Як варити пасту: міфи, правда і таке інше

Так вийшло, що елементарна, здавалося б, кухонна операція під назвою “зварити макарони” обросла купою міфів, секретних технік та інших рекомендацій, далеко не завжди правильних. У чому причина? Невже людство не може дійти єдиного вірного консенсусу в питаннях скільки лити води, скільки солити, додавати олію у воду чи ні? Я, як людина, що любитьдокопуватися до істини, …

Get Recipe

White onion substitutes

Чим замінити білу цибулю

Скромна біла цибуля є основним інгредієнтом на кухнях усього світу, надаючи свій різкий смак і аромат незліченним стравам. Однак бувають випадки, коли дієтичні обмеження, особисті уподобання або просто відсутність цибулі у продажу змушують вас шукати ідеальний замінник білої цибулі. Мета цієї статті – провести вас через захоплюючий світ альтернатив, вивчити смакові характеристики, текстуру та кулінарне …

Get Recipe

Как резать лук: способы нарезка лука кубиками, кольцами, полукольцами, лепестками и другие

Як різати цибулю: кубики, пелюстки, кільця та півкільця. Види цибулі.

Нарізка цибулі – одна з найбільш базових кулінарних навичок. Якоїсь миті я зрозумів, що щоразу описувати один і той же процес у рецептах — не найраціональніша трата часу. Тоді ж я вирішив написати одну загальну статтю на цю тему, де описати всі тонкощі та техніки щодо нарізки цибулі. Але перш ніж перейти до нарізки — …

Get Recipe

Как готовить омлет: принципы, 4 основные типа омлетов

Як готувати омлет: принципи + 4 варіанти приготування

Омлет — не така проста страва, якою здається на перший погляд. Звісно, якщо все життя готувати омлет за одним і тим самим рецептом, то які можуть бути складнощі? Але якщо заглиблюватися, виникає багато запитань. Коли солити омлет? Чи додавати молоко чи може бути вершки і в чому різниця? Чи можна готувати без молока, а якщо …

Get Recipe

Как очистить миндаль от кожуры

Як очистити мигдаль від шкірки?

Часто для приготування тієї чи іншої страви потрібен бланшований мигдаль. Звичайно, найпростіший спосіб це купити вже очищений, але не завжди його можна легко знайти на полицях у магазині у продажу, крім того, часто він буває значно дорожчим, ніж очищений. Мені бланширований мигдаль потрібний був для приготування іспанського холодного супу Ajo blanco і як на зло …

Get Recipe