Сьогодні я хочу поділитися простим сезонним рецептом приготування цукіні або кабачків з сиром у духовці. Але цього разу це буде не головна страва, а закуска.
Цукіні з сиром, запечені у духовці, легкі та не надто калорійні, а готуються миттєво. Запікати найкраще перед подачею на стіл, але й у холодному вигляді вони не сильно програють у смаку. Така страва – поживна, смачна і корисна. Цукіні виходять ніжними всередині, а зовні апетитними, рум’яними, сирними.
Ідеальним доповненням до цукіні з сиром стане соус із збитої фети або дзадзики, але якщо готувати соус лінощі, беріть будь-який кетчуп, майонез, хрін, гірчицю і т.д.
⏱ Загальний час приготування – 40 хвилин. З них 10 хвилин на підготовку та приготування + 30 хвилин, що не потребують вашої уваги.
Інгредієнти
На 4 порції:
- 2 цукіні (або кабачка)
- 100 г сиру
- 1 яйце
- 1 ч. л. орегано
- 1 ч. л. сушеного часнику
- дрібка солі
Обладнання:
- тертка

Спосіб приготування
Поставте розігріватися духовку до 200°C/400°F, режим верх+низ.
Візьміть 2 цукіні або кабачка, зріжте крайні хвостики у них.



Натріть цукіні на крупній тертці.


Соломку з натертого цукіні, що вийшла, перекладіть в друшляк.


Посоліть щіпкою солі, добре перемішайте і залиште приблизно на 15 хвилин, щоб пустили сік.


Тим часом натріть 100 г сиру на великій тертці. Сир можете використовувати будь-який, який більше любите або який є у холодильнику.
Перекладіть сир у миску.




Через 15 хвилин цукіні відіжміть руками від зайвого соку і додайте в миску до натертого сиру.




У миску до цукіні із сиром додайте 1 ч.л. орегано та 1 ч.л. сушеного часнику. Усі інгредієнти добре перемішайте





В отриману суміш вбийте 1 яйце. Перемішайте все до однорідного стану.




З отриманої суміші сформуйте в руках невеликі овальні котлетки.
Для цього візьміть приблизно 1 ст. л. суміші і ще раз відіжміть зайвий сік. У руках сформуйте акуратну котлетку і викладіть на лист, застелений пергаментним папером для запікання.





Котлетки з цукіні з сиром відправте в розігріту духовку до 200°C/400°F для запікання приблизно на 25 хвилин, до утворення красивого золотистого кольору і рум’яної скоринки зверху.


Подавайте готову закуску з цукіні з сиром із улюбленим соусом, гірчицею, кетчупом, майонезом чи дзадзики.


Закуска з цукіні з сиром, запечені у духовці

Equipment
- тертка
Ingredients
- 1 цукіні (або кабачка)
- 100 г сиру
- 1 яйце
- 1 ч. л. орегано
- 1 ч. л. сушеного часнику
- дрібка солі
Instructions
- Розігрійте духовку до 200°C/400°F.
- 2 цукіні натріть на тертці. Посоліть щіпкою солі і залиште в друшляку на 15 хвилин, щоб пустили сік.
- Натріть на великій тертці сир.
- До сиру перекладіть віджаті натерті цукіні, додайте орегано, часник сушений, вбийте 1 яйце. Все добре перемішайте.
- З отриманої суміші сформуйте овальні котлетки і викладіть на лист з пергаментним папером для запікання.Запікайте в духовці приблизно 25 хвилин до золотистої скоринки.Готові цукіні з сиром подавайте з улюбленим соусом, сметаною, майонезом, кетчупом або дзадзики.