Свинина на подушці з солодкого перцю

Це дуже просте у приготуванні, але при цьому самостійна та цікава страва. Соковитий і м’який шматок свинячої корейки, засмажений із часником і чебрецем поданий на подушці з припущених солодкого перцю та цибулі.

Саме цибуля та солодкий перець, надають досить просто приготовленому шматку м’яса родзинки, додаючи кисло-солодкого смаку, який так добре з ним подтянуться.

Найцікавіше, що смак перцю (як і цибулі) практично не відчувається. Мені це особливо на руку, т.я. мене важко назвати великим любителем солодкого перцю. Відчувається лише гармонійна сукупність з’єднаних воєдино смаків. По-сільськи простих на вигляд, але варто розкуштувати, як страва постане перед вами в зовсім іншому світлі.

Що потрібно для приготування свинини на подушці з солодкого перцю

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 2 різнокольорових солодких перцю
  • 2 шматочки свинячої корейки на кістці з жировим прошарком
  • 1 цибулина
  • 1 ст. ложка цукру
  • 3 ст. ложки червоного винного оцту
  • кілька гілочок чебрецю
  • кілька листочків базиліка
  • 30 гр вершкового масла
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець

ОБЛАДНАННЯ:

  • нічого, чого б у вас не було;

Покроковий рецепт Приготування Свинини на подушці з солодкого перцю

Візьміть два різнобарвні перці і очистіть їх від насіння та внутрішніх перегородок. Для цього візьміть перець, поставте його вертикально і зріжте зовнішню частину, не торкаючись внутрішніх. У вас має вийде кілька пластинок перцю і частина з хвостиком, насінням і перегородками.

Тепер наріжте пластинки перцю, що вийшли, на довгі, тонкі скибочки.
Я використав у сумі 1 перець, оскільки по-перше не дуже люблю його, по-друге готував одну порцію.
Чистимо перці від насіння для свинини на подушці із солодкого перцю.

Наріжте півкільцями 1 солодку цибулину. Щоб отримати більш м’який смак, ріжте від полюса до полюса (Як? — загляньте в статтю за посиланням вище), я нарізав одну половинку так, іншу орбітальним способом.

Нарізаємо 1 цибулину півкільцями для свинини на подушці із солодкого перцю

Тепер приготуємо сам соус. У великій сковороді на сильному вогні розігрійте 1-1,5 ст. ложок олії. Покладіть у сковороду нарізані перці та цибулю. Додайте 1 ст. ложку цукру, посоліть і поперчіть.

Смажте близько 5 хвилин, іноді помішуючи. Вогонь має бути досить сильним і сковорода добре розігріта для того, щоб перці саме просмажилися, а не тушкували у власному соку.

Смажимо перець для свинини на подушці із солодкого перцю

Коли, через 4-5 хвилин перці і цибуля підрум’яняться, влийте 3 ст. ложки червоного винного оцту і зачекайте кілька хвилин, поки він випарується.
Додаємо 3 столові ложки червоного винного оцту для свинини на подушці із солодкого перцюУ цей час дрібно наріжте кілька листочків базиліка. Скрутіть у сигару та поріжте на тонкі смужки.
Додайте до перців 1 ложку оливкової олії першого віджиму і готуйте ще 2-3 хвилини. Всипте нарізаний базилік, перемішайте добре і зніміть з вогню.

Перекладіть вміст сковороди у глибоку тарілку, накрийте харчовою плівкою та займіться м’ясом.
Викладаємо соус у миску для свинини на подушці із солодкого перцю

Я використав корейку, також добре тут себе відчуватиме биток на кістці, добре якщо у м’яса з краю буде товстий жировий прошарок, так воно вийде ніжніше.
Гострим ножем зробіть надрізи на жировому прошарку глибинному близько 5 мм, з кроком 1-2 см, так, намагаючись не зачепити саме м’ясо.
Робимо надрізи на м'ясі гострим ножем для свинини на подушці із солодкого перцю

Сковороду очистіть паперовим рушником (або помийте/візьміть іншу), додайте 1 ст. ложку олії та увімкніть вогонь.
Ножем роздавіть 2 зубчики часнику, не очищуйте, просто покладіть часник на обробну дошку, зверху покладіть ножа плоскою стороною і вдарте по ньому долонею або кулаком.
Роздавлюємо 2 головки часнику ножем для свинини на подушці із солодкого перцю

За хвилину до того, як покласти м’ясо на сковороду, посипте його щедрою щіпкою солі з кожної зі сторін, а також чорним свіжомеленим чорним перцем.
Солимо і перчимо м'ясо для свинини на подушці із солодкого перцю

Покладіть м’ясо на сковороду, додайте кілька гілочок чебрецю та часник. Смажте хвилини 4, до золотистої скоринки, з одного боку, потім переверніть і смажте ще стільки ж з іншого.

Обсмажте бічні сторони м’яса. За допомогою щипців захопіть шматок і поставте його на один з боків, потримайте 10-15 секунд, поставте на наступний і так далі. Таким чином потрібно підрум’янити м’ясо з кожної сторони.

Якщо у вас є кулінарний термометр, вам потрібно досягти температури 60 градусів Цельсія у центрі шматка (насправді 63, але м’ясо встигне набрати ці зайві градуси під час відпочинку).
За пару хвилин до закінчення приготування додайте до сковороди близько 30 гр вершкового масла, дайте йому розтанути і нахиливши сковороду черпайте його ложкою і поливайте м’ясо зверху.
Додаємо 30 гр вершкового масла для свинини на подушці із солодкого перцю

Якщо термометра немає орієнтуйтеся по чуття, а взагалі 7-8 хвилин загалом має вистачити, щоб довести м’ясо до стадії повної готовності.
Зніміть м’ясо з вогню, перекладіть на тарілку, полийте кожен шматочок столовою ложкою соків зі сковороди. Накрийте тарілку фольгою та залиште на 8-10 хвилин.
Викладаємо м'ясо на тарілку для свинини на подушці із солодкого перцю

Якщо перці до цього часу вже охолонули, можете підігріти їх на сковороді або в мікрохвильовій печі.
Перекладіть перці на тарілку, в якій подаватимете страву. Зробіть з них як би подушку, для шматка м’яса.
Коли м’ясо відпочине, покладіть його на перці і подавайте.
Формуємо подушку для м'яса для свинини на подушці із солодкого перцю

 

Це дуже просте у приготуванні, але при цьому самостійна та цікава страва. Соковитий і м'який шматок свинячої корейки, засмажений із часником і чебрецем поданий на подушці з припущених солодкого перцю та цибулі.
Саме цибуля та солодкий перець, надають досить просто приготовленому шматку м'яса родзинки, додаючи кисло-солодкого смаку, який так добре з ним подтянуться.

Leave a Comment

Recipe Rating