Запечені Фіш енд Чіпс з Айолі

Обожнюю це поєднання: найніжніша біла риба в хрумкій паніровці, підсмажена або запечена картопля і часниковий майонез – соус айолі. Всі компоненти так вдало доповнюють один одного, що на мить здається, ніби нічого кращого і не вигадати.

До чого я все це? А ось до чого: сьогодні готуємо fish and chips, а точніше їхню запечену в духовці варіацію.

Що Потрібно для Приготування Запечених Фіш енд Чіпс з Айолі

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для айолі:

  • 1/2 склянки майонезу
  • 6 зубчиків часнику
  • 1/2 лимону

Для фіш енд чіпс:

  • 700 гр картоплі
  • 500 гр філе білої риби (хек, тріска тощо)
  • 150 гр борошна
  • 2 яйця
  • 1 ч. ложка гірчиці
  • 150 гр панірувальних сухарів або 1/2 багету
  • 1 ч. ложка сушеного чебрецю
  • сіль, чорний перець
  • 4 зубчики часнику

ОБЛАДНАННЯ:

  • нічого, чого б у вас не було;

Покроковий Рецепт Приготування Запеченных Фіш енд Чіпс з Айолі🔪

700 гр картоплі промийте та поріжте на невеликі довгі скибочки. Перекладіть у велику миску, приправте щіпкою солі і щедрою порцією свіжомеленого чорного перцю, полийте олією і перемішайте.

Я додатково ріжу аналогічним способом моркву і додаю до картоплі, але це вже на ваш розсуд.

Духовку розігрійте до 250 градусів.

Тепер перейдемо до підготовки риби.

Панірувальні сухарі (150 гр) – Можете взяти магазинні, але я віддаю перевагу саморобним. Для цього приблизно половину багету я відправляю в кухонний комбайн та перемелюю у крихти.

Якщо хліб свіжий, не черствий, досягти ідеальної консистенції буде складно, але ми постараємося виправити це трохи пізніше.

Дрібно нарубайте 4 зубчики часнику, нагрійте у великій сковороді пару ст. ложок рослинної олії, підсмажте часник до золотистості разом з 1 ч. ложкою сушеного чебрецю, додайте туди хлібні крихти.

Готуйте іноді помішуючи поки вони добре не підсмажаться, 5-6 хвилин. З покупними панірувальними сухарями проводимо аналогічну операцію.

Переміщуємо сухарі у чисту миску. Я ж, щоб зробити їх одноріднішими та зрівняти в розмірах — ще раз закидаю в кухонний комбайн.

Перекладіть крихти в чисту миску для смаженої риби та картоплі з айолі
Візьміть 2 тарілки в одній змішайте 2 яйця з чайною ложкою (з гіркою) гірчиці і збийте виделкою до однорідності.

В іншу – висипте приблизно 150 гр борошна.

Візьміть глибокий лист, застеліть його пергаментом і встановіть на нього решітку. Решітку злегка змастіть маслом, на неї ми викладатимемо рибу в паніровці.

Рибу (500 гр) наріжте на середнього розміру шматочки. Я готував хека та різав одне філе на 3-4 частини. Менше — не потрібно, на смак це, звичайно, не вплине, але роботи додасть. Обваляйте у борошні.

Тепер кожен шматочок почергово зануріть у гірчично-яєчну суміш, а потім обваляйте в сухарях.

Викладіть на решітку. Повторіть з рибними шматочками, що залишилися.

Покладіть рибу на гриль для приготування смаженої риби та картоплі з айоліДо цього моменту у вас вже швидше духовка розігріється до потрібних 250 градусів.

Переміщуємо картоплю і моркву (якщо додавали) на деко (на інший мається на увазі) і відправляємо в духовку на нижній рівень.

Покладіть картоплю та моркву на сковороду для смаженої риби та картоплі з айоліГотуйте 15 хвилин, кілька разів перемішавши в процесі. Після – зменшіть температуру до 180 градусів і на верхньому ярусі розмістіть рибу. Готуйте ще 15 хвилин.

Поки риба та картопля запікається, приготуйте соус айолі. Можете скористатися цим рецептом або взяти вже готовий майонез (приблизно 1/2 склянки) додати до нього 6 зубчиків дрібно нарубаного часнику або видавленого через часникодавку, вичавити сік половини лимона і перемішати.

За бажанням прикрасьте кропом. До речі, тут же маю рецепт приготування майонезу занурювальним блендером.

Через 15 хвилин – дістаньте з духовки рибу і перевірте готовність картоплі, якщо потрібно дайте їй ще 5-10 хвилин.

Подавайте все разом у гарячому вигляді.

Подавайте гарячими разом із смаженою рибою та картоплею з айолі

Обожнюю це поєднання: найніжніша біла риба в хрумкій паніровці, підсмажена або запечена картопля і часниковий майонез - соус айолі. Всі компоненти так вдало доповнюють один одного, що на мить здається, ніби нічого кращого і не вигадати.і

Запечені Фіш енд Чіпс з Айолі

No ratings yet
Обожнюю це поєднання: найніжніша біла риба в хрумкій паніровці, підсмажена або запечена картопля і часниковий майонез – соус айолі. Всі компоненти так вдало доповнюють один одного, що на мить здається, ніби нічого кращого і не вигадати.
CourseВечеря
CuisineБританська
Cook Time15 minutes
Total Time15 minutes
Servings4
Calories588kcal

Equipment

  • нічого, чого б у вас не було;

Ingredients 

  • ½ склянки майонезу
  • 6 зубчиків часнику
  • ½ лимону
  • 700 гр картоплі
  • 500 гр філе білої риби (хек, тріска тощо)
  • 150 гр борошна
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. гірчиці
  • 150 гр панірувальних сухарів або ½ багету
  • 1 ч.л. сушеного чебрецю
  • 4 зубчики часнику
  • сіль
  • перець

Instructions

  • 700 грам картоплі промийте та поріжте на невеликі довгі скибочки. Перекладіть у велику миску приправте щіпкою солі і щедрою порцією свіжомеленого чорного перцю, полийте олією і перемішайте. Можна нарізати аналогічним способом моркву та додати до картоплі, але це вже на ваш розсуд.
  • Духовку розігрійте до 250 градусів.
  • Зробіть сухарі із половини батону, якщо немає магазинних.
  • Дрібно нарубайте 4 зубчики часнику, нагрійте у великій сковороді пару ст. ложок рослинної олії, підсмажте часник до золотистості разом з 1 ч. ложкою сушеного чебрецю, додайте туди хлібні крихти (150 гр.). Помішуйте, доки вони не підсмажаться, 5-6 хвилин. Переміщуємо сухарі у чисту миску. Можна ще раз закинути їх у кухонний комбайн, щоб зрівняти в розмірах.
  • Візьміть 2 тарілки в одній змішайте 2 яйця з чайною ложкою (з гіркою) гірчиці і збийте виделкою до однорідності.
  • Візьміть глибокий лист, застеліть його пергаментом і встановіть на нього решітку. Решітку злегка змастіть маслом.
  • Рибу (500 гр) наріжте на середнього розміру шматочки. Обваляйте у борошні.
  • Кожен шматочок почергово зануріть у гірчично-яєчну суміш, а потім обваляйте в сухарях. Викладіть на решітку.
  • Переміщуємо картоплю і моркву (якщо додавали) на деко (на інший мається на увазі) і відправляємо в духовку на нижній рівень. Готуйте 15 хвилин, кілька разів перемішавши в процесі.
  • Після – зменшіть температуру до 180 градусів і на верхньому ярусі розмістіть рибу. Готуйте ще 15 хвилин.
  • Візьміть вже готовий майонез (приблизно 1/2 склянки) додайте в нього 6 зубчиків дрібно нарубаного часнику або видавленого через часникодавку, вичавте сік половини лимона і перемішайте.
  • Через 15 хвилин – дістаньте з духовки рибу і перевірте готовність картоплі, якщо потрібно дайте їй ще 5-10 хвилин. Подавайте всі разом у гарячому вигляді.

Nutrition

Calories: 588 kcal | Carbohydrates: 90 g | Protein: 41 g | Fat: 7 g | Saturated Fat: 2 g | Cholesterol: 144 mg | Sodium: 399 mg | Potassium: 1307 mg | Fiber: 7 g | Sugar: 4 g | Vitamin A: 119 IU | Vitamin C: 44 mg | Calcium: 142 mg | Iron: 7 mg

Leave a Comment

Recipe Rating