Яловичина, тушкована в пиві Гіннес або іншому стауті

Не знаю, чи це пов’язано з тим, що я не п’ю алкоголь останні пару місяців, але це вже другий рецепт з пивом у моєму блозі. І якщо пивний суп страва досить своєрідна, то яловичина тушкована в гіннесі, з солодкуватим, солодовим смаком — зовсім інша справа.

Замість того, щоб тушкувати м’ясо на повільному вогні, ми зробимо це у духовці.

Візьміть на озброєння цей спосіб тушкування м’яса. До його плюсів можна віднести більш рівномірний розподіл тепла в порівнянні з приготуванням на плиті, завдяки чому м’ясо готується рівномірніше, виходячи соковитіше та м’якше, а також вимагає набагато менше уваги, обходячись навіть без рідкісного помішування.

Подавайте обов’язково з хлібом, щоб макати його в соус, закушуючи яловичину.

А коли закінчите з м’ясом, випийте залишки наваристого, темного бульйону. Можна прямо з тарілки, піднісши її до губ. Це буде чудове завершення трапези, а можливо навіть найкраща її частина.

Рецепт із книги asplashandadash.

⏱ Загальний час приготування – 2 години та 30 хвилин. З них 30 хвилин на підготовку та приготування + 2 години, що не потребують вашої уваги.

Інгредієнти

На 6 порцій:

  • 1,25 кг яловичини (лопатки чи іншої частини для тушкування)
  • 2 ст. л. борошна
  • 2 великих цибулини
  • 450 г моркви
  • 1 ст. л. томатного пюре
  • 450 мл пива Guinness (або іншого стауту)
  • 450 мл води
  • 2 лаврових листа
  • 2 ст. л. коричневого цукру
  • 1 ст. л. сидрового оцту (яблучний, можна замінити винним)
  • сіль, перець

Обладнання:

  • чавунна жаровня (в ідеалі) або товстостінна каструля на 3+ літри.
Інгредієнти, необхідні для приготування тушкованої яловичини: яловичина, борошно, цибуля, морква, томатне пюре, пиво, вода, лавровий лист, коричневий цукор, сидровий оцет, сіль, перець

Спосіб приготування

Розігрійте духовку до 150 ° C (300 ° F), режим верх + низ.

Підготовка (частина 1): наріжте яловичину та цибулю

1,25 кг яловичини наріжте великими шматочками зі стороною близько 5 см (2 дюйми). Складіть у миску і відставте убік.

2 великі цибулини очистіть, розріжте навпіл і наріжте товстими півкільцями, товщиною близько 1 см. (½ дюйма).

Підготовка (частина 2): наріжте моркву, змішайте яловичину з борошном

450 г моркви очистіть за допомогою овочечистки чи ножа. Зріжте кінчики і наріжте товстими (близько 1 см) кружальцями. Відкладіть нарізані овочі убік.

У миску до яловичини додайте половину муки (1 ст. л.). Перемішайте, щоб шматочки з усіх боків були вкриті борошном.

Обсмажте половину яловичини

Розігрійте 2 ст. л. нейтральної рослинної олії в жаровні або каструлі на сильному вогні.

Викладіть половину яловичини в каструлю і обсмажте з усіх боків. Перш ніж перевернути дайте як слід засмажиться з одного боку. Намагайтеся обсмажити шматочки з усіх боків, включаючи боки, притримуючи їх щипцями.

Обсмажуйте близько 4-5 хвилин. Перекладіть у миску.

Обсмажте другу половину яловичини. Приготуйте овочі

Обсмажте другу половину яловичини аналогічно. Заберіть у миску, відкладіть убік.

Додайте в каструлю цибулю. Готуйте час від часу помішуючи близько 2х хвилин.

Додайте моркву і готуйте ще 2-3 хвилини, іноді помішуючи.

Завершіть приготування на плиті, тушкуйте у духовці

Додайте борошно, що залишилося (1 ст. л.), 1 ст. л. томатного пюре та перемішайте. Поверніть яловичину в каструлю разом із соком із дна миски.

Влийте 450 мл пива Guinness (або інший стаут, який використовуєте) та 450 мл води

Додати 2 ст. л. коричневого цукру, 2 лаврові листи і перемішайте.

Накрийте кришкою та відправте в духовку.

Запікайте протягом 1 години.

Завершіть приготування та подавайте

Через півтори години дістаньте м’ясо з духовки та влийте 1 ст. л. сидрового оцту (яблучним, можна замінити винним), посоліть і поперчіть. Перемішайте та відправте в духовку ще на 30 хвилин.

Подавайте відразу або відключіть нагрівання та залиште м’ясо в духовці до подачі.

Не їжте все відразу, після ночі в холодильнику і настоявшись буде ще смачніше.

Яловичина, тушкована в пиві Гіннес або іншому стауті від bayevskitchen.com.ua

Яловичина, тушкована в пиві Гіннес або іншому стауті

No ratings yet
Яловичина тушкована в гіннесі, з солодкуватим, солодовим післясмаком.
Спочатку яловичина обсмажується до рум'яної скоринки, щоб зробити смак страви більш насиченою. А потім тушкується у насиченому соусі з культового ірландського стауту з овочами, набуваючи багатого та складного смакового профілю. Який напевно змусить вас жадати добавки.
Замість того, щоб гасити м'ясо на повільному вогні, ми зробимо це у духовці.
Подавайте обов'язково із хлібом, щоб макати його в соус закушуючи яловичину.
Cook Time30 minutes
Без уваги:2 hours
Total Time2 hours 30 minutes
Servings4 порції

Equipment

  • чавунна жаровня (в ідеалі) або товстостінна каструля на 3+ літри

Ingredients 

  • 1,25 кг яловичини (лопатки чи іншої частини для тушкування)
  • 2 ст. л. борошна
  • 2 великих цибулини
  • 450 г моркви
  • 1 ст. л. томатного пюре
  • 450 мл пива Guinness (або іншого стауту)
  • 450 мл води
  • 2 лаврових листа
  • 2 ст. л. коричневого цукру
  • 1 ст. л. сидрового оцту (яблучний, можна замінити винним)
  • сіль
  • перець

Instructions

  • Розігрійте духовку до 150°C (300°F), режим верх+низ.
    Яловичину наріжте великими шматочками, зі стороною близько 5 см, складіть у миску і відставте убік.
    Цибулю наріжте товстими півкільцями.
  • Моркву наріжте товстими кружальцями. Відкладіть нарізані овочі убік.
    У миску до яловичини додайте половину борошна. Перемішайте.
  • Викладіть половину яловичини в каструлю і обсмажте з усіх боків на розігрітій рслинній олії близько 4-5 хвилин. Обсмажуйте до рум'яної скоринки. Перекладіть у миску.
  • Обсмажте другу половину яловичини аналогічним чином. Заберіть у миску, відкладіть убік.
    Додайте в каструлю цибулю, моркву і готуйте час від часу помішуючи.
  • Додайте борошно, що залишилося, томатне пюре і перемішайте. Поверніть яловичину в каструлю разом із соком.
    Влийте пиво та воду. Додайте коричневий цукор, лавровий листок і перемішайте.
    Накрийте кришкою та відправте в духовку.
    Запікайте протягом 1 години 30 хвилин.
  • Через 1,5 години дістаньте м'ясо з духовки і влийте оцет сидру, посоліть і поперчіть. Перемішайте та відправте в духовку ще на 30 хвилин.
    Подавайте відразу або відключіть нагрівання та залиште м'ясо в духовці до подачі.

Video

Leave a Comment

Recipe Rating