Тилапія у вершково-часниковому соусі це чудовий варіант вечері нашвидкуруч. Ми змішаємо панірувальні з тертим пармезаном і приправимо паприкою. Обваляємо в цій панірувальній суміші філе тилапії і поставимо в духовку. Тилапія вийде м’яка всередині та хрумка зовні, з пікантними нотками, завдяки пармезану та паприці. А поки риба запікатиметься в духовці, припустимо часник у вершковому маслі, змішаємо з вершками і приготуємо шикарний вершково-часниковий соус.
Це дуже апетитно, а головне швидко та просто.
Інгредієнти

На 4 порції:
- 4 філе тилапії (загальною вагою близько 500 гр)
- 50 гр вершкового масла
- 1/2 лимона
- 1 ч. л. солодкої паприки
- 3 зубчики часнику
- 70 гр сиру пармезан (або гран падано)
- 30 гр панірувальних сухарів
- 100 мл вершків (30%+ жирності)
- 1 ст. оливкової олії (extra-virgin)
- 2-3 стебла петрушки
Спосіб приготування
⏱ Загальний час приготування – 80 хвилин. З них 10 хвилин на підготовку та приготування + 10 хвилин, що не потребують вашої уваги.
Розігрійте духовку до 200°C/400°F, режим верх+низ+вентилятор (конвекція).
Заморожену тилапію потрібно попередньо розморозити. Для цього за день до приготування покладіть її з морозильної камери в холодильник, а потім дістаньте з холодильника за 40 хвилин до приготування. Швидший спосіб розморожування – покласти заморожену рибу в ємність із холодною водою і дати їй розтанути. Такий спосіб займе у вас близько години.
Приготуйте суміш для паніровки. Для цього змішайте 30 гр панірувальних сухарів, натріть 70 гр пармезану на дрібній тертці, додайте 1 ч.л. паприки, посоліть щіпкою солі і поперчіть. Перемішайте.






Дрібно порубайте зелень петрушки і додайте до панірувальної суміші.



Тилапію змастіть з усіх боків 1 ст.л. оливкової олії extra virgin.


Обваляйте тилапію в панірувальної суміші з усіх боків і викладіть на лист.




Запікайте в розігрітій духовці протягом 12-14 хвилин.
А тим часом приготуємо соус.
Дрібно порубайте 3 зубчики часнику.



У невеликому сотейнику розтопіть на маленькому вогні 50 гр вершкового масла. Додайте часник і томіть помішуючи 3-4 хвилини, не засмажуйте.


Влийте в сотейник 100 мл вершків і готуйте, помішуючи до закипання. Видавити сік половини лимона, посолити соус за смаком і перемішати.



Коли тилапія буде готова – дістаньте з духовки, розкладіть по тарілках, полийте соусом та подавайте.



Запечена тилапія у паніровці з пармезану із вершково-часниковим соусом.

Ingredients
- 4 філе тилапії (загальною вагою близько 500 гр)
- 50 гр вершкового масла
- ½ лимона (тільки сік)
- 1 ч.л. солодкої паприки
- 3 зубчики часнику
- 70 гр сиру пармезан (або гран падано)
- 30 гр панірувальних сухарів
- 100 мл вершків (30%+ жирності)
- 1 ст.л. оливкової олії (extra-virgin)
- 2-3 стебла петрушки
- сіль
- чорний перець
Instructions
- Розігрійте духовку до 200 ° C / 400 ° F, режим верх + низ + вентилятор (конвекція).
- Приготуйте суміш для паніровки. Для цього натріть 70 гр пармезану на дрібній тертці, змішайте з панірувальними сухарями, додайте 1 ч.л. паприки,дрібно нарізану зелень петрушки, посоліть щіпкою солі і поперчіть. Перемішайте.
- Тілапію змастіть з усіх боків 1 ст.л. оливкової олії extra virgin. Обваляйте в панірувальної суміші з усіх боків і викладіть на лист. Запікайте в розігрітій духовці протягом 12-14 хвилин.
- У цей час приготуйте соус.Дрібно порубайте 3 зубчики часнику. У невеликому сотейнику розтопіть на маленькому вогні 50 г вершкового масла. Додайте часник і томіть помішуючи 3-4 хвилини, не засмажуйте. Влийте в сотейник 100 мл вершків і готуйте помішуючи до закипання. Вижміть сік половини лимона, посоліть соус за смаком і перемішайте.
- Коли тилапія буде готова – дістаньте з духовки, розкладіть по тарілках, полийте соусом та подавайте.