Мелений обсмажений чилі – маст-хев для любителів гострої та тайської кухні. Обов’язковий інгредієнт величезної кількості тайських страв. Всього одна невелика дрібка і ось вам уже стає тепліше. У більшості рецептів цей мелений чилі використовується як завершальний інгредієнт і додається до смаку.
Звичайно, завжди можна обмежитися купленим в магазині обсмаженим порошком чилі, але приготований самостійно виходить куди ароматнішим.
При обсмажуванні аромат чилі повністю змінюється: із земельного до обсмаження, перетворюється на кавовий з горіховими нотками. Пахне – просто неймовірно.
Правильно підібрана потужність нагрівання є дуже важливою для обсмажування сухих чилі. Вогонь має бути досить сильним, щоб перці виділяли аромат і темніли, але при цьому і не таким сильним, щоб вони згоріли.
Рецепт із книги Night+Market
⏱ Загальний час приготування – 20 хвилин. З них 10 хвилин на підготовку та приготування + 10 хвилин, що не потребують вашої уваги.
Інгредієнти
На 100 порошку чилі порції:
- 100 г сушених чилі сорти bird’s eye або суміш різних сортів (я використовував звичайні червоні чилі та тайські bird’s eye)

Спосіб приготування
Розігрійте вок на середньому вогні. Додайте 100 г сушених чилі сорту bird’s eye або суміш різних сортів (я використав червоні чилі та тайські bird’s eye). Обсмажуйте постійно, помішуючи, поки перці не потемніють і не піде земельний аромат. Близько 5 хвилин.
Зніміть з вогню та дайте охолонути протягом 10 хвилин.
Перекладіть перці в чашу блендера або подрібнювач для спецій і перемеліть протягом 15-20 секунд, до консистенції/розміру магазинних пластівців чилі.
Перекладіть у банку або контейнер із кришкою, що щільно прилягає. Використовуйте за потребою.

Мелений обсмажений чилі

Ingredients
- 100 г сушених чилі сорти bird's eye або суміш різних сортів (я використовував звичайні червоні чилі та тайські bird's eye)
Instructions
- Розігрійте вок на середньому вогні. Додайте сушені чилі сорту bird's eye або суміш різних сортів (я використовував чилі та тайські bird's eye) та обсмажуйте постійно помішуючи, поки перці не потемніють і не піде земельний аромат. Близько 5 хвилин.Зніміть з вогню та дайте охолонути протягом 10 хвилин.
- Перекладіть перці, що охолонули, в чашу блендера або подрібнювач для спецій і перемеліть протягом 15-20 секунд, до консистенції/розміру магазинних пластівців чилі.Перекладіть у банку або контейнер із кришкою, що щільно прилягає. Використовуйте за потребою.