Салат з кабачків по-корейськи

Продовжую ділиться з вами стравами з кабачків та цукіні. На цей раз пікантний рецепт кабачкового салату з корейської кухні. Завдяки відносно нейтральному смаку кабачків – вони відмінно поєднуються і вбирають у себе прянощі та аромати.

Салат виходить кисло-солодкий, гострий та дуже ароматний. З “не простих” інгредієнтів тут присутні рибний соус та кунжутна олія. У любителів азіатської кухні вони точно повинні бути на кухні, іншим рекомендую придбати для таких випадків. Це продукти, що далеко не швидко псуються, які зможуть стояти у вас місяцями.

Кабачки по-корейськи ідеально поєднуються з м’ясом, рибою та будь-яким гарніром.

⏱ Загальний час приготування – 20 хвилин. З них 20 хвилин на підготовку та приготування + 0 хвилин, що не потребують вашої уваги.

Інгредієнти

На 4 порції:

  • 2 середніх цукіні
  • 2 зубчики часнику
  • 2 стебла зеленої цибулі
  • 1 ст. л. рибного соусу
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. пластівців чилі
  • 1 ст. л. насіння кунжуту для подачі
  • 1 ч. л. кунжутної олії
  • 2 ст. л. рослинної олії
Інгредієнти необхідні для приготування салату з кабачків по-корейськи: цукіні, зубчики часнику, стебла зеленої цибулі, рибний соус, цукор, пластівці чилі, насіння кунжуту, кужутна та рослинна олія

Спосіб приготування

Візьміть 2 середні цукіні, видаліть ножем кінці з обох боків. Розріжте цукіні навпіл, а потім кожну половину наріжте скибочками завтовшки приблизно 1/2 см.

Очистіть 2 зубчики часнику і порубайте ножем довільно, не дуже дрібно. 2 стебла зеленої цибулі поріжте кільцями шириною 1/2 см.

Влийте 2 ст. л. рослинної олії в сковороду вок і розігрійте на сильному вогні майже до температури димлення.

Додайте 1/3 нарізаних овочів. Обсмажуйте приблизно 2 хвилини, час від часу помішуючи. Перекладіть у миску і відставте убік. Обсмажте овочі, що залишилися аналогічним чином, розділивши процес на 2 кроки.

Коли остання порція буде готова, поверніть усі обсмажені цукіні із зеленою цибулею та часником у вок, посипте 1 ст. л. цукру, додайте 1 ч.л. пластівців чилі, половину 1 ст.л. кунжуту та влийте 1 ст. л. рибного соусу.

Добре перемішайте та обсмажуйте, постійно помішуючи, протягом 1 хвилини. Вимкніть вогонь, полийте 1 ч. л. кунжутної олії.

Готові овочі викладіть на блюдо для подачі, присипте кунжутом, що залишився, і подавайте.

Смачного.

Пікантний рецепт кабачкового салату з корейської кухні. Завдяки відносно нейтральному смаку кабачків - вони відмінно поєднуються і вбирають у себе прянощі та аромати. 
Салат виходить кисло-солодкий, гострий та дуже ароматний. З "не простих" інгредієнтів тут присутні рибний соус та кунжутна олія. У любителів азіатської кухні вони точно повинні бути на кухні, іншим рекомендую придбати для таких випадків. Це продукти, що далеко не швидко псуються, які зможуть стояти у вас місяцями.
Кабачки по-корейськи ідеально поєднуються з м'ясом, рибою та будь-яким гарніром.

Салат з кабачків по-корейськи

No ratings yet
Пікантний рецепт кабачкового салату з корейської кухні. Завдяки відносно нейтральному смаку кабачків – вони відмінно поєднуються і вбирають у себе прянощі та аромати.
Салат виходить кисло-солодкий, гострий та дуже ароматний. З "не простих" інгредієнтів тут присутні рибний соус та кунжутна олія. У любителів азіатської кухні вони точно повинні бути на кухні, іншим рекомендую придбати для таких випадків. Це продукти, що далеко не швидко псуються, які зможуть стояти у вас місяцями.
Кабачки по-корейськи ідеально поєднуються з м'ясом, рибою та будь-яким гарніром.
Cook Time20 minutes
Total Time20 minutes
Servings4 порції

Ingredients 

  • 2 середніх цукіні
  • 2 зубчики часнику
  • 2 стебла зеленої цибулі
  • 1 ст. л. рибного соусу
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. пластівців чилі
  • 1 ст. л. насіння кунжуту (для подачі)
  • 1 ч. л. кунжутної олії
  • 2 ст. л. рослинної олії

Instructions

Video

Leave a Comment

Recipe Rating