Райдужна Форель з Травами та Томатами у Конверті.

Сьогодні у нас ще один рецепт із серії «нашвидкуруч». Найніжніша райдужна форель, наповнена кружляючими головою ароматами трав з печеними помідорами. Чого варте тільки поєднання розмарину з часником, але ми не про це.

Ключовою особливістю страви, як на мене, більше є швидкість приготування. Вона затьмарює всі смакові переваги страви. Тут все дуже просто і швидко.

Якщо поспішити, всі необхідні маніпуляції з продуктами можна зробити за 5-10 хвилин. Страва ідеально підійде для подачі несподіваним гостям, при цьому ніхто з них не здогадається, як швидко це приготовано.

Якщо раптом використовуватимете звичайні помідори — рекомендую додати до них 1 ст. ложку цукру, це посилить їх смак і прикрасить блюдо.

Що потрібно для Приготування Райдужной Форелі з Травами та Томатами у Конверті

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 2 райдужні форелі (вагою близько 500 гр кожна)
  • кілька гілочок чебрецю
  • кілька гілочок розмарину
  • 200 гр помідорів чері (або 300-350 гр звичайних)
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець, оливкова олія
  • лимон для подачі

ОБЛАДНАННЯ:

  • фольга;

Покроковий Рецепт Приготування Райдужної Форелі з Травами та Томатами у Конверті

Для початку зробимо начинку. Якщо використовуєте звичайні помідори (300-350 гр) – Зніміть з них шкірку (щоб шкірка легко злізла – зробіть надріз і обдайте окропом помідор), розріжте навпіл і за допомогою ложки вийміть з помідора внутрішній вміст з насінням. Порожнисті половинки, що залишилися, поріжте на кубики 1 на 1 см. і покладіть в глибоку миску.

Помідори чері (200 гр) Просто наріжте на четвертинки і також відправте в миску.

Порубайте дрібно 2 зубчики часнику і додайте до помідорів у миску.

Посоліть, поперчіть і влийте пару столових ложок оливкової олії в ту ж миску, де знаходяться помідори і часник і добре перемішайте, залиште вбік.

Духовку поставте розігріватися до 225 градусів за Цельсієм.

Форель – 2 райдужні форелі (вагою близько 500 гр кожна) – очистіть і випатрайте. Відріжте голову і розрізавши паралельно хребту, розкрийте її. Не потрібно прорізати шкіру на спині, нам потрібно лише розкрити рибину метеликом, а не розділити на дві частини.

Можна звичайно заморочитися і вийняти кістки, але тоді страва з швидкої і простої різко стане протилежною, тому залишимо цю операцію кухарям в ресторанах, а самі підемо простою дорогою.

Візьміть довгий лист фольги, складіть його вдвічі (для міцності, якщо у вас щільна фольга цього можна не робити) і розмістіть на робочій поверхні. За розмірами лист фольги повинен бути з усіх боків на кілька сантиметрів більше ніж розміщена на ньому риба.

Зробіть ще одну заготовку з фольги такого ж розміру та відкладіть убік.

Шкіру форелі натріть гарною щіпкою солі. Викладіть форель у розкритому вигляді на фольгу (шкірою вниз), що знаходиться на робочій поверхні.

Кладемо рибу на фольгу шкірою вниз для форелі райдужної з травами і томатами в конверті
Викладіть на неї половину томатної начинки, пару гілочок чебрецю і гілочку розмарину.

Викладаємо зверху половину томатів, чебрець та розмарин для райдужної форелі з травами та томатами в конверті
І закрийте.

Закриваємо рибу для приготування райдужної форелі з травами та томатами у конверті
Тепер накрийте другим аркушем фольги. Почергово загорніть краї з кожної сторони на 0,5-1 см. І загорніть краї ще раз.

Підгортаємо кінці фольги для райдужної форелі з травами та томатами у конверті
Повторіть усе сказане з другою рибиною. Тепер розмістіть отримані конверти на деку та відправте в розігріту духовку на 20 хвилин.

Дістаньте рибу з духовки і дайте трохи охолонути. Зробіть надріз на верхній частині конверта, будьте обережні – пара може швидко вирватися назовні.

Розкрийте конверт, перекладіть рибу на тарілку для подачі, полийте соками, що скупчилися в конверті, покладіть на тарілку пару скибочок лимону і подавайте.

Не забудьте також вийняти чебрець і розмарин, навряд чи хтось не проти його пожувати.

Подаємо райдужну форель із травами та томатами в конверті

 

Найніжніша райдужна форель, наповнена кружляючими головою ароматами трав з печеними помідорами. Чого варте тільки поєднання розмарину з часником.
Ключовою особливістю страви, більше є швидкість приготування. Вона затьмарює всі смакові переваги страви. Тут все дуже просто і швидко.

Райдужна Форель з Травами та Томатами у Конверті.

No ratings yet
Найніжніша райдужна форель, наповнена ароматами трав, що кружляють голову, з печеними помідорами. Чого варте тільки поєднання розмарину з часником, але ми не про це. Ключовою особливістю страви, як на мене, більше є швидкість приготування.
Cook Time15 minutes
Total Time40 minutes
Servings4
Calories389kcal

Equipment

  • Фольга

Ingredients 

  • 1 кг райдужної форелі
  • кілька гілочок чебрецю
  • кілька гілочок розмарину
  • 200 гр помідорів чері (або 300-350 гр звичайних)
  • 2 зубчики часнику
  • оливкова олія
  • сіль
  • перець
  • 1 лимон для подачі

Instructions

  • Якщо використовуєте звичайні помідори (300-350 гр) – Зніміть з них шкірку (розріжте навпіл і за допомогою ложки вийміть з помідора внутрішній вміст з насінням. Порожні половинки, що залишилися, поріжте на кубики 1 на 1 см. і покладіть в глибоку миску. Помідори чері (200 гр) Просто наріжте на четвертинки і також відправте в миску.
  • Порубайте дрібно 2 зубчики часнику і додайте до помідорів в миску. Посоліть, поперчіть і влийте пару столових ложок оливкової олії в ту ж миску, де знаходяться помідори і часник і добре перемішайте, залиште вбік.
  • Духовку поставте розігріватися до 225 градусів за Цельсієм.
  • Форель – 2 райдужні форелі (вагою близько 500 гр. кожна) – очистіть і випатрайте. Відріжте голову і розрізавши паралельно хребту, розкрийте її, як "метелика".
  • Візьміть довгий лист фольги, складіть його вдвічі та розмістіть на робочій поверхні. За розмірами лист фольги має бути з усіх боків на кілька см більше, ніж розміщена на ньому риба. Зробіть ще одну заготовку із фольги такого ж розміру.
  • Шкіру форелі натріть гарною щіпкою солі. Викладіть форель у розкритому вигляді на фольгу (шкірою вниз), що знаходиться на робочій поверхні. Викладіть на неї половину томатної начинки, пару гілочок чебрецю і гілочку розмарину. І закрийте.
  • Тепер накрийте другим аркушем фольги. Почергово загорніть краї з кожної сторони на 0,5-1 см. І загорніть краї ще раз.
  • Повторіть усе вищесказане з другою рибою
  • Тепер розмістіть отримані конверти на деку та відправте в розігріту духовку на 20 хвилин.
  • Дістаньте рибу з духовки і дайте трохи охолонути. Зробіть надріз на верхній частині конверта. Розкрийте конверт, перекладіть рибу на тарілку для подачі, полийте соками, що скупчилися в конверті, покладіть на тарілку пару скибочок лимона і подавайте. Не забудьте також вийняти чебрець та розмарин.

Nutrition

Calories: 389 kcal | Carbohydrates: 5 g | Protein: 53 g | Fat: 17 g | Saturated Fat: 3 g | Cholesterol: 145 mg | Sodium: 136 mg | Potassium: 1049 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 2 g | Vitamin A: 387 IU | Vitamin C: 27 mg | Calcium: 123 mg | Iron: 4 mg

Leave a Comment

Recipe Rating