Хот-дог По-нью-йоркськи

Ви й уявити собі не можете, яка є різноманітність варіацій хот-догів. База, звичайно ж, завжди одна й та сама: булочка та сосиска, але скільки існують всіляких начинок – не порахувати.

Сьогодні я б хотів поговорити про класичний хот-дог по-нью-йоркськи, де крім булочки та сосиски використовується спеціальний цибулевий соус. Він солодкий та соковитий, готується практично як цибулевий конфітюр, але з невеликими відмінностями.

Крім цибулевого соусу, в хот-дог прийнято додавати квашену капусту. На цей раз я робив без неї, але вас це не повинно зупиняти. Спробуйте зробити з нею і без неї і виберіть, який варіант вам більше подобається.

Що Потрібно для Приготування Хот-догу По-нью-йоркськи

ІНГРЕДІЄНТИ:

Луковый соус:

  • 120 мл води;
  • 1 ч. ложка кукурудзяного крохмалю;
  • 1 ст. ложка томатної пасти;
  • 1 ст. ложка бальзамічного оцту;
  • 1 ч. ложка гірчиці;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • кілька крапель тютюну;
  • щіпка меленої кориці;
  • 2 великі червоні цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль, перець.

Хот-дог (на 4 шт.):

  • 4 сосиски;
  • 4 булочки;
  • 4 ст. ложки квашеної капусти;
  • кетчуп, гірчиця для подачі.

ОБЛАДНАННЯ:

  • нічого, чого б у вас не було;

Покроковий Рецепт Приготування Хот-догу По-нью-йоркськи

ШАГ 1. НАРІЖТЕ ЦИБУЛЮ ТА ПІДГОТУЙТЕ ІНШІ ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ СОУСУ

Соус, який потрібно готувати цілу годину, трохи не вписується в поняття фаст-фуду, але він, по-перше, того вартий, а по-друге — ви завжди можете зробити його у більшому, ніж необхідно, об’ємі та зберігати в холодильнику тиждень так точно.

Насамперед підготуйте рідку суміш для соусу. Для цього в склянці або глибокій тарілці змішайте 120 мл води, 1 ч. ложку кукурудзяного крохмалю, 1 ст. ложку томатної пасти (можна замінити на гарний кетчуп), 1 ч. ложку солодкої гірчиці (чи середньої гостроти), 1 ч. ложку цукру, 1 ст. ложку бальзамічного оцту (якщо ні – додайте яблучний, або будь-який винний), кілька крапель табаско і дрібку меленої кориці.

Добре все перемішайте, щоб розчинити крохмаль і з’єднати решту інгредієнтів.

Наріжте 2 цибулини тонкими півкільцями. 2 зубчики часнику дрібно порубати.

Нагрійте велику сковороду на середньому вогні, додайте 1 ст. ложку рослинного масла і покладіть в неї цибулю в один шар. Зверху присипте сіллю, це дозволить швидше випарувати з неї сік.

Викладаємо цибулю на сковороду і солимо для хот-догу по-нью-йоркськи

Смажте, часто помішуючи, поки цибуля не стане м’якою і не почне засмажуватися по краях. Після цього додайте часник і смажте ще хвилину, також помішуючи.

Додаємо часник і смажимо ще хвилину для хот-догу по-нью-йоркськи
Важливо не дати цибулі підгоріти, інакше у смаку буде не дуже приємна гіркуватість.

Не даємо цибулі підгоріти для хот-догу по-нью-йоркськиДодайте підготовлену рідку суміш, добре все перемішайте, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і залиште тушкуватись на 1 годину. Періодично перевіряйте, це важливо, щоб у сковороді завжди залишалося трохи рідини, інакше все згорить.

Якщо бачите, що рідина випаровується дуже швидко – переставте на найменшу конфорку і додайте ще трохи води.

Перевіряємо час від часу, чи не випарувалася рідина в сковороді для хот-догу по-нью-йоркськи


КРОК 2. ПІДЖАРЮЙТЕ СОСИСКИ І ЗБЕРІТЬ ХОТ-ДОГ

Скориставшись сковородою-гриль або електро-грилем – підсмажте 4 сосиски протягом 1-2 хв. з кожного боку. Якщо гриля немає – використовуйте звичайну сковороду. 4 булочки розріжте навпіл у довжину, але до кінця не дорізайте, підігрійте їх на тій же сковороді/грилі або за однією з цих інструкцій. До речі, у США зазвичай розрізають булочки згори, а не збоку, як у нас.

Сосиски обирайте на свій розсуд. Головне: звертайте увагу на склад та не заощаджуйте.

Укладіть сосиску в булочку, зверху рівномірно накладіть 1-2 ч. ложки цибулевого соусу. Якщо хочете по-справжньому автентичний хот-дог нью-йоркською – додайте близько 1 ст. ложки квашеної капусти.

Подавайте на стіл разом із солодкою гірчицею та кетчупом, щоб кожен міг приправити хот-дог на свій смак.

Від себе додам: не поспішайте приправляти соусами спочатку спробуйте. У цибульному соусі досить багато кислоти (оцет, томатна паста, гірчиця), тому можна легко переборщити з добавками.

Збираємо хот-дог для хот-догу по-нью-йоркськи

Подаємо хот-дог по-нью-йоркськи

Класичний хот-дог по-нью-йоркськи, де крім булочки та сосиски використовується спеціальний цибулевий соус. Він солодкий та соковитий, готується практично як цибулевий конфітюр, але з невеликими відмінностями.

Хот-дог По-нью-йоркськи

No ratings yet
Сьогодні я б хотів поговорити про класичний хот-дог по-нью-йоркськи, де крім булочки та сосиски використовується спеціальний цибулевий соус. Він солодкий та соковитий, готується практично як цибулевий конфітюр, але з невеликими відмінностями.
CourseЗакуска, Обід
CuisineАмериканська
Cook Time20 minutes
Total Time1 hour 20 minutes
Servings4
Calories469kcal

Equipment

  • нічого, чого б у вас не було;

Ingredients 

Цибулевий соус:

  • 120 мл води
  • 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 ст.л. бальзамічного оцту
  • 1 ч.л. гірчиці
  • 1 ч.л. цукру
  • кілька крапель тютюну
  • щіпка меленої кориці
  • 2 зубчики часнику
  • 2 великі червоні цибулини
  • сіль
  • перець

Хот-дог (на 4 шт.):

  • 4 сосиски
  • 4 булочки
  • 4 ст.л. квашеної капусти
  • кетчуп для подачі
  • гірчиця для подачі

Instructions

  • У склянці чи глибокій тарілці змішайте 120 мл води, 1 ч. ложку кукурудзяного крохмалю, 1 ст. ложку томатної пасти (можна замінити на гарний кетчуп), 1 ч. ложку солодкої гірчиці (чи середньої гостроти), 1 ч. ложку цукру, 1 ст. ложку бальзамічного оцту (якщо ні – додайте яблучний, або будь-який винний), кілька крапель табаско і дрібку меленої кориці. Добре все перемішайте.
  • Наріжте 2 цибулини тонкими півкільцями.
  • 2 зубчики часнику дрібно порубати.
  • Нагрійте велику сковороду на середньому вогні, додайте 1 ст. ложку рослинного масла і покладіть в неї цибулю в один шар. Зверху присипте сіллю. Смажте, часто помішуючи, поки цибуля не стане м'якою і не почне засмажуватися по краях. Після цього додайте часник і смажте ще хвилину, також помішуючи.
  • Додайте підготовлену рідку суміш, добре все перемішайте, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і залиште тушкуватись на 1 годину. Періодично перевіряйте, важливо, щоб у сковороді залишалося небагато рідини.
  • Скориставшись сковородою-гриль або електро-грилем – підсмажте 4 сосиски протягом 1-2 хв. з кожного боку.
  • 4 булочки розріжте навпіл у довжину, але до кінця не дорізайте, підігрійте їх на тій же сковороді/грилі.
  • Укладіть сосиску в булочку, зверху рівномірно накладіть 1-2 ч. ложки цибулевого соусу. Якщо хочете по-справжньому автентичний хот-дог по нью-йоркськи – додайте близько 1 ст. ложки квашеної капусти.
  • Подавайте на стіл разом із солодкою гірчицею та кетчупом.

Nutrition

Calories: 469 kcal | Carbohydrates: 41 g | Protein: 19 g | Fat: 25 g | Saturated Fat: 8 g | Cholesterol: 61 mg | Sodium: 884 mg | Potassium: 332 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 9 g | Vitamin A: 125 IU | Vitamin C: 6 mg | Calcium: 29 mg | Iron: 12 mg

Leave a Comment

Recipe Rating