Запечені Крила Баффало

Сьогодні у нас ще одна страва для тих, хто любить гарячішу — крила Баффало, як можна зрозуміти з назви ця страва родом із міста Баффало штату Нью-Йорк.

За однією з версій, вперше вона була приготовлена в 1964 році в барі Anchor Bar. Господиня закладу шукала швидку та просту у приготуванні закуску, яку можна було б запропонувати гостям. Їй на думку спала ідея подати смажені у фритюрі курячі крила (які, до слова, до цього використовувалися лише для варіння бульйону) в гострому соусі на основі кайенського перцю. І, враховуючи популярність цих гострих і хрустких крилець до цього дня, вона потрапила у точку.

Як я казав вище, оригінальний рецепт передбачає обсмажування крил у фритюрі, але ми з вами підемо іншим шляхом і запечемо їх, при цьому намагаючись зберегти оригінальну, хрумку скоринку.

Хочеться додати пару слів про соус. У більшості рецептів як соус для крилець використовується Frank’s Red Hot, знайти його можна, але складно. Якщо у продажу соус не зустрічали – його можна замінити на тайську Sriracha збільшивши кількість цукру для соусу на столову ложку. Якщо її не зустріли — беріть будь-який гострий соус на оцтовій основі.

Що потрібно для приготування Запечених Крил Баффало

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для крилець:

  • 2 кг курячих крил;
  • 2 ст. ложки пекарського порошку;
  • 3/4 ч. ложки солі;
  • 4 ст. ложки вершкового масла;
  • 100 мл гострого соусу на оцтовій основі (Frank’s RedHot/Sriracha)
  • 1 ст. ложка цукру + за смаком залежно від того, який соус використовуєте;
  • 1/4 ч. ложки солі;

Соус дип з блакитним сиром:

  • 50 гр сиру з блакитною пліснявою;
  • 100 гр сметани;
  • 50 гр майонезу;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1-3 ст. ложки молока;
  • 2 ст. ложки лимонного соку
  • сіль, перець.

А також:

  • кілька стебел селери.

ОБЛАДНАННЯ:

  • нічого, чого б у вас не було;

Покроковий рецепт Приготування Запечених Крил Баффало

КРОК 1. ПІДГОТУЙТЕ КРИЛА І ОБСУШІТЬ ЇХ

Насамперед увімкніть розігріватися духовку до 120 градусів. Режим – верх-низ.

Курячі крила (2 кг) з магазину могли вам дістатись з 2-ма або 3-ма фалангами. Якщо у крила виявилося 3 фаланги – відріжте найменшу і відкладіть її, наприклад, для варіння бульйону, в цьому рецепті вона вам не знадобиться.

На крилах із двома фалангами, знаходимо суглоб і різким рухом ножа рубаємо крило на 2 частини.

Коли всі крила оброблені, потрібно обсушити їх. Це можна зробити двома методами:

1) укласти на решітку (тільки не дуже близько один до одного, необхідно вільне місце, щоб циркулювало повітря) і відправити в холодильник на ніч

2) обсушити паперовими рушниками.

Для себе я вибрав другий спосіб.

Обсушені крила покладіть у пакет.

Обсушені крила поміщаємо в пакет для запечених крил Баффало
В окремій ємності змішайте 3/4 ч. ложки солі та 2 ст. ложки пекарського порошку. Посипте цією сумішшю крила, а потім закрийте пакет і добре потрусіть їм, щоб все рівномірно перемішалося.

Додаємо суміш у пакет для запечених крил Баффало
Перекладіть крила з пакету на лист. Щоб простіше було потім мити — можете застелити фольгою або пергаментним папером.

Перекладаємо крила на лист для запечених крил Баффало
Відправте лист на самий нижній ярус духовки і залиште на 30 хв.


КРОК 2. Приготуйте соуси, наріжте селеру

Для початку – соус дип із блакитним сиром.

У глибокій тарілці змішайте 100 гр сметани та 50 гр майонезу, накришіть 50 гр блакитного сиру з пліснявою, дрібно порубайте або видавіть за допомогою часникодавки 1 зубчик часнику, додайте 2 ст. ложки лимонного соку (близько чверті невеликого лимона), пів ч. ложки солі та чорного перцю до смаку. Перемішайте, залежно від бажаної густоти, додайте 1-3 ст. ложки молока.

Готуємо соус дип із блакитним сиром для запечених крил Баффало
Для соусу для крил змішайте 4 ст. ложки вершкового масла (розтопіть попередньо), 100 мл гострого соусу, 1 ст. ложку цукру та 1/4 ст. ложки солі і добре перемішайте. Якщо використовуєте Sriracha – збільште кількість цукру до 2-х столових ложок, в інших випадках пробуйте. Соус повинен вийти гостро-кисло-солодкуватий.

Селеру помийте і наріжте порційно, так як вам більше подобається. Я розрізав стебла вздовж, а потім різав на шматочки близько 8 см.

Ріжемо селеру для запечених крил Баффало


КРОК 3. ДОВЕДІТЬ КРИЛА ДО ГОТОВНОСТІ І ПОДАВАЙТЕ

Через 30 хвилин збільшіть температуру в духовці до 220 градусів і перемістіть деко з крилами на 2-й зверху рівень. Готуйте 40 – 50 хвилин, після половини часу переверніть лист на 180 градусів, щоб просмажити крила більш рівномірно. Готовність визначайте за кольором крил, вони мають бути засмажено-золотистими з хрусткою скоринкою.

Викладаємо крила на блюдо сервіровки для запечених крил Баффало
Коли крила будуть готові – перекладіть їх на блюдо сервіровки, полийте гострим соусом, перемішайте і подавайте разом з нарізаними стеблами селери і соусом з блакитного сиру. Ах, та й не забудьте про холодне пиво, це майже обов’язкове доповнення цієї страви.

Ось як все це правильно вживати: беремо крильце, кусаємо, кричимо «вуху» від пожежі, що розігралася в роті, закушуємо селерою, вмочивши її попередньо в соус з блакитним сиром, відчуваємо невелике полегшення, запиваємо пивом, відчуваємо як життя стає краще, повтор поки тарілка з крильцями не спорожніє.
Подаємо запечені крила Баффало

 

страва для тих, хто любить гарячішу. Оригінальний рецепт передбачає обсмажування крил у фритюрі, але ми з вами підемо іншим шляхом і запечемо їх, при цьому намагаючись зберегти оригінальну, хрумку скоринку.

Запечені Крила Баффало

No ratings yet
Сьогодні у нас ще одна страва для тих, хто любить гарячішу. Оригінальний рецепт передбачає обсмажування крил у фритюрі, але ми з вами підемо іншим шляхом і запечемо їх, при цьому намагаючись зберегти оригінальну, хрумку скоринку.
CourseЗакуска
CuisineАмериканська
Cook Time20 minutes
Total Time1 hour 20 minutes
Servings7
Calories534kcal

Equipment

  • нічого, чого б у вас не було;

Ingredients 

  • 2 кг курячих крил
  • 2 ст.л. пекарського порошку
  • 3/4 ч.л. солі
  • 4 ст.л. вершкового масла
  • 100 мл гострого соусу на оцтовій основі (Frank's RedHot/Sriracha)
  • 1 ст.л. цукру + за смаком залежно від того, який соус використовуєте
  • 1/4 ч.л. солі
  • 50 гр сиру з блакитною пліснявою
  • 100 гр сметани
  • 50 гр майонезу
  • 1 зубчик чесноку
  • 1-3 ст.л. молока
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • сіль
  • перець
  • кілька стебел селери

Instructions

  • Насамперед увімкніть розігріватися духовку до 120 градусів. Режим – верх-низ.
  • Підготуйте крила (2 кг.) Якщо у крила виявилося 3 фаланги – відріжте найменшу і відкладіть її. На крилах із двома фалангами, знаходимо суглоб і різким рухом ножа рубаємо крило на 2 частини. Коли всі крила оброблені, потрібно обсушити їх.
  • Обсушені крила покладіть у пакет. В окремій ємності змішайте 3/4 ч. ложки солі та 2 ст. ложки пекарського порошку. Посипте цією сумішшю крила, а потім закрийте пакет і добре потрусіть ним, щоб все рівномірно перемішалося.
  • Перекладіть крила з пакета на лист. Відправте деко на нижній ярус духовки і залиште на 30 хв.
  • У глибокій тарілці змішайте 100 гр. сметани та 60 гр. майонезу, накришіть 50 гр. блакитного сиру з пліснявою, дрібно порубайте або видавіть за допомогою часникодавки 1 зубчик часнику, додайте 2 ст. ложки лимонного соку (близько чверті невеликого лимона), пів ч. ложки солі та чорного перцю до смаку. Перемішайте, залежно від бажаної густоти, додайте 1-3 ст. ложки молока.
  • Змішайте 4 ст. ложки вершкового масла (розтопіть попередньо), 100 мл. гострого соусу, 1 ст. ложку цукру та 1/4 ст. ложки солі і добре перемішайте.
  • Селеру промийте і наріжте порційно.
  • Після 30 хвилин збільшіть температуру в духовці до 220 градусів і перемістіть деко з крилами на 2й зверху рівень. Готуйте 40 – 50 хвилин, після половини часу переверніть лист на 180 градусів, щоб просмажити крила більш рівномірно. Готовність визначайте за кольором крил, вони мають бути засмажено-золотистими з хрусткою скоринкою.
  • Коли крила будуть готові – перекладіть їх на блюдо сервіровки, полийте гострим соусом, перемішайте і подавайте разом з нарізаними стеблами селери і соусом з блакитного сиру.

Nutrition

Calories: 534 kcal | Carbohydrates: 4 g | Protein: 30 g | Fat: 44 g | Saturated Fat: 17 g | Cholesterol: 164 mg | Sodium: 1465 mg | Potassium: 270 mg | Sugar: 2 g | Vitamin A: 691 IU | Vitamin C: 3 mg | Calcium: 271 mg | Iron: 2 mg

Leave a Comment

Recipe Rating