Обсмажені кальмари з італійськими спеціями

Цей рецепт кальмарів нашвидкуруч – чудова закуска в середземноморському стилі.

Вершкове масло надає кальмарам ніжності й ароматної основи, часник вносить пікантність і глибину смаку. Суміш італійських спецій, включно з орегано і чебрецем, збагачує страву трав’яними нотками, а пластівці чилі додають їй гостроти, роблячи смак яскравішим і виразнішим.

Кальмари мають помірно м’яку, але при цьому пружну текстуру, яка ідеально поєднується з кремовою плавністю вершкового масла.

Найкраще подавати ці кальмари зі скибочками свіжого лимона, щоб додати свіжості та кислинки, яка чудово балансує з пряністю та гостротою страви. Також гарним доповненням стане хрусткий багет, який допоможе увібрати соус і аромати спецій.

Я рекомендую готувати цей рецепт із бейбі-кальмарами, але і зі звичайними кальмарами теж буде смачно.

Обсмажені кальмари з італійськими спеціями та лимон на блюді

⏱ Загальний час приготування – 15 хвилин. З них 15 хвилин на підготовку та приготування + 0 хвилин, які не потребують вашої уваги.

Інгредієнти

На 1-2 порції (як закуска):

  • 30 г вершкового масла
  • 2 зубчики часнику
  • 250 г кальмарів
  • 1 ч. л. орегано
  • ½ ч. л. пластівців чилі
  • ¼ ч. л. чебрецю
  • лимон для подачі
  • петрушка для прикраси (опціонально)
Інгредієнти необхідні для приготування Обсмажених кальмар з італійськими спеціями: кальмар, часник, вершкове масло, орегано, чилі, чебрець, лимон, петрушка

Інструкції

Підготовка кальмарів

250 г кальмарів очистіть і наріжте. З бейбі кальмарами, в принципі, можна нічого цього не робити, а ось із великих потрібно зняти шкіру, видалити чорнильну залозу і голову.

Обсушіть кальмарів за допомогою паперових рушників.

Обсмажування та подача

Розігрійте 30 г вершкового масла на середньому вогні.

Викладіть кальмарів.

Збільште вогонь, щоб волога швидше википіла, і готуйте, помішуючи, близько двох хвилин.

Коли вся волога википить, додайте 2 зубчики дрібно порубаного часнику, 1 ч. л. орегано, ½ ч. л. пластівців чилі та ¼ ч. л. чебрецю.

Обсмажуйте, помішуючи, ще близько 45 секунд, потім зніміть із вогню.

Перед подачею посоліть, полийте оливковою олією і подавайте з лимоном або перед подачею збризнувши лимонним соком.

Обсмажені кальмари з італійськими спеціями
Обсмажені кальмари з італійськими спеціями від bayevskitchen.com.ua

Обсмажені кальмари з італійськими спеціями

No ratings yet
Швидкий рецепт кальмарів обсмажених у вершковому маслі зі спеціями в італійському стилі. На мій смак для цього рецепта краще підходять бейбі-кальмари, але зі звичайними теж буде смачно.
CourseЗакуска
CuisineІталійська
Cook Time15 minutes
Total Time15 minutes
Servings2 порції
Calories238kcal

Ingredients 

  • 30 г вершкового масла
  • 2 зубчики часнику
  • 250 г кальмарів
  • 1 ч. л. орегано
  • ½ ч. л. пластівців чилі
  • ¼ ч. л. чебрецю
  • лимон для подачі
  • петрушка для прикраси (опціонально)

Instructions

  • Очистіть кальмари, за потреби видаліть шкіру, чорнильну залозу та голову. Наріжте та обсушіть паперовими рушниками.
  • На середньому вогні розтопіть вершкове масло, додайте кальмари, збільште вогонь і обсмажте, помішуючи, 2 хвилини до випаровування рідини. Введіть подрібнений зубчик часнику, орегано, пластівці чилі, чебрець і готуйте, помішуючи, ще 45 секунд.
    Посоліть, полийте оливковою олією і подайте з часточками лимона, за бажанням прикрасьте петрушкою.

Video

Nutrition

Calories: 238 kcal | Carbohydrates: 7 g | Protein: 20 g | Fat: 14 g | Saturated Fat: 8 g | Polyunsaturated Fat: 1 g | Monounsaturated Fat: 3 g | Trans Fat: 0.5 g | Cholesterol: 324 mg | Sodium: 78 mg | Potassium: 382 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 0.2 g | Vitamin A: 853 IU | Vitamin C: 8 mg | Calcium: 95 mg | Iron: 2 mg

Leave a Comment

Recipe Rating