Запечена тилапія у паніровці з пармезану із вершково-часниковим соусом.

Тилапія у вершково-часниковому соусі це чудовий варіант вечері нашвидкуруч. Ми змішаємо панірувальні з тертим пармезаном і приправимо паприкою. Обваляємо в цій панірувальній суміші філе тилапії і поставимо в духовку. Тилапія вийде м’яка всередині та хрумка зовні, з пікантними нотками, завдяки пармезану та паприці. А поки риба запікатиметься в духовці, припустимо часник у вершковому маслі, змішаємо з вершками і приготуємо шикарний вершково-часниковий соус.

Це дуже апетитно, а головне швидко та просто.

Інгредієнти

Інгредієнти для приготування Тилапії в паніровці з пармезану: тилапія, пармезан, вершки, паприка, вершкове масло, петрушка, часник, оливкова олія, лимон

На 4 порції:

  • 4 філе тилапії (загальною вагою близько 500 гр)
  • 50 гр вершкового масла
  • 1/2 лимона
  • 1 ч. л. солодкої паприки
  • 3 зубчики часнику
  • 70 гр сиру пармезан (або гран падано)
  • 30 гр панірувальних сухарів
  • 100 мл вершків (30%+ жирності)
  • 1 ст. оливкової олії (extra-virgin)
  • 2-3 стебла петрушки

Спосіб приготування

⏱ Загальний час приготування – 80 хвилин. З них 10 хвилин на підготовку та приготування + 10 хвилин, що не потребують вашої уваги.

Розігрійте духовку до 200°C/400°F, режим верх+низ+вентилятор (конвекція).

Заморожену тилапію потрібно попередньо розморозити. Для цього за день до приготування покладіть її з морозильної камери в холодильник, а потім дістаньте з холодильника за 40 хвилин до приготування. Швидший спосіб розморожування – покласти заморожену рибу в ємність із холодною водою і дати їй розтанути. Такий спосіб займе у вас близько години.

Приготуйте суміш для паніровки. Для цього змішайте 30 гр панірувальних сухарів, натріть 70 гр пармезану на дрібній тертці, додайте 1 ч.л. паприки, посоліть щіпкою солі і поперчіть. Перемішайте.

Дрібно порубайте зелень петрушки і додайте до панірувальної суміші.

Тилапію змастіть з усіх боків 1 ст.л. оливкової олії extra virgin.

Обваляйте тилапію в панірувальної суміші з усіх боків і викладіть на лист.

Запікайте в розігрітій духовці протягом 12-14 хвилин.

А тим часом приготуємо соус.

Дрібно порубайте 3 зубчики часнику.

У невеликому сотейнику розтопіть на маленькому вогні 50 гр вершкового масла. Додайте часник і томіть помішуючи 3-4 хвилини, не засмажуйте.

Влийте в сотейник 100 мл вершків і готуйте, помішуючи до закипання. Видавити сік половини лимона, посолити соус за смаком і перемішати.

Коли тилапія буде готова – дістаньте з духовки, розкладіть по тарілках, полийте соусом та подавайте.

Запечена тилапія
Полийте соусом тиляпію і подавайте
Тилапія у вершково-часниковому соусі це чудовий варіант вечері нашвидкуруч. Ми змішаємо панірувальні з тертим пармезаном і приправимо паприкою. Обваляємо в цій панірувальній суміші філе тилапії і поставимо в духовку. Тилапія вийде м'яка всередині та хрумка зовні, з пікантними нотками, завдяки пармезану та паприці. А поки риба запікатиметься в духовці, припустимо часник у вершковому маслі, змішаємо з вершками і приготуємо шикарний вершково-часниковий соус.
Це дуже апетитно, а головне швидко та просто.

Запечена тилапія у паніровці з пармезану із вершково-часниковим соусом.

No ratings yet
Тилапія у вершково-часниковому соусі це чудовий варіант вечері нашвидкуруч. Ми змішаємо панірувальні з тертим пармезаном і приправимо паприкою. Обваляємо в цій панірувальній суміші філе тилапії і поставимо в духовку. Тилапія вийде м'яка всередині та хрумка зовні, з пікантними нотками, завдяки пармезану та паприці. А поки риба запікатиметься в духовці, припустимо часник у вершковому маслі, змішаємо з вершками і приготуємо шикарний вершково-часниковий соус.
Це дуже апетитно, а головне швидко та просто.
Cook Time15 minutes
Без уваги:5 minutes
Total Time20 minutes
Servings4 порції

Ingredients 

  • 4 філе тилапії (загальною вагою близько 500 гр)
  • 50 гр вершкового масла
  • ½ лимона (тільки сік)
  • 1 ч.л. солодкої паприки
  • 3 зубчики часнику
  • 70 гр сиру пармезан (або гран падано)
  • 30 гр панірувальних сухарів
  • 100 мл вершків (30%+ жирності)
  • 1 ст.л. оливкової олії (extra-virgin)
  • 2-3 стебла петрушки
  • сіль
  • чорний перець

Instructions

  • Розігрійте духовку до 200 ° C / 400 ° F, режим верх + низ + вентилятор (конвекція).
  • Приготуйте суміш для паніровки. Для цього натріть 70 гр пармезану на дрібній тертці, змішайте з панірувальними сухарями, додайте 1 ч.л. паприки,дрібно нарізану зелень петрушки, посоліть щіпкою солі і поперчіть. Перемішайте.
  • Тілапію змастіть з усіх боків 1 ст.л. оливкової олії extra virgin. Обваляйте в панірувальної суміші з усіх боків і викладіть на лист. Запікайте в розігрітій духовці протягом 12-14 хвилин.
  • У цей час приготуйте соус.
    Дрібно порубайте 3 зубчики часнику. У невеликому сотейнику розтопіть на маленькому вогні 50 г вершкового масла. Додайте часник і томіть помішуючи 3-4 хвилини, не засмажуйте. Влийте в сотейник 100 мл вершків і готуйте помішуючи до закипання. Вижміть сік половини лимона, посоліть соус за смаком і перемішайте.
  • Коли тилапія буде готова – дістаньте з духовки, розкладіть по тарілках, полийте соусом та подавайте.

Leave a Comment

Recipe Rating