Домашній Хліб за Годину

Приготування хліба – це не обов’язково довго і нудно. Ось вам рецепт, за яким ви отримаєте свіжий, ароматний домашній хліб за лічені хвилини. Ну гаразд, не за хвилини, а за годину з невеликим, але це не скасовує простоти рецепту.

Все, що потрібно — це замісити тісто, дати йому піднятися в «спеціальних умовах» і відправити в духовку.

Що Потрібно для Приготування Домашнього Хліба за Годину

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 560 гр борошна;
  • 350 гр води;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 1,5 ч. ложки солі;
  • 1 ч. ложка винного оцту;
  • 7 гр миттєвих дріжджів;

ОБЛАДНАННЯ:

  • мікрохвильова піч;

Покроковий Рецепт Приготування Домашнього Хліба за Годину

Змішайте 560 гр борошна, 7 гр миттєвих дріжджів, 1 ст. ложку цукру, 1,5 ч. ложки солі у чаші планетарного міксера або середнього розміру мисці. Перемішайте за допомогою віночка.

Влийте 250 мл води та за допомогою лопатки замісіть тісто. Тепер влийте 100 мл, що залишилися води та 1 ч. ложку винного оцту, і вимісити еластичне тісто, на це піде приблизно 7-10 хвилин.

Якщо використовуєте міксер – то просто ставимо насадку лопатку, перемішуємо сухі інгредієнти, додаємо воду – даємо попрацювати хвилинку, міняємо насадку на гак, вливаємо воду, що залишилася і даємо йому попрацювати ще 4-5 хвилин.

Коли стінки чаші очистяться, а тісто збереться на гаку – воно готове.

Велику пластикову миску, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі, змащуємо невеликою кількістю масла і укладаємо в неї тісто.

Накрийте миску вологим рушником (ось прямо змочіть рушник наскрізь під струменем води, а потім вичавте зайву), а зверху — ще одним сухим. Відправте в мікрохвильову піч.

Мікрохвильову піч увімкніть на максимальну потужність і дайте їй попрацювати близько 40 секунд. Залишіть миску з тістом усередині на 5-10 хвилин. Тепер увімкніть мікрохвильову піч на 40 секунд. Залишіть тісто усередині ще на 25 хвилин.

У цей час розігрійте духовку до 220 градусів.

Якщо у вас є чавунна каченя або жаровня – поставте її в духовку і залиште розігріватися там. Якщо ні — не засмучуйтеся: візьміть звичайну каструлю з нержавіючої сталі і зробіть те саме, але хвилин за 10 до того, як відправлятимете хліб у духовку. Певна річ, на каструлі не повинно бути ніяких пластикових частин.

Через 25 хвилин тісто у вас має збільшитися в обсязі в 2-2,5 рази. Дістаємо з духовки каструлю/жарівню, змащуємо дно маслом і обережно перекладаємо в неї тісто.

На тісті зверху зробіть хрестовий розріз. Накрийте кришкою або фольгою каструлю і відправте в духовку. Випікайте хліб 30 хвилин, потім зніміть фольгу/кришку і випікайте ще близько 10 хвилин до рум’яної скоринки.

Дайте каструлі охолонути 10-15 хвилин, потім вийміть хліб і остудіть на решітці для випічки.

Даємо каструлі охолонути для домашнього хліба за годину

Нарізаємо домашній хліб за годину

 

Приготування хліба - це не обов'язково довго і нудно. Ось вам рецепт, за яким ви отримаєте свіжий, ароматний домашній хліб за лічені хвилини. Ну гаразд, не за хвилини, а за годину з невеликим, але це не скасовує простоти рецепту.

Домашній Хліб за Годину

No ratings yet
Приготування хліба – це не обов'язково довго і нудно. Ось вам рецепт, за яким ви отримаєте свіжий, ароматний домашній хліб за лічені хвилини. Ну гаразд, не за хвилини, а за годину з невеликим, але це не скасовує простоти рецепту.
CourseОбід
Cook Time15 minutes
Total Time1 hour 25 minutes
Servings5
Calories420kcal

Equipment

  • мікрохвильова піч

Ingredients 

  • 560 гр борошна
  • 350 гр води
  • 1 ст.л. цукру
  • ч.л. сіль
  • 1 ч.л. винного оцту
  • 7 гр миттєвих дріжджів

Instructions

  • Змішайте 560 гр борошна, 7 гр миттєвих дріжджів, 1 ст. ложку цукру, 1,5 ч. ложки солі у чаші планетарного міксера або середнього розміру мисці. Перемішайте за допомогою віночка.
  • Влийте 250 мл води та за допомогою лопатки замісіть тісто. Тепер влийте 100 мл, що залишилися води та 1 ч. ложку винного оцту, і вимісити еластичне тісто.
  • Якщо використовуєте міксер – то просто ставимо насадку лопатку, перемішуємо сухі інгредієнти, додаємо воду – даємо попрацювати хвилинку, міняємо насадку на гак, вливаємо воду, що залишилася і даємо йому попрацювати ще 4-5 хвилин.
  • Велику пластикову миску змащуємо невеликою кількістю олії та укладаємо в неї тісто. Накрийте миску вологим рушником, а зверху ще одним сухим.
  • Відправте в мікрохвильову піч. Увімкніть її на максимальну потужність і дайте попрацювати близько 40 секунд. Залишіть миску з тістом усередині на 5-10 хвилин. Тепер увімкніть ще раз на 40 секунд. Залишіть тісто усередині ще на 25 хвилин.
  • У цей час розігрійте духовку до 220 градусів.
  • Якщо у вас є чавунна каченя або жаровня – поставте її в духовку і залиште розігріватися там. Якщо ні – візьміть звичайну каструлю з нержавіючої сталі і зробіть те ж саме, але хвилин за 10 до того як відправлятимете хліб в духовку.
  • Дістаємо з духовки каструлю/жарівню, змащуємо дно маслом і обережно перекладаємо в неї тісто.
  • На тісті зверху зробіть хрестовий розріз. Накрийте кришкою або фольгою каструлю і відправте в духовку.
  • Випікайте хліб 30 хвилин, потім зніміть фольгу/кришку і випікайте ще близько 10 хвилин до рум'яної скоринки.
  • Дайте каструлі охолонути 10-15 хвилин, потім вийміть хліб і остудіть на решітці для випічки.

Nutrition

Calories: 420 kcal | Carbohydrates: 88 g | Protein: 12 g | Fat: 1 g | Saturated Fat: 1 g | Sodium: 745 mg | Potassium: 149 mg | Fiber: 3 g | Sugar: 3 g | Calcium: 19 mg | Iron: 5 mg

Leave a Comment

Recipe Rating