Соус-діп із сиру Фета збитого зі сметаною та часником

Такий соус буде гарний і як соус-діп, і як заправки для салатів. Наприклад, як альтернатива сметані або майонезу, коли хочеться чогось більш насиченого ніж сметана, але також і чогось легше, ніж майонез.

За консистенцією та текстурою соус із збитої Фети нагадує жирний майонез, а точніше айолі. Бо тут досить сильний акцент на часниковому ароматі. Але ви можете зробити соус менш гострим і часниковим – просто зменшіть кількість часнику до одного зубчика, або зовсім виключіть.

Цей соус, як і дзадзики – відмінно поєднується зі свіжими, запеченими та овочами, приготовленими на грилі.

⏱ Загальний час приготування – 5 хвилин. З них 5 хвилин на підготовку та приготування + 0 хвилин, що не потребують вашої уваги.

Інгредієнти

На 300 гр соусу:

  • 200 гр сиру фета
  • 100 гр сметани
  • 3 зубчики часнику
  • 1-2 ч. л. білого винного оцту (можна замінити лимонним соком)
  • сіль
  • чорний перець
  • кріп (опціонально)

Обладнання:

— кухонний комбайн або блендер, але можна обійтися без них.

Спосіб приготування

Змішайте в чаші блендера 100 гр сметани та 200 гр сиру фета.

Очистіть 3 зубчики часнику і додайте в чашу. Влийте 1 ч.л. білого винного оцту чи стільки ж лимонного соку.

Збийте блендером до однорідності. Посоліть і поперчіть, збийте ще раз і спробуйте. Якщо потрібно досоліть і додайте ще 1 ч.л. білого винного оцту, якщо хочеться більше кислоти.

Якщо у вас немає блендера чи кухонного комбайна – розімніть Фету вилкою, а часник натріть на дрібній тертці або дрібно порубайте, все змішайте зі сметаною і добре перемішайте.

Перекладіть соус у тарілку для подачі.

Можете прикрасити соус дрібно нарубаним кропом. А можете і не тільки прикрасити, а додати більше і добре перемішати, він тут буде доречним.

Такий соус буде гарний і як соус-діп, і як заправки для салатів. Наприклад, як альтернатива сметані або майонезу, коли хочеться чогось більш насиченого ніж сметана, але також і чогось легше, ніж майонез. 
За консистенцією та текстурою соус із збитої Фети нагадує жирний майонез, а точніше айолі. Бо тут досить сильний акцент на часниковому ароматі. Але ви можете зробити соус менш гострим і часниковим - просто зменшіть кількість часнику до одного зубчика, або зовсім виключіть.

Соус-діп із сиру Фета збитого зі сметаною та часником

No ratings yet
Такий соус буде гарний і як соус-діп, і як заправки для салатів. Наприклад, як альтернатива сметані або майонезу, коли хочеться чогось більш насиченого ніж сметана, але також і чогось легше, ніж майонез.
За консистенцією та текстурою соус із збитої Фети нагадує жирний майонез, а точніше айолі. Бо тут досить сильний акцент на часниковому ароматі. Але ви можете зробити соус менш гострим і часниковим – просто зменшіть кількість часнику до одного зубчика, або зовсім виключіть.
Cook Time5 minutes
Total Time5 minutes

Equipment

  • кухонний комбайн або блендер (але можна обійтися без них)

Ingredients 

  • 200 гр сиру фета
  • 100 гр сметани (15% жирності)
  • 3 зубчики часнику
  • 1-2 ч.л. білого винного оцту (можна замінити лимонним соком)
  • сіль
  • чорний перець
  • пучок кріп (опціонально)

Instructions

  • Змішайте всі інгредієнти та половину оцту в чаші кухонного комбайна або блендера і збийте до однорідності.
  • Додайте сіль, перець, перемішайте. Спробуйте на смак, при необхідності додайте ще солі і оцет, що залишився.
  • Посипте дрібно нарізаним кропом.

Leave a Comment

Recipe Rating