Печиво з шоколадом, халвою і коричневим маслом

Печиво з шоколадом, халвою і коричневою олією являє собою не банальне частування, що поєднує в собі солодкість і насичені аромати.

Коричнева олія додає багатого, горіхового смаку, який чудово поєднується з глибиною і складністю як молочного, так і чорного шоколаду, забезпечуючи баланс між солодкістю і гіркотою.

Халва вносить нотки карамелі та злегка тягучу текстуру, роблячи кожен шматочок печива надзвичайно м’яким і злегка крихким, а сода та розпушувач гарантують підйом і легкість печива.

Це печиво ідеально подається як десерт або перекус у будь-який час дня. Воно чудово поєднуватиметься з гарячим чаєм або кавою, особливо добре з лате або капучино, де молочна пінка доповнить кремову текстуру печива.

Готове Печиво з шоколадом, халвою та коричневим маслом

⏱ Загальний час приготування – 1 година 20 хвилин. З них 20 хвилин на підготовку та приготування + 1 година, що не потребує вашої уваги.

Інгредієнти

Для 12-14 печенюшок:

  • 175 г пшеничного борошна
  • 100 г цукру
  • 110 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 80 г шоколаду (50/50 – чорний/молочний)
  • 100 г халви
  • ½ ч. л. соди
  • 1 ч. л. розпушувача
  • ½ ч. л. солі
нгредієнти необхідні для приготування Печива з шоколадом, халвою та коричневим маслом: шоколад, вершкове масло, цукор, яйце, халва, сода, розпушувач, сіль

Інструкції

Підготування сухих інгредієнтів і приготування коричневої олії

Змішайте 175 г пшеничного борошна, ½ ч. л. харчової соди, 1 ч. л. розпушувача, ½ ч. л. солі. Перемішайте вінчиком.

Покладіть 110 г вершкового масла в невеликий сотейник або сковорідку і поставте на середньо-слабкий вогонь.

Розтопіть масло, продовжуючи нагрівати його, час від часу перемішуючи, підсмажте його до коричневого кольору і горіхового аромату, зніміть з вогню.

Підготовка начинки та змішування інгредієнтів

У цей час дрібно наріжте 100 г халви.

Також дрібно порубайте 80 г шоколаду.

Всипте 100 г цукру у велику миску, вбийте 1 яйце і збивайте їх вінчиком до білого кольору, близько 2-х хвилин.

Додайте коричневе вершкове масло і перемішайте.

Всипте сухі інгредієнти і перемішайте лопаткою до однорідності.

Формування та випікання печива

Додайте в тісто халву та шоколад і перемішайте.

Накрийте або загорніть у харчову плівку і приберіть у холодильник на 1 годину.

Відщипуйте приблизно по 1 ст. л. тіста, формуйте в кульку діаметром близько 5 см і викладайте на деко, вистелене пергаментом.

Трохи приплюсніть заготовки долонею, а потім випікайте за 170 °C (340 °F) 10-11 хвилин.

Печиво з шоколадом, халвою і коричневим маслом
Печиво з шоколадом, халвою і коричневим маслом від bayevskitchen.com.ua

Печиво з шоколадом, халвою і коричневим маслом

No ratings yet
Рецепт не банального печива з шоколадом, халвою та коричневим маслом.
CourseСолодке
CuisineСхідна
Cook Time20 minutes
Без уваги:1 hour
Total Time1 hour 20 minutes
Servings14 печенюшок
Calories2282kcal

Ingredients 

  • 175 г пшеничного борошна
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 80 г шоколаду (50/50 – чорний/молочний)
  • 100 г халви
  • ½ ч. л. соди
  • 1 ч. л. розпушувача
  • ½ ч. л. солі

Instructions

  • Змішайте борошно, соду, розпушувач, сіль. На середньо-слабкому вогні розтопіть у невеликому сотейнику або сковорідці та підсмажте масло, час від часу перемішуючи, до коричневого кольору та горіхового аромату.
  • Наріжте халву і шоколад на дрібні шматочки. Збийте у великій мисці цукор з яйцем до світлості, близько 2-х хвилин, додайте коричневе вершкове масло, сухі інгредієнти і перемішайте до однорідності.
  • Додайте в тісто халву та шоколад і перемішайте. Накрийте або загорніть у харчову плівку і приберіть у холодильник на 1 годину. Охолодіть тісто, сформуйте кульки діаметром близько 5 см, злегка приплюсніть і випікайте до готовності при 170 °C (340 °F) 10-11 хвилин.

Video

Nutrition

Calories: 2282 kcal | Carbohydrates: 283 g | Protein: 28 g | Fat: 123 g | Saturated Fat: 74 g | Polyunsaturated Fat: 6 g | Monounsaturated Fat: 34 g | Trans Fat: 4 g | Cholesterol: 400 mg | Sodium: 2244 mg | Potassium: 510 mg | Fiber: 9 g | Sugar: 142 g | Vitamin A: 2987 IU | Calcium: 388 mg | Iron: 12 mg

Leave a Comment

Recipe Rating