Яловичі котлети з кабачком із сиром

Котлети з кабачка і фаршу з сиром – це чудовий спосіб поєднати овочі та м’ясо в одній страві, роблячи її не тільки смачною, а й корисною.

Додавання сиру надає котлетам особливої пікантності та соковитості, роблячи смак більш насиченим і виразним.

Котлети з кабачка та фаршу з сиром вирізняються ніжною, соковитою текстурою, завдяки вмісту кабачків, що додають вологу та легкість. Фарш робить смак насиченим і багатим, а сир у середині котлет під час випікання або смаження тане, створюючи приємну текстуру, що розтягує, і додаткову смакову глибину. Контраст текстур м’якого м’яса та розтопленого сиру з легкою хрусткістю зовнішньої оболонки робить кожен шматок особливо привабливим.

Ці котлети ідеально пасують до легких гарнірів, як-от варена або печена молода картопля, свіжий салат з овочів або легка овочева запіканка.

Подавати їх можна зі свіжими травами, такими як петрушка або кріп, для додання свіжості й аромату.

Також котлети чудово поєднуються з різними соусами: від класичного томатного до кремових соусів, таких як, наприклад, класичний тартар або ліванський таратор.

Така страва буде чудовим вибором для сімейної вечері або обіду, пропонуючи смачне і збалансоване поєднання інгредієнтів.

Котлети з кабачка і фаршу з сиром на тарілці

⏱ Загальний час приготування – 20 хвилин. З них 20 хвилин на підготовку та приготування + 0 хвилин, що не потребує вашої уваги.

Інгредієнти

Для ~10 котлет:

  • 500 г яловичого фаршу (або мікс яловичина+свинина)
  • 1 цукіні (вагою близько 250 г)
  • 100 г сиру чеддер
  • ½ жовтої цибулини
  • 1 ч. л. паприки
  • 1 яйце
  • 70 г пшеничного борошна вищого ґатунку + (1-2 ст. л. за потреби)
  • сіль
  • чорний перець
  • рослинна олія для смаження
Інгредієнти, необхідні для приготування Котлет з кабачка і фаршу з сиром: цукіні, фарш, сир, цибуля, паприка, яйце, борошно, сіль, перець, рослинна олія

Інструкції

Підготовка інгредієнтів

Половину цибулини очистіть і наріжте дрібними кубиками.

Потім подрібніть і зріжте бічні частини 1 кабачка (вагою близько 250 г).

У глибоку миску викладіть 500 г яловичого фаршу (або мікс яловичина+свинина).

Приготування фаршу

Фарш поперчіть, додайте 1 ч. л. паприки і натріть прямо в нього 1 кабачок, 100 г сиру чеддер, вбийте 1 яйце.

Додайте дрібно нарізану цибулю і 70 г пшеничного борошна (якщо фарш виходить занадто вологий і котлети розвалюються – додайте ще 1-2 ст. л. борошна).

Посоліть 2-3 дрібками солі та добре перемішайте.

Смаження котлет

Розігрійте пару столових ложок нейтральної олії у великій сковороді на середньому вогні.

Формуйте котлети і викладайте на сковороду, робити це можна як столовою ложкою, так і руками, як вам зручніше.

Готуйте по 4-5 хвилин з кожного боку.

Яловичі котлети з кабачком із сиром від bayevskitchen.com.ua

Яловичі котлети з кабачком із сиром

5 from 1 vote
Котлети з кабачка і фаршу з сиром – це чудовий спосіб поєднати овочі та м'ясо в одній страві, роблячи її не тільки смачною, а й корисною. Додавання сиру надає котлетам особливої пікантності та соковитості, роблячи смак більш насиченим і виразним.
CourseВечеря, Основна страва
CuisineСередземноморська
Cook Time20 minutes
Total Time20 minutes
Servings10 котлет
Calories180kcal

Ingredients 

  • 500 г яловичого фаршу (або мікс яловичина+свинина)
  • 1 цукіні (вагою близько 250 г)
  • 100 г сиру чеддер
  • ½ жовтої цибулини
  • 1 ч. л. паприки
  • 1 яйце
  • 70 г пшеничного борошна вищого ґатунку + (1-2 ст. л. за потреби)
  • сіль
  • чорний перець
  • рослинна олія для смаження

Instructions

  • Дрібно нарубайте ½ цибулини. У глибоку миску викладіть яловичий фарш (або мікс яловичина+свинина).
  • Фарш поперчіть, додайте паприку і натріть прямо в нього 1 кабачок і сир чеддер, вбийте яйце. Додайте дрібно нарізану цибулю і пшеничне борошно (якщо виходить занадто рідко – додайте ще 1-2 ст. л. борошна). Посоліть і добре перемішайте.
  • Розігрійте сковороду, влийте олію. Формуйте котлети та обсмажуйте на середньо-слабкому вогні з обох боків до готовності, ~ по 4-5 хвилин з кожного боку.

Nutrition

Calories: 180 kcal | Carbohydrates: 1 g | Protein: 12 g | Fat: 14 g | Saturated Fat: 6 g | Polyunsaturated Fat: 0.5 g | Monounsaturated Fat: 5 g | Trans Fat: 1 g | Cholesterol: 62 mg | Sodium: 107 mg | Potassium: 209 mg | Fiber: 0.3 g | Sugar: 1 g | Vitamin A: 179 IU | Vitamin C: 5 mg | Calcium: 87 mg | Iron: 1 mg

Leave a Comment

Recipe Rating