Хто, що знає про Мексику? Сомбреро, мелодрами — гаразд, а з кулінарної точки зору? Буріто, Фахітас, Такос, Начос — популярні страви та закуски мексиканської кухні, про які знає багато хто.
А мені б хотілося з вами поділитися трохи менш популярним рецептом і, так би мовити, відкрити завісу таємниці над іншою стороною мексиканської кухні.
Ми приготуємо кукурудзяний салат зі свіжої обсмаженої кукурудзи та заправимо його майонезною заправкою із сиром, часником, зеленню, перцем чилі та соком лайма.
За рахунок майонезу та сиру вона виходить дуже ніжною, але з «характером» — часник і чилі приємно поколюють рецептори, посилюючи тим самим смакові відчуття.
Завдяки своїй вершковій текстурі, заправка, обволікає кожне зернятко соковитої та солодкої кукурудзи, надаючи їм вищеописані властивості. При цьому, незважаючи на основу майонезу, салат ніяк не виходить назвати жирним.
Він легкий і віддає свіжістю – все це завдяки рясній кількості зелені та соку лайма, те, що потрібно спекотним літнім днем.
Салат практично миттєво розлітається по тарілках, тому готуйте із запасом.
Що Потрібно для Приготування Мексиканського Кукурудзяного Салату
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 4 качана кукурудзи
- 2 ст. ложки майонезу
- 60 гр сиру фета
- пучок зеленої цибулі
- пучок петрушки
- 1 перець чилі (якщо є можливість дістати халапеньо – використовуйте його)
- 2 зубчики часнику
- 1/2 лайма
- сіль, перець, олія
ОБЛАДНАННЯ:
- нічого, чого б у вас не було;
Покроковий Рецепт Приготування Мексиканського Кукурудзяного Салату
КРОК 1. ПРИГОТУВАННЯ ЗАПРАВКИ
Візьміть невелику глибоку тарілку та наповніть її 2 ст. ложками майонезу.
Дрібно наріжте кілька стебел зеленої цибулі (3-4 шт.) та петрушки (приблизно стільки ж) і додайте до майонезу.
Дрібно порубайте 60 гр сиру фета і додайте в ту саму тарілку.
Наріжте 1 перець чилі дрібними кільцями, його також відправте у тарілку. Я використовував сухий чилі, ви можете використовувати свіжий (так буде краще) або халапеньо (ще краще).
Все в ту ж тарілку додайте 2 зубчики часнику дрібно нарубаних, натертих на дрібній тертці або видавлених часникодавкою і сік половини лайма.
Все добре перемішайте і приберіть в холодильник, якщо плануєте готувати салат пізніше або відставте вбік, якщо хочеться їсти зараз.
Якщо соус здається занадто густим, можете розбавити його невеликою кількістю води.
КРОК 2. ПІДГОТУЙТЕ КУКУРУДЗУ
Оскільки нам потрібні лише кукурудзяні зерна — насамперед їх треба відокремити від качана, розповідаю, як це зробити.
Спочатку очистіть 4 качана кукурудзи від шкірки і “волосся”. Відріжте задню частину кукурудзи, щоб надати їй більшої стійкості у вертикальному положенні (не обов’язково).
Поставте качан вертикально і ножем зрізайте зерна зверху вниз.
Зрізали частину? Повертайте кукурудзу і продовжуйте працювати ножем доки зерен на ній не залишиться.
Те ж саме повторіть з трьома качанами, що залишилися.
КРОК 3. ОБСМАЖТЕ КУКУРУДЗУ І ЗБЕРІТЬ САЛАТ
Візьміть велику сковороду (використовуйте вок, якщо є) і поставте на сильний вогонь. Влийте до неї 2 ст. ложки рослинної олії і розігрійте її до стану «ось-ось почне диміти».
Обережно покладіть зерна кукурудзи в сковороду та рівномірно розрівняйте по поверхні сковороди.
Смажте хвилину-півтори не перемішуючи, поки одна зі сторін не підрум’яниться.
Перемішайте все разом і знову готуйте хвилину-півтори не перемішуючи. Таким чином вам потрібно підрум’янити зерна з усіх боків. На все у вас піде 6-10 хвилин та 3-5 перемішування.
Перекладіть зерна в тарілку, де плануєте подавати салат.
Добре перемішайте салат та подавайте.
Подавати салат можна як гарячим, так і в охолодженому вигляді. Пробуйте. Особисто мені у гарячому вигляді він здається цікавішим.

Мексиканський кукурудзяний салат

Equipment
- нічого, чого б у вас не було;
Ingredients
- 4 качана кукурудзи
- 2 ст.л. майонезу
- 60 гр сиру фета
- пучок зеленої цибулі
- пучок петрушки
- 1 перець чилі якщо є можливість дістати халапеньо – використовуйте його
- 2 зубчики часнику
- ½ лайма
- рослинна олія
- сіль
- перець
Instructions
- Візьміть невелику глибоку тарілку та наповніть її 2 ст. ложками майонезу.
- Дрібно наріжте кілька стебел зеленої цибулі (3-4 шт.) та петрушки (приблизно стільки ж) і додайте до майонезу.
- Дрібно порубайте 60 гр сиру фета і додайте в ту саму тарілку.
- Наріжте 1 перець чилі дрібними кільцями, його також відправте у тарілку.
- Все в ту ж тарілку додайте 2 зубчики часнику дрібно нарубаних, натертих на дрібній тертці або видавлених часникодавкою і сік половини лайма. Перемішайте.
- Очистіть 4 качана кукурудзи від шкірки і "волосся". Відріжте задню частину кукурудзи. Поставте качан вертикально і ножем зрізайте зерна зверху вниз. Повертайте кукурудзу і продовжуйте працювати ножем доки зерен на ній не залишиться. Те ж саме повторіть з 3 качанами, що залишилися.
- Візьміть велику сковороду (використовуйте вок, якщо є) і поставте на сильний вогонь. Влийте до неї 2 ст. ложки рослинної олії і розігрійте її до стану «ось-ось почне диміти».
- Покладіть зерна кукурудзи в сковороду та рівномірно розрівняйте по поверхні сковороди. Смажте 1-1,5 хвилини не перемішуючи, поки одна зі сторін не підрум'яниться. Перемішайте все разом і знову готуйте хвилину-півтори не перемішуючи. Таким чином вам потрібно підрум'янити зерна з усіх боків. На все у вас піде 6-10 хвилин та 3-5 перемішування.
- Перекладіть зерна в тарілку, де плануєте подавати салат. Добре перемішайте салат та подавайте.