Роздавлена картопля запечена в духовці з соусом із Фети

Ще один не банальний спосіб запекти картоплю: відварити до готовності, розкласти на деку, придавити товкачем і запекти в духовці, попередньо поливши часниковим вершковим маслом. Картопля приготовлена таким чином, краще засмажується, скоринка виходить хрусткішою, а ще це дуже швидко і просто.

У середині процесу запікання картопля присипається пармезаном, щоб прикрасити смак та отримати приємну сирну скоринку. Цей рецепт передбачає подачу з соусом, який теж сирний, тому сиру поверх картоплі я кладу не надто багато. Але якщо вам ліньки готувати соус – покладіть більше сиру і не тільки пармезану або його аналогів. Можете експериментувати з будь-якими сирами або взагалі присипати різних міксів. Якщо робитимете саме так — обов’язково спробуйте додати трохи сиру з блакитною пліснявою для більш яскравого та пікантного смаку.

⏱ Загальний час приготування – 70 хвилин. З них 20 хвилин на підготовку та приготування + 50 хвилин, що не потребують вашої уваги.

Інгредієнти

Інгредієнти для роздавленої картоплі: картопля, вершкове масло, пармезан, часник

На 4 порції:

  • 750-1000 гр картоплі
  • 40 гр вершкового масла
  • 3 зубчики часнику
  • 40 гр сиру пармезан (або гран падано)
  • сіль, чорний перець

Для соусу-діпу із Фети:

  • 200 гр фети
  • 100 гр сметани
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ч. л. білого винного оцту
  • кріп (опціонально)

Спосіб приготування

Розігрійте духовку до 200 ° C / 400 ° F, режим верх-них, без конвекції (вентилятора)

Картоплю добре промийте і потріть мочалкою. Складіть у каструлю, всипте щіпку солі, залийте водою. Доведіть до кипіння і готуйте 30-40 хвилин до м’якості. Перевіряйте дерев’яною шпажкою – якщо входить вільно, картопля готова.

Тим часом очистіть і дрібно нарубайте 3 зубчики часнику.

40 гр сиру пармезан або гран падано (можете замінити іншим твердим сиром на власний розсуд) натріть на дрібній тертці.

Складіть у сотейник 40 гр вершкового масла і розтопіть на малому вогні. Додайте дрібно нарізаний часник і готуйте на маленькому вогні хвилину-півтори. Слідкуйте за тим, щоб часник не засмажувався і не підгорів, для цього вам потрібен мінімальний вогонь.

Коли картопля буде готова злийте воду і дайте їй злегка охолонути, перш ніж продовжувати. Як мінімум поки не перестане йти пара.

Деко змастіть нейтральною рослинною олією. При бажанні – застелите пергаментом або фольгою.

Викладіть картоплю та придавіть кожну картоплину зверху за допомогою товкучки для картоплі. Тисніть не сильно і не різко. Намагайтеся, щоб віна сплюснулася, але не розвалилася. Але тут багато залежить і від сорту картоплі, і від часу варіння. Якщо якісь картоплини розплющилися надто сильно і розвалилися – нічого страшного.

Зверху картоплини полийте розтопленим вершковим маслом (прогрійте, якщо воно встигло застигнути), посоліть і поперчіть. Надішліть в духовку на 15 хвилин.

У цей час приготуйте соус. Для цього в чаші блендера або комбайна змішайте всі інгредієнти і збийте, посоліть і поперчіть до смаку, перемішайте. Перекладіть у піалу для подачі. Якщо потрібно більше подробиць читайте рецепт соусу.

Через 15 хвилин дістаньте картоплю з духовки, присипте пармезаном і поверніть до духовки ще на 7-10 хвилин.

Подавайте з соусом, можете прямо на деку.

Ще один не банальний спосіб запекти картоплю: відварити до готовності, розкласти на деку, придавити товкачем і запекти в духовці, попередньо поливши часниковим вершковим маслом. Картопля приготовлена таким чином, краще засмажується, скоринка виходить хрусткішою, а ще це дуже швидко і просто.
У середині процесу запікання картопля присипається пармезаном, щоб прикрасити смак та отримати приємну сирну скоринку. Цей рецепт передбачає подачу з соусом, який теж сирний, тому сиру поверх картоплі я кладу не надто багато. Але якщо вам ліньки готувати соус - покладіть більше сиру і не тільки пармезану або його аналогів. Можете експериментувати з будь-якими сирами або взагалі присипати різних міксів. Якщо робитимете саме так — обов'язково спробуйте додати трохи сиру з блакитною пліснявою для більш яскравого та пікантного смаку.

Роздавлена картопля запечена в духовці з соусом із Фети

5 from 1 vote
Ще один не банальний спосіб запекти картоплю: відварити до готовності, розкласти на деку, придавити товкачем і запекти в духовці, попередньо поливши часниковим вершковим маслом. Картопля приготовлена таким чином, краще засмажується, скоринка виходить хрусткішою, а ще це дуже швидко і просто.
У середині процесу запікання картопля присипається пармезаном, щоб прикрасити смак та отримати приємну сирну скоринку. Цей рецепт передбачає подачу з соусом, який теж сирний, тому сиру поверх картоплі я кладу не надто багато. Але якщо вам ліньки готувати соус – покладіть більше сиру і не тільки пармезану або його аналогів. Можете експериментувати з будь-якими сирами або взагалі присипати різних міксів. Якщо робитимете саме так — обов'язково спробуйте додати трохи сиру з блакитною пліснявою для більш яскравого та пікантного смаку.
Cook Time20 minutes
Без уваги:50 minutes
Total Time1 hour 10 minutes
Servings4 порції

Ingredients 

  • 700-1000 гр картоплі
  • 40 гр вершкового масла
  • 3 зубчики часнику
  • 40 гр сиру пармезан (або гран падано)
  • сіль
  • чорний перець

Для соусу-діп із Фети:

  • 200 гр фети
  • 100 гр сметани
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ч.л. білого винного оцту
  • кріп (опціонально)

Instructions

  • Розігрійте духовку до 200°C/400°F, режим верх-них, без конвекції (вентилятора)
  • Картоплю промийте і відправте вариться у підсоленій воді на 30-40 хвилин.
    Тим часом очистіть і дрібно нарубайте 3 зубчики часнику і натріть сир на дрібній тертці.
  • У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте часник і потім його на мінімальному вогні хвилину-півтори, не засмажуйте.
    Коли картопля буде готова злийте воду і остудіть.
  • Деко змастіть олією. Викладіть картоплю та придавіть кожну картоплину зверху за допомогою товкучки для картоплі. Тисніть не сильно і не різко. Полийте вершковим маслом.
    Відправте в духовку на 15 хвилин.
  • У цей час приготуйте соус. Для цього в чаші блендера або комбайна змішайте всі інгредієнти і збийте, посоліть і поперчіть до смаку, перемішайте. Перекладіть у піалу для подачі. Якщо потрібно більше подробиць — читайте рецепт соусу.
  • Через 15 хвилин дістаньте картоплю з духовки, присипте пармезаном і поверніть до духовки ще на 7-10 хвилин.
    Подавайте з соусом, можете прямо на деку.

Leave a Comment

Recipe Rating