Таббуле із сочевиці

Таббуле із сочевиці – напрочуд яскрава та освіжаюча страва, що прийшла до нас із багатих традицій близькосхідної кухні, зокрема з ліванського кулінарного репертуару. Традиційно таббуле є салатом, що складається в основному з дрібно нарізаної петрушки помідорів, м’яти, цибулі, булгура і заправлений оливковою олією, лимонным соком, сіллю і перцем. Однак у сьогоднішньому рецепті ця класична страва …

Get Recipe

Тайський салат з куркою та рисовою локшиною

Цей вишуканий та ароматний салат вважається класикою тайської кухні. Кожен із регіонів Таїланду може похвалитися своєю унікальною версією. Але їх, як і багато інших азіатських страв, поєднує загальна концепція — поєднання солодкого, солoного, кислого та гострого в одній страві. Історія тайського салату з куркою і рисовою локшиною сягає корінням у давнину. За однією з легенд, …

Get Recipe

Салат з огірків зі сметаною, цибулею та кропом

Огірки зі сметаною – безпрограшне поєднання: освіжаючий, хрумкий і соковитий салат ідеально підходить не тільки для спекотних літніх днів, але і для будь-якої іншої пори року, коли вам хочеться легкої овочевої закуски. Тут все дуже просто: огірки тонко нарізаються, а потім заправляються соусом на основі сметани із сіллю та свіжим кропом. Але я пропоную дещо …

Get Recipe

Салат з кабачків по-корейськи

Продовжую ділиться з вами стравами з кабачків та цукіні. На цей раз пікантний рецепт кабачкового салату з корейської кухні. Завдяки відносно нейтральному смаку кабачків – вони відмінно поєднуються і вбирають у себе прянощі та аромати. Салат виходить кисло-солодкий, гострий та дуже ароматний. З “не простих” інгредієнтів тут присутні рибний соус та кунжутна олія. У любителів …

Get Recipe

Тайський салат із зеленим манго

В осінню і зимову пору року часто тягне на свіжі літньо-хрусткі страви, зелені та свіжі. Я пропоную вам один з найпростіших у приготуванні та яскравих на смак видів тайського салату із зеленим манго. У всіх регіонах Таїланду цей салат готується по-різному. Якщо вас бентежить зайва гострота – зменшіть кількість чилі. Але в Таї цей салат …

Get Recipe

Дакос – Критський салат-закуска

На Криті Дакос називають салатом, але як на мене це більше закуска чи мезе. За смаком та настроєм нагадує каталонський хліб із помідорами (тут буде посилання, коли я дістануся цього рецепту). Салат дуже літній, але в мене взагалі вся грецька кухня асоціюється з літом, так і має бути? Той же дзадзики наприклад. На Криті дакос …

Get Recipe

Gordon Ramsay's mustard-honey bean dressing - easy recipe with step-by-step photos from BayevsKitchen

Стручкова квасоля з гірчично-медовою заправкою від Гордона Рамзі

Салат зі стручкової квасолі – універсальне доповнення до будь-яких основних страв, будь то м’ясо, птиця, риба або навіть інші овочі. Незважаючи на всю простоту рецепту, смак салату дуже яскравий. Кисло-солодкий, з легкою гостротою від кислотної складової. Цей рецепт просто знахідка для великої компанії несподіваних гостей. Адже стручкова квасоля в замороженому вигляді доступна будь-якої пори року …

Get Recipe

Салат з буряка з фетою та шпинатом

У мене вже був рецепт бурякового салату з карамелізованими горіхами та заправкою вінегрет, але якщо в тому випадку буряк запікався, тут використовуватиметься варений. А це сильно змінює правила гри. Сьогодні варені буряки можна купити в магазині, а значить збирання салату займе від сили 10 хвилин. Найтривалішим процесом буде – підсмажування гарбузового насіння на сковороді. Буряк …

Get Recipe

Биті огірки

Товчені огірки – це, мабуть, одна з найпопулярніших китайських страв. Ви можете знайти їх у будь-якому китайському ресторані, а іноді навіть у закладах тайської або в’єтнамської кухні. Огірки в клярі популярні завдяки своїй свіжості, яскравості та насиченості, оскільки (як це часто буває в азіатській кухні) поєднують в собі всі основні смаки: солоний (від солі та …

Get Recipe

Капустяний Салат Коул Слоу від Джеймі Олівера

Coleslaw – саме так називається класичний капустяний салат, знайомий усім з дитинства. Дрібно нарубана капуста з морквою (або навіть без неї), заправлена ​​олією, соусом вінегрет або майонезом. Його батьківщиною вважаються Нідерланди, проте він поширений практично в усьому світі. У Німеччині, наприклад, цей салат готують з маринованої капусти, в Італії додають підсмажену шинку, а в Росії …

Get Recipe