Тарт з карамелізованою цибулею, томатами черрі та козячим сиром

Рецептів із цибулею багато не буває. З французьким цибулевим пирогом Пісаладьєром я вас уже знайомив. Сьогодні познайомлю із ще однією варіацією на цю тему.

Раніше, я розповів як максимально швидко та ефективно приготувати карамелізовану цибулю. Частина цієї цибулі може піти на чудовий соус-діп з карамелізованою цибулею, а частину пропоную використовувати у цьому тарті.

Тут, на відміну від Пісаладьєра, ми не морочимемося з тістом, а візьмемо готове листкове тісто з магазину.

Якщо не брати до уваги час, необхідний для розморожування тіста, а карамелізовану цибулю приготувати заздалегідь – тимчасові витрати на приготування цього тарта обчислюються кількома хвилинами. Все, що потрібно розкотити тісто, нарізати помідори, викласти начинку і відправити в духовку.

Мінус у цьому рецепті всього один: тарт з’їдається так само швидко, як і готується.

⏱ Загальний час приготування – 60 хвилин. З них 15 хвилин на підготовку та приготування + 45 хвилин, що не потребують вашої уваги.

Інгредієнти

На 4 порції:

  • 300 г листкового тіста
  • 300 г томатів черрі
  • 120 г карамелізованої цибулі
  • 1/4 ч. л. чебрецю (листя свіжого або стільки ж сушеного)
  • 60 г козячого сиру
Інгредієнти необхідні для приготування тарту: листкове тісто, томати черрі, карамелізована цибуля, чебрець (листя свіжого або стільки ж сушеного), козячий сир

Яке тісто використовувати?

Магазинне листкове тісто буває двох видів: дріжджове та бездріжджове.

Яке використовувати – не принципово. Дріжджове буде пишніше і з яскравішим смаком.

Для подібної випічки я зазвичай використовую бездріжджове, але цього разу змінив свої принципи і використовував те, що було під рукою.

Підготовка тіста

Тісто необхідно дістати з морозилки щонайменше за 3 години до початку приготування і залишити розморожувати при кімнатній температурі.

Але краще буде, якщо ви перекладете його з морозилки на ніч, за день до приготування, а потім дасте зігрітися ще кілька годин при кімнатній температурі.

Спосіб приготування

Розігрійте духовку в режимі верх-низ (без вентилятора) до 220 ° C (425 ° F).

Візьміть 300 г томатів черрі, помийте і розріжте навпіл.

Розкладіть 300 г листкового тіста на підпилену борошном робочу поверхню. Відміряйте квадрат, а зайве тісто відріжте. Ледве притрусіть борошном і розкотіть квадрат до сторін у 25 см.

Перекладіть тісто на застелений пергаментним папером лист.

Змастіть краї тіста змоченим у воді пензликом, на 1 см у глибину. Закрутіть краї до центру на 1 см.

Викладіть 120 г карамелізованої цибулі на тісто і розподіліть рівномірним шаром. Присипте 1/4 ч. л. чебрецю (листя свіжого або стільки ж сушеного).

Зверху викладіть половинки томатів черрі. Ламаючи руками 60 г козячого сиру, розкладіть його шматочки по всій поверхні майбутнього тарта.

Посоліть і поперчіть.

Запікайте близько 20-24 хвилин, поки тісто не підніметься і не стане золотисто-коричневим.

У середині процесу відкрийте духовку і розгорніть деко на 180 градусів.

Дістаньте тарт із духовки і перекладіть на решітку, остудіть протягом 15 хвилин.

Перекладіть на обробну дошку, наріжте та подавайте.

Тарт з карамелізованою цибулею, томатами черрі та козячим сиром від bayevskitchen.com.ua

Тарт з карамелізованою цибулею, томатами черрі та козячим сиром

No ratings yet
Рецептів із цибулею багато не буває. Якщо не брати до уваги час, необхідний для розморожування тіста, а карамелізовану цибулю приготувати заздалегідь – тимчасові витрати на приготування цього тарта обчислюються кількома хвилинами. Все, що потрібно розкотити тісто, нарізати помідори, викласти начинку і відправити в духовку.
Cook Time15 minutes
Без уваги:45 minutes
Total Time1 hour
Servings4 порції

Ingredients 

  • 300 г листкового тіста
  • 300 г томатів черрі
  • 120 г карамелізованої цибулі
  • ¼ ч. л. чебрецю (листя свіжого або стільки ж сушеного)
  • 60 г козячого сиру

Instructions

  • Розігрійте духовку в режимі верх-низ (без вентилятора) до 220 ° C (425 ° F).
    Томати черрі розріжте навпіл.
    Розкотіть листкове тісто в квадрат 25×25 см і перекладіть на лист з пергаментним папером.
  • Змастіть краї тіста змоченим у воді пензликом і зробіть складки по краях тіста (1 см).
  • Викладіть карамелізовану цибулю на тісто, посипте чебрецем.
  • Розкладіть розрізані навпіл томати черрі та козячий сир на поверхні тіста.
    Посоліть і поперчіть.
  • Запікайте 20-24 хвилини, поки тісто не стане золотисто-коричневим.
    Остудіть 15 хвилин на ґратах. Наріжте та подавайте.

Video

Leave a Comment

Recipe Rating