Рублений стейк по-гавайськи

Хоч блюдо і називається рубаний стейк по-гавайськи, використовувати дорогі стейкові відруби ми не будемо. В цьому немає сенсу. За солодощами, соєвим соусом та іншими ароматичними складовими ви просто не відчуєте різниці між стейком і дешевшими частинами туші.

Візьміть лопатку чи товстий край. Ми замаринуємо м’ясо в соєвому соусі, завдяки чому воно стане м’якшим. Підсмажимо його з часником та імбиром, насичуючи яскравими ароматами. Потім швидко обсмажимо овочі, щоб вони трохи підпеклися, але залишилися хрусткими. А в результаті змішаємо все докупи, заливши кисло-солодким соусом. Завдяки крохмалю у складі, соус додасть блюду глянцевості та апетитності.

Інгредієнти

Інгредієнти для приготування рубаного стейку по-гавайськи: яловичина, цибуля, часник, соєвий соус, імбир, солодкий перець, крохмаль, цукор, винний оцет
  • 500 гр яловичини (лопатка або товстий край, можна використовувати дорожчі стейкові відруби, але я не бачу в цьому сенсу)
  • 2 цибулини
  • 4 зубчики часнику
  • 30-40 гр кореня імбиру (шматочок довжиною 5-7 см)
  • 1 червоний солодкий перець
  • 1-2 стебла селери

Для соусу:

  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю (з гіркою)
  • 1 ч. л. білого винного оцту
  • 1 ч. л. води

Для маринаду:

Спосіб приготування

Насамперед замаринуйте м’ясо.

З яловичини зріжте зайві прожилки і наріжте тонкі смужки шириною близько 1 см.

Перекладіть нарізану яловичину в глибоку тарілку або миску і додайте 30 мл соєвого соусу та 30 гр цукру. Перемішайте. Залишіть маринуватися на 20-60 хвилин. Більше – краще.

Підготуйте соус. Додайте до 1 ч.л. крохмалю 1 ст. л. води та 1 ч.л. білого винного оцту. Перемішайте до однорідності.

Підготуйте ароматичну складову. Очистіть і дрібно наріжте 4 зубчики часнику.

З імбиру зріжте шкірку, наріжте спочатку на тонкі пластинки, а потім соломкою. Складіть нарізані часник та імбир в окрему тарілку.

Далі овочі. Очистіть і наріжте півкільцями дві цибулини. Я вважаю за краще робити це від полюса до полюса, тобто щоб ніж був перпендикулярно зрізаним кінчикам.

Червоний перець солодкий поставте торцевою частиною на дошку. Зріжте пластинку шириною близько 3 см. І продовжуйте зрізати пластами, намагаючись не зачіпати перегородок. Нарізані пластинки наріжте довгими скибочками товщиною близько 1 см. Також довгими скибочками наріжте стебло селери (у мене цей раз його не виявилося).

Коли м’ясо промаринується злийте надлишки маринаду. Можете додати його до соусу, для більш насиченого смаку.

Розігрійте 1-2 столові ложки рослинної олії у великій сковороді на середньо-сильному вогні. Додайте нарізаний часник та імбир, і практично відразу додайте м’ясо. Готуйте 2-3 хвилини, помішуючи. Незважаючи на те, що ми злили більшу частину рідини, її буде достатньо, щоб м’ясо не смажилося, а тушкувалося. Мені подобається воно саме у такому вигляді. Якщо ви хочете обсмажити яловичину – робіть це маленькими порціями, поділивши м’ясо на 3 частини.

Додайте ще трохи олії та всипте в сковороду цибулю. Готуйте 1-2 хвилини, постійно помішуючи, до золотистого кольору.

Додайте солодкий перець і готуйте ще 1-2 хвилини.

Поверніть яловичину в сковороду, перемішайте з овочами та влийте в соус. Готуйте помішуючи ще 1-2 хвилини. Подавайте з відвареним рисом.

Хоч блюдо і називається рубаний стейк по-гавайськи, використовувати дорогі стейкові відруби ми не будемо. В цьому немає сенсу. За солодощами, соєвим соусом та іншими ароматичними складовими ви просто не відчуєте різниці між стейком і дешевшими частинами туші.

Візьміть лопатку чи товстий край. Ми замаринуємо м'ясо в соєвому соусі, завдяки чому воно стане м'якшим. Підсмажимо його з часником та імбиром, насичуючи яскравими ароматами. Потім швидко обсмажимо овочі, щоб вони трохи підпеклися, але залишилися хрусткими. А в результаті змішаємо все докупи, заливши кисло-солодким соусом. Завдяки крохмалю у складі, соус додасть блюду глянцевості та апетитності.

Рублений стейк по-гавайськи

No ratings yet
Хоч блюдо і називається рубаний стейк по-гавайськи, використовувати дорогі стейкові відруби ми не будемо. В цьому немає сенсу. За солодощами, соєвим соусом та іншими ароматичними складовими ви просто не відчуєте різниці між стейком і дешевшими частинами туші.
Візьміть лопатку чи товстий край. Ми замаринуємо м'ясо в соєвому соусі, завдяки чому воно стане м'якшим. Підсмажимо його з часником та імбиром, насичуючи яскравими ароматами. Потім швидко обсмажимо овочі, щоб вони трохи підпеклися, але залишилися хрусткими. А в результаті змішаємо все докупи, заливши кисло-солодким соусом. Завдяки крохмалю у складі, соус додасть блюду глянцевості та апетитності
CourseВечеря
Cook Time30 minutes
Total Time30 minutes
Servings3 порції

Ingredients 

  • 500 гр яловичини (лопатка або товстий край, можна використовувати дорожчі стейкові висівки, але я не бачу в цьому сенсу)
  • 2 цибулини
  • 4 зубчики часнику
  • 30-40 гр кореня імбиру (шматочок довжиною 5-7 см)
  • 1 червоний солодкий перець
  • 1-2 стебла селери

Для соусу:

  • 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю (з гіркою)
  • 1 ч.л. білого винного оцту
  • 1 ч.л. води

Для маринаду:

Instructions

  • Наріжте м'ясо тонкими довгими смужками і замаринуйте у суміші цукру та соєвого соусу. Перемішайте. Залишіть на 20-60 хвилин.
  • Підготуйте соус. Змішайте крохмаль, винний оцет та воду. Перемішайте до однорідності.
  • Дрібно наріжте часник, імбир очистіть і наріжте тонкою соломкою. Відкладіть убік.
  • Очистіть і наріжте півкільцями дві цибулини. Червоний солодкий перець наріжте довгою соломкою завтовшки близько 1 см.
  • Злийте надлишки маринаду. Можете додати його до соусу, для більш насиченого смаку.
    Розігрійте олію у великій сковороді чи сковороді вок. Додайте часник, обсмажте протягом 10 секунд. Додайте нарізану яловичину. Готуйте 2-3 хвилини, помішуючи.
    Готову яловичину дістаньте шумівкою та відкладіть у чисту тарілку.
  • Додайте ще трохи олії та всипте в сковороду цибулю. Готуйте 1-2 хвилини, постійно помішуючи, до золотистого кольору. Додайте солодкий перець і готуйте ще 1-2 хвилини.
  • Поверніть яловичину в сковороду, перемішайте з овочами та влийте соус. Готуйте помішуючи ще 1-2 хвилини. Подавайте з відвареним рисом.

Leave a Comment

Recipe Rating