Закуска з цукіні з сиром, запечені у духовці

Сьогодні я хочу поділитися простим сезонним рецептом приготування цукіні або кабачків з сиром у духовці. Але цього разу це буде не головна страва, а закуска.

Цукіні з сиром, запечені у духовці, легкі та не надто калорійні, а готуються миттєво. Запікати найкраще перед подачею на стіл, але й у холодному вигляді вони не сильно програють у смаку. Така страва – поживна, смачна і корисна. Цукіні виходять ніжними всередині, а зовні апетитними, рум’яними, сирними.

Ідеальним доповненням до цукіні з сиром стане соус із збитої фети або дзадзики, але якщо готувати соус лінощі, беріть будь-який кетчуп, майонез, хрін, гірчицю і т.д.

⏱ Загальний час приготування – 40 хвилин. З них 10 хвилин на підготовку та приготування + 30 хвилин, що не потребують вашої уваги.

Інгредієнти

На 4 порції:

  • 2 цукіні (або кабачка)
  • 100 г сиру
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. орегано
  • 1 ч. л. сушеного часнику
  • дрібка солі

Обладнання:

  • тертка
Інгредієнти для приготування цукіні із сиром у духовці: цукіні, сир, яйце, орегано, сушений часник.

Спосіб приготування

Поставте розігріватися духовку до 200°C/400°F, режим верх+низ.

Візьміть 2 цукіні або кабачка, зріжте крайні хвостики у них.

Натріть цукіні на крупній тертці.

Соломку з натертого цукіні, що вийшла, перекладіть в друшляк.

Посоліть щіпкою солі, добре перемішайте і залиште приблизно на 15 хвилин, щоб пустили сік.

Тим часом натріть 100 г сиру на великій тертці. Сир можете використовувати будь-який, який більше любите або який є у холодильнику.

Перекладіть сир у миску.

Через 15 хвилин цукіні відіжміть руками від зайвого соку і додайте в миску до натертого сиру.

У миску до цукіні із сиром додайте 1 ч.л. орегано та 1 ч.л. сушеного часнику. Усі інгредієнти добре перемішайте

В отриману суміш вбийте 1 яйце. Перемішайте все до однорідного стану.

З отриманої суміші сформуйте в руках невеликі овальні котлетки.

Для цього візьміть приблизно 1 ст. л. суміші і ще раз відіжміть зайвий сік. У руках сформуйте акуратну котлетку і викладіть на лист, застелений пергаментним папером для запікання.

Котлетки з цукіні з сиром відправте в розігріту духовку до 200°C/400°F для запікання приблизно на 25 хвилин, до утворення красивого золотистого кольору і рум’яної скоринки зверху.

Подавайте готову закуску з цукіні з сиром із улюбленим соусом, гірчицею, кетчупом, майонезом чи дзадзики.

Готові цукіні з сиром покроковий рецепт з фото. bayevskitchen.com.ua
Цукіні з сиром, запечені у духовці, легкі та не надто калорійні, а готуються миттєво. Запікати найкраще перед подачею на стіл, але й у холодному вигляді вони не сильно програють у смаку. Така страва - поживна, смачна і корисна. Цукіні виходять ніжними всередині, а зовні апетитними, рум'яними, сирними.
Ідеальним доповненням до цукіні з сиром стане соус із збитої фети або дзадзики, але якщо готувати соус лінощі, беріть будь-який кетчуп, майонез, хрін, гірчицю і т.д.

Закуска з цукіні з сиром, запечені у духовці

No ratings yet
Цукіні з сиром, запечені у духовці, легкі та не надто калорійні, а готуються миттєво. Запікати найкраще перед подачею на стіл, але й у холодному вигляді вони не сильно програють у смаку. Така страва – поживна, смачна і корисна. Цукіні виходять ніжними всередині, а зовні апетитними, рум'яними, сирними.
Ідеальним доповненням до цукіні з сиром стане соус із збитої фети або дзадзики, але якщо готувати соус лінощі, беріть будь-який кетчуп, майонез, хрін, гірчицю і т.д.
CourseЗакуска
Cook Time10 minutes
Без уваги:30 minutes
Total Time40 minutes
Servings4 порції

Equipment

  • тертка

Ingredients 

  • 1 цукіні (або кабачка)
  • 100 г сиру
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. орегано
  • 1 ч. л. сушеного часнику
  • дрібка солі

Instructions

  • Розігрійте духовку до 200°C/400°F.
  • 2 цукіні натріть на тертці. Посоліть щіпкою солі і залиште в друшляку на 15 хвилин, щоб пустили сік.
  • Натріть на великій тертці сир.
  • До сиру перекладіть віджаті натерті цукіні, додайте орегано, часник сушений, вбийте 1 яйце. Все добре перемішайте.
  • З отриманої суміші сформуйте овальні котлетки і викладіть на лист з пергаментним папером для запікання.
    Запікайте в духовці приблизно 25 хвилин до золотистої скоринки.
    Готові цукіні з сиром подавайте з улюбленим соусом, сметаною, майонезом, кетчупом або дзадзики.

Leave a Comment

Recipe Rating