Блонді з місо пастою

Блонді з місо – це щось неймовірне. Рецепт, що пропонує використовувати здавалося б несумісні інгредієнти і винагороджує за сміливість запаморочливим смаком.

Я не збрешу, сказавши, що це мій улюблений рецепт з усіх рецептів блонді та брауні, які я коли-небудь готував. І, також, він точно входить у ТОП-3 моїх улюблених десертів на поточний момент.

Якщо хто не знає, місо паста – це продукт, одержуваний шляхом ферментації соєвих бобів із сіллю і коджі (ферментоване рисове зерно), який широко використовується в японській кухні. Її додавання створює унікальне поєднання солодощі та солоності, і привносить у десерт складні нотки умамі, роблячи смак більш насиченим і багатошаровим. Місо також додає аромати карамелі та нуту, роблячи аромат блонді більш привабливим і складним.

Загалом якщо ви любите експериментувати в кулінарії – цей рецепт для вас, а якщо не любите – цей рецепт стане чудовим початком.

Шматочки Блонді з місо

⏱ Загальний час приготування – 55 хвилин. З них 15 хвилин на підготовку і приготування + 40 хвилин, які не потребують вашої уваги.

Інгредієнти

На 9-16 квадратів:

  • 170 г вершкового масла
  • 200 г білого шоколаду
  • 260 г коричневого цукру
  • 60 г світлої місо пасти
  • 2 яйця
  • 250 г пшеничного борошна вищого ґатунку
  • 1 ч. л. ванільної есенції
  • 1 ч. л. розпушувача
Інгредієнти необхідні для приготування Блонді з місо: вершкове масло, білий шоколад, коричневий цукор, місо паста, яйця, ваніль, розпушувач, борошно

Інструкції

Підготовка тіста

170 г вершкового масла розтопіть на повільному вогні. Зніміть із вогню.

Змішайте 250 г пшеничного борошна з 1 ч. л. розпушувача, перемішайте вінчиком.

У розтоплене вершкове масло додайте 260 г коричневого цукру, перемішайте.

Туди ж додайте 200 г білого шоколаду і перемішуйте до повного розтоплення.

Змішування рідких і сухих інгредієнтів

З’єднайте рідкі інгредієнти з сухими.

Вбийте 2 яйця і додайте 60 г світлої місо пасти.

Збийте до однорідності та додайте 1 ч. л. ванільної есенції.

Перемішайте до однорідності та гладкості.

Випічка

Квадратну форму зі стороною близько 20-22 см вистеліть пергаментом.

Викладіть тісто у форму і розрівняйте лопаткою.

Випікайте в розігрітій до 170 °C (340 °F) духовці на конвекції впродовж 12-13 хвилин, потім накрийте блонді листом фольги і випікайте ще впродовж 22-23 хвилин без конвекції.

(Якщо режиму конвекції немає: випікайте за 190 °C (375 °F) 10-11 хвилин, потім опустіть температуру до 170 °C (340 °F) і готуйте ще 24-26 хвилин).

Охолодження і подача

Дістаньте з духовки й остудіть до кімнатної температури.

Зніміть пергамент, загорніть блонді в харчову плівку, приберіть у холодильник на 2-3 години, а краще на ніч.

Дістаньте блонді з холодильника, зніміть плівку і наріжте на порційні квадрати.

Блонді з місо пастою від bayevskitchen.com.ua

Блонді з місо пастою

No ratings yet
Блонді з місо пастою – це одні з найсмачніших блонді/брауні, які я колись готував, а готував я їх багато – тільки в блозі вже понад 10 рецептів. Та що там, ці блонді точно входять до мого ТОП-3 найсмачніших десертів і зараз вони на першому місці. Спробуйте обов'язково.
CourseСолодке
CuisineAmerican
Cook Time15 minutes
Без уваги:40 minutes
Total Time55 minutes
Servings16 квадратів
Calories271kcal

Ingredients 

  • 170 г вершкового масла
  • 200 г білого шоколаду
  • 260 г коричневого цукру
  • 60 г світлої місо пасти
  • 2 яйця
  • 250 г пшеничного борошна вищого ґатунку
  • 1 ч. л. ванільної есенції
  • 1 ч. л. розпушувача

Instructions

  • Розтопіть вершкове масло і зніміть з вогню. Додайте коричневий цукор, білий шоколад, перемішайте до розчинення шоколаду. Змішайте в окремому посуді пшеничне борошно і розпушувач.
  • До рідкої суміші додайте борошно з розпушувачем, яйця, світлу місо пасту і ванільну есенцію. Збийте вінчиком до однорідності.
  • Тісто викладіть у форму, вистелену пергаментом. Випікайте в розігрітій до 170 °C (340 °F) духовці на конвекції впродовж 12-13 хвилин, потім накрийте форму з блонді листом фольги і випікайте ще впродовж 22-23 хвилин відключивши конвекцію.
  • Охолодіть блонді у формі, потім приберіть у холодильник на кілька годин. Після наріжте на квадрати і подавайте.

Video

Nutrition

Calories: 271 kcal | Carbohydrates: 35 g | Protein: 2 g | Fat: 13 g | Saturated Fat: 8 g | Polyunsaturated Fat: 1 g | Monounsaturated Fat: 4 g | Trans Fat: 0.4 g | Cholesterol: 46 mg | Sodium: 58 mg | Potassium: 85 mg | Fiber: 0.4 g | Sugar: 23 g | Vitamin A: 299 IU | Vitamin C: 0.1 mg | Calcium: 64 mg | Iron: 1 mg

Leave a Comment

Recipe Rating