Маринована редиска по-корейськи

Дуже простий і швидкий рецепт кисло-солодкої і хрусткої маринованої редиски по-корейськи. Редиска в цьому рецепті досягає апогею свого смаку на 2-3й день маринування. Будьте готові трішки потерпіти.

Може зберігатися в холодильнику до 2х тижнів не втрачаючи своїх смакових якостей та хрусткої текстури, але після стає м’якшою.

Якщо плануєте зберігати довше – наріжте редиску не тонкими скибочками, а на чверті або половинки, якщо вона дрібна, і замаринуйте таким же способом. Так їй знадобиться більше часу, щоб промаринуватися, але й текстура довше залишатиметься хрумкою. Обов’язково стерилізуйте банки перед тривалим зберіганням. А якщо плануєте з’їсти все за тиждень-два — морочитися зі стерилізацією не обов’язково.

Інгредієнти

Інгредієнти для приготування маринованої редиски швидкого приготування по-корейськи
  • 300 гр редису
  • 100 мл рисового оцту (або білого винного оцту)
  • 100 мл води
  • 100 мл цукру
  • 5 гр солі

Додатково:

— банку з герметичною кришкою 0,5 л

Спосіб приготування

Редиску промийте під холодною водою. Переконайтеся, що на ній не залишилося бруду, потріть щіткою або мочалкою за потреби.

Наріжте редиску тонкими пластинками. Хвостики видаліть.

Складіть нарізану редиску у банку.

У невеликому сотейнику змішайте все необхідне для маринаду: 100 гр цукру, 100 мл рисового оцту, 100 мл води та 5 гр солі.

Поставте сотейник на слабкий вогонь і постійно помішуючи досягайте повного розчинення цукру. Вимкніть нагрівання.

Ми не доводимо маринад до кипіння, але це варто зробити і прокип’ятити протягом хвилини, якщо планується більш тривале зберігання, ніж тиждень-два.

Залийте маринадом редиску. Дочекайтеся повного остигання, закрийте банки та поставте в холодильник.

Подавати можна вже через кілька годин, але як я говорив раніше – найкращого смаку редиска досягає на 3 добу.

Дуже простий і швидкий рецепт кисло-солодкої і хрусткої маринованої редиски по-корейськи. Редиска в цьому рецепті досягає апогею свого смаку на 2-3й день маринування. Будьте готові трішки потерпіти.
Може зберігатися в холодильнику до 2х тижнів не втрачаючи своїх смакових якостей та хрусткої текстури, але після стає м'якішою.

Маринована редиска по-корейськи

5 from 1 vote
Дуже простий і швидкий рецепт кисло-солодкої і хрусткої маринованої редиски по-корейськи. Редиска в цьому рецепті досягає апогею свого смаку на 2-3й день маринування. Будьте готові трішки потерпіти.
Може зберігатися в холодильнику до 2х тижнів не втрачаючи своїх смакових якостей та хрусткої текстури, але після стає м'якішою.
Cook Time15 minutes
Total Time15 minutes

Equipment

  • банку з герметичною кришкою 0,5 л

Ingredients 

  • 300 гр редиска
  • 100 мл рисового оцту (або білого винного оцту)
  • 100 мл води
  • 100 мл цукру
  • 5 гр солі

Instructions

  • Редиску промийте, нашаткуйте на тонкі скибочки – кружечки. Складіть у банку.
  • У сотейнику змішайте цукор, оцет, воду та сіль. Нагрійте на слабкому вогні. Перемішуючи досягайте повного розчинення цукру.
  • Залийте маринад у банки. Дочекайтеся остигання, закрийте кришкою та заберіть у холодильник.
  • Редиска готова до вживання вже за кілька годин, але краще дати їй промаринуватися протягом 24-48 годин.

Leave a Comment

Recipe Rating