Карпачо із Лосося з Динею

Спочатку карпачо – це тонко нарізана свіжа яловичина, приправлена ​​сумішшю оливкової олії з лимонним соком (або оцтом), пармезаном і руколою. На сьогоднішній день було винайдено багато різновидів карпачо, його готують з овочів, фруктів, різних риб, курки тощо.

З приготуванням оригінального карпачо в домашніх умовах у мене поки не складається: не довіряю я тому м’ясу, яке мені доступне. А от з лососем — ситуація інакша.

Простий варіант карпачо з лосося виглядає так: тонко нарізати рибу, побризкати оливковою олією, лимонним соком або оцтом (винним або бальзамічним) посипати пармезаном, прикрасити листочками руколи.

Готуючи в черговий раз страву за стандартним рецептом, мені захотілося якось її урізноманітнити, при цьому не надто втручаючись у початковий смак. Під рукою опинилася чудова стигла диня, яку було вирішено додати до блюда.

Що Потрібно для Приготування Карпачо із Лосося з Динею

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 150 гр лосося
  • 150 гр дині
  • бальзамічна глазур
  • кілька листочків руколи
  • 1/2 лимона
  • 3-4 ст. л. оливкової олії
  • сіль, перець.

ОБЛАДНАННЯ:

  • нічого, чого у вас не знайдеться;

Покроковий Рецепт Приготування Карпачо із Лосося з Динею

КРОК 1. НАРІЖТЕ ДИНЮ І ЛОСОСЬ

150 гр дині найпростіше нарізати овочечисткою. Потім розрізати ножем уздовж навпіл.

Розрізаємо диню ножем навпіл уздовж для карпачо з лосося з динею150 гр лосося нарізайте гострим ножем. Перш ніж приступати до нарізки, раджу покласти в морозилку на півгодини.

Після дістаньте і відразу нарізайте: завдяки тому, що риба підмерзла, вона не поводитиметься як желе під натиском ножа.


КРОК 2. ПОКЛАДІТЬ НА ТАРІЛКУ ШАР ДИНІ І ЗВЕРХУ ШАР ЛОСОСЯ

Викладаємо шар дині на тарілку для карпачо із лосося з динею

Викладаємо шар лосося на тарілку для карпачо із лосося з динею


КРОК 3. ПРИГОТУЙТЕ ЗАПРАВКУ: ЛИМОННИЙ СІК + ОЛИВКОВА ОЛІЯ. ПОЛИЙТЕ НЕЮ ВАШЕ КАРПАЧО, ВЗБРИЗНІТЬ БАЛЬЗАМІКОМ, ПОСОЛІТЬ ТА ПОПЕРЧІТЬ. ПРИКРАСЬТЕ РУКОЛОЮ.

Змішайте сік половини лимона та 3-4 ст. ложки оливкової олії. Злегка збийте вилкою. Полийте сумішшю, що вийшла, карпачо.

Злегка посоліть і добре поперчіть.

Зверху розкидайте кілька листочків руколи та полийте бальзамічним соусом.

Збризкуємо страву бальзаміком, солимо, перчимо, прикрашаємо руколою для карпачо з лосося з диней

Подаємо карпачо із лосося з динею

Готуючи в черговий раз страву за стандартним рецептом, мені захотілося якось її урізноманітнити, при цьому не надто втручаючись у початковий смак. Під рукою опинилася чудова стигла диня, яку було вирішено додати до блюда.

Карпачо із Лосося з Динею

No ratings yet
Готуючи в черговий раз страву за стандартним рецептом, мені захотілося якось її урізноманітнити, при цьому не надто втручаючись у початковий смак. Під рукою опинилася чудова стигла диня, яку було вирішено додати до блюда.
CourseВечеря, Закуска
CuisineІталійська
Cook Time10 minutes
Total Time25 minutes
Servings2
Calories319kcal

Equipment

  • нічого, чого у вас не знайдеться;

Ingredients 

  • 150 гр лосося
  • 150 гр дині
  • бальзамічна глазур
  • кілька листочків руколи
  • ½ лимона
  • 3-4 ст.л. оливкової олії
  • сіль
  • перець

Instructions

  • 150 гр дині найпростіше нарізати овочечисткою. Потім розрізати ножем уздовж навпіл.
  • 150 гр лосося нарізайте гострим ножем.
  • Викласти на тарілку шар дині, а потім шар лосося.
  • Змішайте сік половини лимона та 3-4 ст. ложки оливкової олії. Злегка збийте вилкою. Полийте сумішшю, що вийшла, карпачо.
  • Злегка посоліть і добре поперчіть.
  • Зверху розкидайте кілька листочків руколи та полийте бальзамічним соусом.

Nutrition

Calories: 319 kcal | Carbohydrates: 7 g | Protein: 16 g | Fat: 26 g | Saturated Fat: 4 g | Cholesterol: 41 mg | Sodium: 46 mg | Potassium: 533 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 4 g | Vitamin A: 2567 IU | Vitamin C: 25 mg | Calcium: 29 mg | Iron: 1 mg

Leave a Comment

Recipe Rating