Рагу з курячих крилець у східному стилі

Соковиті, пряні, в міру гострі та дуже ніжні. Прекрасна альтернатива, що вже встигла приїстись – запеченим у духовці курячим крилам. Спосіб приготування чимось нагадує грузинське чахохбілі (обов’язково поділюся рецептом у найближчому майбутньому), але в цьому рагу куди більше акцент зроблено на спеції та теплий, пряний аромат.

Китайські “п’ять спецій” тут задають основний тон. Цю приправу можна зробити самостійно, але простіше знайти та купити. Адже у складі є Сичуанський перець, який теж у продажу у звичайних супермаркетах зустрічається рідко, а там де продають Сичуанський перець найшвидше буде і “5 спецій”.

Інгредієнти

Інгредієнти для приготування рагу з курячих крил: курячі крила, сіль, цукор, томати, помідори, зелена цибуля, кінза, чилі, паприка, куркума, часник, олія, вустерський соус
  • 1,2 кг курячих крилець
  • 1 цибулина
  • 5 зубчиків часнику
  • 2 ч. л. паприки
  • 1 ст. л. куркуми
  • 1 ч. л. китайської приправи “5 спецій”
  • 1 морква
  • 1-2 помідори (1 великий або 2 середні)
  • 15 мл нейтральної рослинної олії
  • 350 мл води
  • 2 ст.л. цукру
  • 10 мл Вустерський соус (~2 ч. л.)
  • 2 перцю чилі
  • 30 гр імбиру (~5 см шматочок)
  • сіль, чорний перець
  • 3-4 гілочки кінзи
  • Зелена цибуля для подачі

Спосіб приготування

Курячі крила необхідно розділити навпіл по суглобу. Якщо у вас трисуглобові крила, то найменшу частину, кистьову – необхідно видалити. Можете зберегти для бульйону.

Складіть крила в миску і заберіть убік.

Очистіть та наріжте тонкою соломкою імбир.

Крупно наріжте перець чилі, дрібно нарубайте стебла кінзи (частину з листям збережіть, знадобиться пізніше) і наріжте часник тонкими пластинками.

Додайте нарізані чилі, кінзу, імбир та часник до курки. Також додайте 1 ч.л. китайської приправи 5 спецій, 2 ч. л. паприки, 1 ст.л. куркуми, 2 ч.л. вустерського соусу та 1 ст.л. нейтральної рослинної олії. Перемішайте та відставте убік.

Наріжте півкільцями 1 моркву, цибулину розріжте навпіл, кожну половину поріжте на 4 частини. Відкладіть убік.

Томати розріжте на чверті, якщо дрібні. Якщо середні чи великі, наріжте аналогічно цибулі. Порубайте білу частину зеленої цибулі і відкладіть разом із томатами.

Зелену частину цибулі наріжте, листя кінзи відірвіть або порубайте великим ножем і відкладіть для подачі.

Нагрійте 1-2 ст.л. олії в широкій каструлі. Всипте 2 ст.л. цукру та готуйте його на середньому вогні, іноді помішуючи до бурштинового кольору. Додайте моркву та цибулю. Часто помішуючи обсмажте їх протягом хвилини-двох.

Додайте курячі крила. Готуйте помішуючи 3-4 хвилини. Додайте помідори та зелену цибулю, готуйте ще близько 3-4 хвилин помішуючи, а потім влийте 350 мл води, посоліть двома великими щіпками солі, накрийте кришкою, зменште вогонь до мінімуму і тушкуйте 15 хвилин.

Зніміть кришку і готуйте ще 20-30 хвилин до потемніння та загусання соусу.

Подавайте з рисом або іншим вашим улюбленим гарніром.

Соковиті, пряні, в міру гострі та дуже ніжні. Прекрасна альтернатива, що вже встигла приїстись - запеченим у духовці курячим крилам. Спосіб приготування чимось нагадує грузинське чахохбілі (обов'язково поділюся рецептом у найближчому майбутньому), але в цьому рагу куди більше акцент зроблено на спеції та теплий, пряний аромат.

Рагу з курячих крилець у східному стилі

No ratings yet
Соковиті, пряні, в міру гострі та дуже ніжні. Прекрасна альтернатива, що вже встигла приїстись – запеченим у духовці курячим крилам. Спосіб приготування чимось нагадує грузинське чахохбілі (обов'язково поділюся рецептом у найближчому майбутньому), але в цьому рагу куди більше акцент зроблено на спеції та теплий, пряний аромат.
Prep Time15 minutes
Cook Time40 minutes
Total Time55 minutes
Servings4 порції

Ingredients 

  • 1,2 кг курячих крилець
  • 1 цибулина
  • 5 зубчиків часнику
  • 2 ч.л. паприки
  • 1 ст.л. куркуми
  • 1 ч.л. китайської приправи "5 спецій"
  • 1 морква
  • 1-2 помідори (1 великий або 2 середні)
  • 15 мл нейтральної рослинної олії
  • 350 мл води
  • 2 ст.л. цукру
  • 10 мл Вустерський соус (~2 ч. л.)
  • 2 перцю чилі
  • 30 гр імбиру (~5 см шматочок)
  • 3-4 гілочки кінзи
  • сіль
  • чорний перець
  • 4-5 стебел зеленої цибулі

Instructions

  • Курячі крила розділіть навпіл по суглобу. Складіть у миску і приберіть убік.
  • Очистіть та наріжте тонкою соломкою імбир. Крупно наріжте перець чилі, дрібно нарубайте стебла кінзи (частину з листям збережіть, знадобиться пізніше) і наріжте часник тонкими пластинками.
  • Додайте нарізані чилі, кінзу, імбир та часник до курки. Також додайте до крил 1 ч.л. китайської приправи 5 спецій, 2 ч.л. паприки1 ст.л. куркуми2 ч.л. вустерського соусу і 1 ст.л. нейтральної рослинної олії. Перемішайте та відставте убік.
  • Наріжте півкільцями 1 моркву, цибулину розріжте навпіл, кожну половину поріжте на 4 частини. Відкладіть убік.
    Томати розріжте на чверті, якщо дрібні. Якщо середні чи великі, наріжте аналогічно цибулі. Порубайте білу частину зеленої цибулі і відкладіть разом із томатами.
  • Зелену частину цибулі наріжте дрібно, листя кінзи відірвіть або порубайте великим ножем і відкладіть для подачі.
  • Нагрійте 1-2 ст.л. олії в широкій каструлі. Всипте 2 ст.л. цукру і нагрівайте його на середньому вогні, іноді помішуючи до бурштинового кольору. Додайте моркву та цибулю. Часто помішуючи обсмажте їх протягом хвилини-двох у суміші олії та цукру.
  • Додайте курячі крила. Готуйте помішуючи 3-4 хвилини. Додайте помідори та зелену цибулю, готуйте ще близько 3-4 хвилин помішуючи, а потім влийте 350 мл води, посоліть двома великими щіпками солі, накрийте кришкою, зменште вогонь до мінімуму і тушкуйте 15 хвилин.
  • Зніміть кришку і готуйте ще 20-30 хвилин до потемніння та загусання соусу.
    Подавайте з рисом або іншим вашим улюбленим гарніром.

Leave a Comment

Recipe Rating