У зимовий час, коли починаються холоди, часто хочеться у тепле літо. І якщо насправді зробити це можливо лише зачекавши деякий час, то на асоціативному рівні ви можете опинитися там прямо зараз.
Герой сьогоднішнього рецепту – лимонний пиріг. Усередині він ніжний та м’який. Коли береш шматочок у руку, то здається, що він ось-ось розвалиться або чогось гірше, розтане прямо в долоні, залишивши на руках лише липкий від цукру слід.
Все це відбувається завдяки наявності у складі вершкового масла, воно зволожує і так ніжне і повітряне бісквітне тісто, роблячи пиріг буквально танущим в роті. На верхівці пирога на вас чекає хрумка на зубах цукрова глазур з лимонним ароматом. Ця верхівка створює приємний контраст текстур між нею і ніжним м’якушем трохи нижче.
Цей пиріг, поданий із чаєм, стане чудовим завершенням вечері. Також можете спробувати подати його разом із ванільним морозивом або окремо полив улюбленим ягідним варенням або джемом.
Що Потрібно для Приготування Лимонного Пирога з Глазур’ю
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 225 гр вершкового масла
- 275 гр пшеничного борошна першого ґатунку
- 5,5 ч. ложок розпушувача (пекарського порошку)
- 2,5 лимона
- 450 гр цукру
- 4 яйця
- 60 мл молока
- дрібка солі
ОБЛАДНАННЯ:
- нічого, чого б у вас не було;
Покроковий Рецепт Приготування Лимонного Пирога з Глазур’ю
За півтори-дві години до початку приготування дістаньте із холодильника 225 гр вершкового масла і залиште при кімнатній температурі, давши йому розм’якнути.
За півгодини до початку приготування увімкніть духовку на 180 градусів, режим верх-низ.
Форму 22 на 30 см. змастіть вершковим маслом і застелите папером для випікання так, щоб кінці по довгій стороні виходили за межі форми. З їхньою допомогою надалі буде простіше дістати корж із форми.
У миску просійте 275 гр пшеничного борошна, додайте щіпку солі, 5,5 ч. ложок пекарського порошку (розпушувача) і натріть цедру з 2-х лимонів. Перемішайте інгредієнти віночком.
В іншій мисці змішайте 225 гр вершкового масла і 225 гр цукру та збийте міксером у пишну масу, близько 3-х хвилин. Продовжуючи збивати, додайте по одному 4 яйця, потім – влийте 60 мл молока.
Тепер додайте до олії, цукру, яйців і молока суху суміш. Якщо міксер дає змогу — змішайте інгредієнти до однорідності. Якщо ні – зробіть це за допомогою лопатки.
Перекладіть тісто в підготовлену форму і відправте в духовку на 35-40 хвилин. Перевіряйте готовність шпажкою або зубочисткою – вставте її в центр, якщо виходить сухою – можна виймати.
Поки пиріг у духовці, зробіть глазур.
Змішайте 225 гр цукру та сік 2-х з половиною лимонів. Перемішайте та відставте убік.
Коли пиріг буде готовий – дістаньте його з духовки і дайте охолонути 5-10 хвилин у формі. Потім дістаньте його з форми і покладіть остуджуватися на решітку для випікання. Поки теплий пиріг (але не гарячий) – полийте його цукровою глазур’ю.
Дайте повністю охолонути, а потім поріжте на квадрати.

Лимонний Пиріг з Глазур’ю

Equipment
- нічого, чого б у вас не було;
Ingredients
- 225 гр вершкового масла
- 275 гр пшеничного борошна першого ґатунку
- 5 ½ ч.л. розпушувача (пекарського порошку)
- 2 ½ лимона
- 450 гр цукру
- 4 яйця
- 60 мл молока
- дрібка солі
Instructions
- За півтори-дві години до початку приготування дістаньте із холодильника 225 гр. вершкового масла і залиште при кімнатній температурі, давши йому розм'якнути.
- За півгодини до початку приготування увімкніть духовку на 180 градусів, режим верх-низ.
- Форму 22 на 30 см. змастіть вершковим маслом і застелите папером для випікання так, щоб кінці по довгій стороні виходили за межі форми.
- У миску просійте 275 гр пшеничного борошна, додайте щіпку солі, 5,5 ч. ложок пекарського порошку (розпушувача) і натріть цедру з 2-х лимонів. Перемішайте інгредієнти віночком.
- В іншій мисці змішайте 225 гр вершкового масла і 225 гр цукру та збийте міксером у пишну масу, близько 3-х хвилин. Продовжуючи збивати, додайте по одному 4 яйця, потім – влийте 60 мл молока.
- Тепер додайте до олії, цукру, яйців і молока суху суміш. Змішайте інгредієнти до однорідності.
- Перекладіть тісто в підготовлену форму і відправте в духовку на 35-40 хвилин. Перевіряйте готовність шпажкою або зубочисткою – вставте її в центр, якщо виходить сухою – можна виймати.
- Змішайте 225 гр цукру та сік 2-х з половиною лимонів.
- Коли пиріг буде готовий – дістаньте його з духовки і дайте охолонути 5-10 хвилин у формі. Потім дістаньте його з форми і покладіть остуджуватися на решітку для випікання. Поки теплий пиріг (але не гарячий) – полийте його цукровою глазур'ю.