Паста Пенне з Соусом із Селери

Це рецепт із книжки Антоніо Карлуччо — Паста. Привабив мене він інгредієнтами соусу, а точніше головним його інгредієнтом – селерою. Погодьтеся, не часто зустрічаєш рецепти пасти з селерою, це мене і зачепило. І скажу вам не дарма.

Цей рецепт поєднує в собі одразу кілька переваг: швидкість приготування, мінімум трудовитрат, дешевизну інгредієнтів, великий обсяг порції, якого вистачить на 4-5 чоловік і найголовніше – чудовий смак. Напевно, найкраще визначення для смаку цієї пасти — цікавий.

Я досить нейтрально ставлюся до селери, можна навіть характеризувати моє ставлення до неї як «дещо негативне», ну не дуже люблю я її. Але тут, у поєднанні з інгредієнтами, що залишилися, виходить дійсно здорово.

Селера дещо втрачається за іншими смаками, але залишається відчутною, що якраз і робить страву цікавою. ЇЇ тут якраз у міру, тож якщо ви такий самий «аматор» цього овочу, як і я, переживати не варто.

У скарбничку переваг цієї страви також можна віднести просту трансформацію у вегетаріанську. Просто заберіть зі списку інгредієнтів ковбасу і готове.

Що Потрібно для Приготування Пасти Пенне з Соусом із Селери

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 300 гр пеноні/пенне/інших макарони, порожнистих усередині (чим більше і ширше, тим краще)
  • 60 гр пармезану чи 75 гр сиру з блакитною пліснявою
  • 1 цибулина
  • 1 корінь селери вагою близько 600 гр
  • 100 гр варено-копченої ковбаси
  • 50 гр вершкового масла
  • 50-150 мл молока
  • кілька гілочок петрушки
  • сіль, чорний перець

ОБЛАДНАННЯ:

  • нічого, чого б у вас не було;

Покроковий Рецепт Приготування Пасти Пенне з Соусом із Селери

Насамперед, очистіть корінь селери (600 гр) і наріжте невеликими кубиками, приблизно 1 на 1 см.

Доведіть до кипіння пару літрів води, додайте нарізану селеру і готуйте близько 10 хвилин до м’якості.

Готуємо селеру для пасти пенне з соусом із селери

Воду злийте, а селеру відкладіть.

В цей час одну невелику цибулину наріжте дрібними кубиками.

Нарізаємо цибулю для пасти пенне з соусом із селериПоставте каструлю із 3 л води на вогонь, додайте туди 30 гр солі та залиште закипати. Докладніше про те, як правильно варити пасту тут.

Тепер візьміть велику сковороду. Розтопіть у ній 50 гр вершкового масла. Додайте цибулю і обсмажуйте, час від часу помішуючи, до золотистого кольору, близько 5 хвилин.

Поки цибуля обсмажується – наріжте 100 гр варено-копченої ковбаси соломкою. Додайте до цибулі, обсмажте помішуючи близько хвилини, а потім зніміть сковороду з вогню.

Смажимо ковбасу для пасти пенне з соусом із селери

Додайте у каструлю до цибулі та ковбаси відварену селеру. Злегка розімніть товкачем або вилкою. Додайте до соусу, що вийшов, 50-150 мл молока та перемішайте.

Потрібну кількість молока визначте самі: почніть з 50 мл і вливайте доти, поки консистенція соусу вас не влаштує. Я влив близько 120 мл. П’ятдесяти, згаданих в оригінальному рецепті, здалося мало. Соус виходив зовсім «сухий».

Коли вода в каструлі закипить – відваріть у ній вашу пасту (300 гр) до аль-денте. Я використовував пенне, але можна також використовувати пеноні, як в оригінальному варіанті даного рецепта (це великі пенне) або інші порожнисті всередині макарони, як варити – я давав посилання вище.

Варимо пасту для пасти пенне з соусом із селериПісля того, як паста буде зварена – відкиньте її на друшляк, а потім відправте у сковороду і перемішайте з соусом.

Посипте зверху 60 гр пармезану, або замініть його на сир із пліснявою (75 гр), Як я. Прикрасьте дрібно нарубаною петрушкою і добре приправте чорним перцем.

Посипаємо страву зверху сиром для пасти пенне з соусом із селери

Цей рецепт поєднує в собі одразу кілька переваг: швидкість приготування, мінімум трудовитрат, дешевизну інгредієнтів, великий обсяг порції, якого вистачить на 4-5 чоловік і найголовніше – чудовий смак. Напевно, найкраще визначення для смаку цієї пасти — цікавий.

Паста Пенне з Соусом із Селери

No ratings yet
Цей рецепт поєднує в собі одразу кілька переваг: швидкість приготування, мінімум трудовитрат, дешевизну інгредієнтів, великий обсяг порції, якого вистачить на 4-5 чоловік і найголовніше – чудовий смак. Напевно, найкраще визначення для смаку цієї пасти — цікавий.
CourseВечеря
CuisineІталійська
Cook Time20 minutes
Total Time25 minutes
Servings4
Calories574kcal

Equipment

  • нічого, чого б у вас не було;

Ingredients 

  • 300 гр пеноні пенне/інших макарони, порожнистих усередині (чим більше і ширше, тим краще)
  • 60 гр пармезану або 75 гр сиру з блакитною пліснявою
  • 1 цибулина
  • 600 гр корінь селери
  • 100 гр варено-копченої ковбаси
  • 50 гр вершкового масла
  • 50-150 мл молока
  • кілька гілочок петрушки
  • сіль
  • чорний перець

Instructions

  • Очистіть корінь селери (600 гр) І наріжте невеликими кубиками, приблизно 1 на 1 см.
  • Доведіть до кипіння пару літрів води, додайте нарізану селеру і готуйте близько 10 хвилин до м'якості. Воду злийте, а селеру відкладіть.
  • В цей час одну невелику цибулину наріжте дрібними кубиками.
  • Поставте каструлю із 3 л води на вогонь, додайте туди 30 гр солі та залиште закипати.
  • Тепер візьміть велику сковороду. Розтопіть у ній 50 гр вершкового масла. Додайте цибулю і обсмажуйте, час від часу помішуючи, до золотистого кольору, близько 5 хвилин.
  • Поки цибуля обсмажується – наріжте 100 гр варено-копченої ковбаси соломкою. Додайте до цибулі, обсмажте помішуючи близько хвилини, а потім зніміть сковороду з вогню.
  • Додайте в каструлю до цибулі та ковбаси відварену селеру. Злегка розімніть товкачем або вилкою. Додайте до соусу, що вийшов, 50-150 мл молока та перемішайте.
  • Коли вода в каструлі закипить – відваріть у ній вашу пасту (300 гр) до аль-денте.
  • Після того, як паста буде зварена – відкиньте її на друшляк, а потім відправте в сковороду і перемішайте з соусом. Посипте зверху 50 гр пармезану, або замініть його на сир із пліснявою (75 гр), як я. Прикрасьте дрібно нарубаною петрушкою і добре приправте чорним перцем.

Nutrition

Calories: 574 kcal | Carbohydrates: 72 g | Protein: 21 g | Fat: 23 g | Saturated Fat: 12 g | Cholesterol: 56 mg | Sodium: 614 mg | Potassium: 69 mg | Fiber: 5 g | Sugar: 5 g | Vitamin A: 480 IU | Vitamin C: 13 mg | Calcium: 275 mg | Iron: 2 mg

Leave a Comment

Recipe Rating