Імбирний Брауні Джеймі Олівера

Цікаво, чи є люди, які не пробували Брауні? Якщо це ти, значить нас звела доля. Не можна просто так взяти і пройти повз рецепту одного з найпопулярніших десертів світу.

Тим більше, якщо ви маєте кухонний комбайн або блендер. Зважте інгредієнти прямо у чаші, перемололи до однорідного стану, переклали у форму – десерт готовий.

Нехай вас не бентежить наявність імбиру у рецепті. На смак він тут майже не відчувається. Але він додає ту саму родзинку, коли начебто все зрозуміло, смак знайомий, але щось інакше. А що – зрозуміти не можеш. І ось рука вже тягнеться за наступним шматочком, щоб розгадати цю загадку.

За основу цього рецепту я взяв рецепт Брауні від Джеймі Олівера з книги «Готуємо за 30 хвилин». Головна зміна торкнулася варіанту імбиру. Замість зацукрованого, як у оригіналі, я використав свіжий. Плюс такої заміни в тому, що цей рецепт можна приготувати без використання кухонного комбайна або блендера.

До речі, рекомендую також спробувати приготувати брауні з какао порошку.

Інгредієнти

Докладніше розглянемо, що нам знадобиться.

200 гр Чорного шоколаду 70%+

  • у цьому рецепті на шоколаді економити явно не варто;
  • менший вміст какао вплине на смак та текстуру.

250 гр вершкового масла

  • масло має бути м’яким;
  • просто дістаньте його з холодильника за 30 хвилин до початку готування.

200 гр Цукру

  • я використовував очеретяний (коричневий) цукор, як було в оригінальному рецепті, що і вам раджу;
  • використання білого цукру теж можливе;
  • різниця мінімальна, але є – у смаку та текстурі;
  • коричневий цукор має більш виражений карамельний смак;
  • крім того, коричневий цукор більш вологий. У нас тут швидка домашня кухня – тому не забиватимемо собі голову, але в серйозній кулінарії потрібно регулювати кількість рідини в рецепті при заміні білого цукру на коричневий або навпаки.

6 ст. л. какао-порошку

4 ст. л. пшеничного борошна

  • борошно вищого ґатунку – стандартна для випікання опція, якщо не вказано інше;

1/2 ч.л. розпушувача (пекарського порошку)

  • під розпушувачем у рецептах завжди мається на увазі, що також відомо як “пекарський порошок”;
  • його склад: сода, борошно, лимонна кислота;
  • у продажу також можна зустріти амоній, це теж розпушувач, але призначений для сухої випічки, напр. печива, сюди він не підходить;
  • ще раз на всяк випадок амоній – не підходить!

50 гр імбиру

  • імбир натерти на дрібній тертці;
  • ідеально, якщо на тертці microplane – трет дрібніше

4 яйця

Жменя сушеної вишні або журавлини

  • не знайшлося? – можна видалити.

Жменя горіхів

  • будь-які горіхи на ваш смак;
  • любите горіхи – можна дві жмені;
  • не любите горіхи – можна не додавати зовсім.

Вершки 33+%

  • опціонально, використовуються для подачі;
  • охолоджені збиваються легше.

Обладнання

Кухонний комбайн

  • використовується для максимального спрощення та прискорення процесу: поставили чашу на ваги, закинули потрібні інгредієнти, перемішали – перелили у форму, відправили до духовки. Все. Готово.
  • немає комбайна – можна спробувати використати блендер, але з ним буде складніше добитися однорідності – маса занадто густа;
  • якщо немає нічого – каструлю на вогонь, довели до кипіння , прибрали вогонь до мінімуму. Зверху поставили скляну або металеву миску так, щоб вона не торкалася води. Закинули шоколад та постійно помішуючи лопаткою розтопили, зняли з вогню. Додали олію та цукор. Змішали до однорідності. Далі яйця та все інше. Тісто готове – далі слідуємо звичайним інструкціям.

Як приготувати імбирний брауні: Покроковий рецепт

Крок 1

У чаші комбайна змішайте шоколад, вершкове масло, цукор, какао порошок, розпушувач, пшеничне борошно, яйця та натертий на дрібній тертці імбир.

Змішування інгредієнтів для приготування імбірного брауні

Крок 2

Перемеліть до стану однорідної маси. Якщо немає комбайна – використовуйте блендер занурювальний або стаціонарний. Якщо і блендера немає – розтоплюємо шоколад на водяній бані, трохи остудити. Вмішуємо туди решту інгредієнтів, перемішуємо до однорідності.

Перемеліть до стану однорідної маси усі інгредієнти

Крок 3

Перекладіть суміш у квадратну або прямокутну, вистелену пергаментом форму розміром приблизно 25х25 або 30х20 см. Розрівняйте за допомогою силіконової лопатки або ложки.

Перекладіть суміш у квадратну або прямокутну, вистелену пергаментом форму

Крок 4

Киньте зверху по жмені сушеної вишні (журавлини) і горіхів і втисніть у тісто. Випікати 15 хвилин при 180 градусах.

Киньте зверху по жмені сушеної вишні (журавлини) і горіхів і втисніть у тісто.

Крок 5

Збийте 100-150 мл вершків жирністю 33%+ міксером на великій швидкості, до утворення твердих піків. Це коли ви перевертаєте віночок, а збита маса на ньому стоїть, дивиться вгору і не падає.

Наостанок ось вам лайфхак: якщо ви відчуваєте перед собою провину за кожен з’їдений шматочок солодкого – спробуйте збивати вершки звичайним, ручним віночком. Якщо вдасться – станеться взаємозалік калорій.


За основу цього рецепту я взяв рецепт Брауні від Джеймі Олівера з книги «Готуємо за 30 хвилин». Головна зміна торкнулася варіанту імбиру. Замість зацукрованого, як у оригіналі, я використав свіжий. Плюс такої заміни в тому, що цей рецепт можна приготувати без використання кухонного комбайна або блендера.

Імбирний Брауні Джеймі Олівера

No ratings yet
За основу цього рецепту я взяв рецепт Брауні від Джеймі Олівера з книги «Готуємо за 30 хвилин». Головна зміна торкнулася варіанту імбиру. Замість зацукрованого, як у оригіналі, я використав свіжий. Плюс такої заміни в тому, що цей рецепт можна приготувати без використання кухонного комбайна або блендера.
Тим більше, якщо ви маєте кухонний комбайн або блендер. Зважте інгредієнти прямо у чаші, перемололи до однорідного стану, переклали у форму – десерт готовий.
CourseДесерт
CuisineАмериканська
Prep Time15 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time30 minutes
Servings12 порцій
Calories1200kcal

Equipment

  • 1 Кухонний комбайн

Ingredients 

  • 200 гр чорного шоколаду 70%
  • 250 гр вершкового масла (кімнатної температури)
  • 200 гр цукру
  • 6 ст.л. какао-порошку
  • 4 ст.л. пшеничного борошна
  • 1/2 ч.л. розпушувача (пекарського порошку)
  • 50 гр імбиру (натерти на дрібній тертці)
  • 4 шт яйця
  • жменя сушеної вишні або журавлин
  • жменя горіхів
  • 100-150 мл вершків 33% (опціонально, збити для подачі)

Instructions

  • У чаші комбайна змішайте шоколад, вершкове масло, цукор, какао порошок, розпушувач, пшеничне борошно, яйця та натертий на дрібній тертці імбир.
  • Перемеліть до стану однорідної маси.
  • Перекладіть суміш у вистелену пергаментом форму розміром приблизно 25х25 або 30х20 см. Розрівняйте за допомогою силіконової лопатки або ложки.
  • Киньте зверху по жмені сушеної вишні (журавлини) і горіхів і втисніть у тісто.
  • Випікайте 15 хвилин при 180 градусах.
  • Збийте 100-150 мл вершків жирністю 33%+ міксером на великій швидкості, до утворення твердих піків та додайте до готового Брауні.

Nutrition

Calories: 1200 kcal | Carbohydrates: 31 g | Protein: 4 g | Fat: 24 g | Saturated Fat: 15 g | Cholesterol: 99 mg | Sodium: 194 mg | Potassium: 138 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 25 g | Vitamin A: 600 IU | Vitamin C: 1 mg | Calcium: 33 mg | Iron: 1 mg

Leave a Comment

Recipe Rating