Корейський молочний хліб – ультра м’які та пухнасті булочки

Корейський молочний хліб відрізняється дивовижною м’якістю та тонким солодкуватим смаком. Дуже ніжний, що тане в роті і такий простий у приготуванні. Цей хліб можна їсти і сам собою, але він чудово доповнює як солодкі, так і солоні страви. Подайте його до ситного рагу, просто намажте вершковим маслом та/або джемом або приготуйте з нього кавові французькі …

Get Recipe

Банановий хліб з журавлиною та волоськими горіхами

Історія бананового хліба сягає корінням у 1930-і роки, за часів Великої депресії в США. У цей час потрібно було використовувати всі продукти харчування і не допускати, щоб щось пропадало даремно. Перестиглі банани стали ключовим інгредієнтом солодкого, простого у приготуванні хліба. Оригінальні рецепти з часом зазнали змін, у них стали додавати різні фрукти, горіхи та спеції …

Get Recipe

Сіміт – турецький бейгл з кунжутом

Сіміт – це круглий бублик із золотистою хрусткою скоринкою, посипаною насінням обсмаженого кунжуту. Особливо популярні сіміти в Туреччині. У Стамбулі їх можна зустріти у продажу практично на кожному кроці. Їх часто продають із вуличних візків, а якась частина продавців носить піднос/кошик із сімітами на голові. Вуличні торговці зазвичай закликають покупців криками на кшталт “Свіжі”, “Гарячі” …

Get Recipe

soft-lavash

М’який та тонкий лаваш на сковороді. Для кебабів та шаурми

У мене в блозі вже є кілька рецептів приготовленого на сковороді хліба. Це тонкі пити з бездрожжевого тіста та турецька базлама — теж хліб із повітряною кишенею, але більш пишний. А сьогодні настала черга лаваша. Лаваш – це традиційний тонкий і м’який коржик, який є однією з основних страв близькосхідної кухні. Готується з суміші борошна, …

Get Recipe

turkishbread

Рамаданська Піта: м’який турецький хліб без замісу

Рамаданська піта – це традиційний турецький хліб на закваску. Незважаючи на назву, тут немає звичної для піти повітряної кишені для начинки, як, наприклад, у бездріжджовий піти або базламе, але ви можете легко покласти сюди начинку, просто зробивши надріз ножем. Цей хліб дуже просто та відносно швидко готується, не потребує вимішування — всю роботу за вас …

Get Recipe

Плетеная слойки с курицей и грибами или куриный хлеб

Плетена слойка з куркою та грибами або курячий хліб

Цей рецепт – чудовий спосіб використовувати залишки курки. Сюди чудово підійдуть залишки запеченої курки або відвареної, що залишилася, наприклад, після варіння бульйону. Ще така слойка – порятунок для пересушеного курячого м’яса. Адже в процесі приготування ми порвемо курячу м’якоть на дрібні шматочки і змішаємо з соусом бешамель, завдяки чому від жорсткості не залишиться сліду. Для …

Get Recipe

Базлама — Мягкие турецкие лепешки с "карманом" на сковороде пошаговый рецепт с фото

Базлама – М’які турецькі коржики “з кишенею” на сковороді

У цих коржиків, у процесі випікання, усередині утворюється “кишенька” для начинки, так само як у піт приготованих на сковороді, але тісто тут більш хлібне та повітряне, за рахунок використання дріжджів. Після випікання, все ще гарячі коржики змащують вершковим маслом. Це опціональний крок, але на мій погляд, так вони стають набагато апетитнішими. Щоб зробити їх ще …

Get Recipe

Бри запеченный в хлебе с пряным клубничным джемом: пошаговый рецепт с фото

Брі запечений у хлібі з гострим полуничним джемом

Запечений у хлібі брі дуже простий у приготуванні, але при цьому точно викликає захоплення у ваших гостей та їх смакових рецепторів. Загалом, щоб було смачно, достатньо буде лише сиру, хліба та спецій. Але мені захотілося піти далі і приготувати гострий полуничний джем. Його насолода ідеально поєднується із солоністю сиру, а гострота робить смак ще більш …

Get Recipe

Швидкі Піти на сковороді без дріжджів

Піта це близькосхідний коржик з “кишенею”. При випіканні всередині утворюється водяна пара, яка роздмухує тісто, тим самим створюючи всередині порожнину. Після – піта здувається, але кишенька залишається. Щоб “відкрити” піту – треба надрізати край ножем. Зазвичай, усередині піту змащують соусом і кладуть начинку у вигляді салату, м’яса чи суміші того й іншого. Варіантів наповнення існує …

Get Recipe

Фокачча без замісу

Цей рецепт фокаччі має дві ключові особливості. По-перше, тут використовується велика кількість рідини в тісті. Це робить скоринку супер хрумкою при випіканні, але працювати з таким тістом руками досить складно – воно сильно липне до всього, до чого торкається, не те що в рецепті піти на сковороді. І як же добре, що ми маємо по-друге. …

Get Recipe