Овочеве Каррі від Гордона Рамзі

Цей рецепт я взяв із книги Гордона Рамзі – Фаст Фуд. В оригінальному рецепті використовується покупна каррі паста Мадрас, мені ж не вдалося знайти її у вільному продажу, тому я вирішив вийти зі становища, приготувавши її самостійно, тим більше, що нічого складного в цьому немає.

Прянощі та спеції вдихають в овочі нове життя. Нудні, самі по собі, броколі, цвітна капуста та цукіні, наситившись ароматами, заграють новими фарбами та здивують скептично налаштованих до овочів особистостей.

Не забуватимемо і про корисність страви: мінімум жиру, велика кількість свіжих овочів, досить делікатний спосіб термічної обробки. Це овочеве каррі стане чудовим гарніром до м’ясних страв, а також чудово почуватиметься як окрема страва або подана з гарніром у вигляді рису.

Страва досить гостра, але йогурт, що входить до складу, згладжує та мінімізує пекучість. А якщо раптом вам все одно гостро — озброїться додатково склянкою йогурту, і коли будете готові випускати язики полум’я — просто зробіть пару ковтків.

Що Потрібно для Приготування Овочевого Каррі від Гордона Рамзі

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для пасти Мадрас:

  • 2,5 ст. ложки насіння коріандру
  • 1 ст. ложка зіри
  • 1 ч. ложка насіння гірчиці
  • 1/2 ч. ложки чорного перцю горошком
  • 1 ч. ложка куркуми
  • 1 ч. ложка меленого чилі
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст. ложки білого винного оцту
  • імбир розміром з великий палець

Для каррі:

  • 1/2 солодкої цибулини
  • 1 зубчик часнику (очистити і дрібно порубати)
  • 1-2 довгих червоних перців чилі
  • 1 стебло селери
  • 3 ст. л. гострої пасти каррі Мадрас
  • 1 солодкий перець
  • ½ великого качана цвітної капусти
  • 400 гр консервованих рубаних помідорів
  • ½ качана броколі
  • 1 великий цукіні (або кабачок)
  • 250 мл натурального йогурту
  • 3 коробочки кардамону
  • сіль, перець

ОБЛАДНАННЯ:

  • нічого, чого б у вас не виявилося;

Покроковий Рецепт Приготування Овочевого Каррі від Гордона Рамзі

Приготуємо пасту мадрас. Якщо ви маєте можливість купити — купуйте, пропускайте цей крок і використовуйте готову.

Обсмажте 2,5 ст. ложки насіння коріандру на сухій розігрітій сковороді протягом 2-3-х хвилин і перекладіть у ступу.

На тій же сковороді обсмажте 1 ст. ложку зіри протягом хвилини до появи приємного аромату та легкого серпанку перекладіть туди ж.

Підсмажуємо зіру для овочевого каррі від Гордона Рамзі
Хорошо розтовчіть їх до порошкоподібного стану.

Додайте 1 ч. ложку гірчиці і 1/2 ч. ложки чорного перцю. Знову розтлумачте.

Видавіть у ступу 2 головки часнику, додайте по 1 ч. ложки меленого чилі та куркуми, а також натріть на тертці шматок імбиру розміром з великий палець і додайте все туди ж. Попрацюйте ще трохи маточкою, щоб маса стала нагадувати пасту.

Тепер додайте 3 ст. ложки білого винного оцту і добре все перемішайте.

Додаємо білий винний оцет для овочевого каррі від Гордона РамзіВідставте пасту убік і займіться підготовкою інших інгредієнтів

Половину середньої за розміром цибулини наріжте великими кубиками. Дрібно нарубайте 1 (2, якщо любите гостріше) перець чилі та 1 зубчик часнику. Відкладіть убік.

Ріжемо чилі, часник та цибулю для овочевого каррі від Гордона Рамзі.

Крупно наріжте 1 солодкий перець, видаливши серцевину та перегородки. 1 стебло селери наріжте на скибочки завтовшки трохи менше 1 см.

Ріжемо солодкий перець та селеру для овочевого каррі від Гордона Рамзі
По половині качана броколі та цвітної капусти поділіть на суцвіття відкладіть убік: броколі окремо, а капусту відправте до солодкого перцю. 1 цукіні або шинок наріжте великими кубиками.

У великій, широкій сковороді, на сильному вогні, розігрійте 2 ст. ложки олії. Додайте цибулю, часник, чилі та обсмажуйте, часто помішуючи близько хвилини.

Додаємо цибулю, часник, чилі та смажимо, помішуючи для овочевого каррі від Гордона Рамзі.
Додайте селеру і посоліть. Смажте пару хвилин.

Додаємо селеру та сіль для овочевого каррі від Гордона Рамзі
Додайте 3 ст. ложки пасти каррі, 3 коробочки кардамону (попередньо роздавивши), солодкий перець та цвітну капусту. Смажте 5 хвилин, іноді помішуючи.

Додайте 400 гр консервованих помідорів, а потім наповніть банку з-під них водою і влийте в сковороду. Доведіть до кипіння, додайте броколі та цукіні, накрийте кришкою та готуйте на слабкому вогні 10 хвилин.

Зніміть із вогню, влийте 250 мл йогурту та перемішайте. Спробуйте на сіль, якщо потрібно – досоліть до смаку.

Забираємо з вогню, додаємо 250 мл йогурту для овочевого каррі від Гордона Рамзі
Подавайте в порційних тарілках окремо або на подушці з відвареного рису.

Подаємо в порційних тарілках овочевий каррі від Гордона Рамзі

Прянощі та спеції вдихають в овочі нове життя. Нудні, самі по собі, броколі, цвітна капуста та цукіні, наситившись ароматами, заграють новими фарбами та здивують скептично налаштованих до овочів особистостей. Не забуватимемо і про корисність страви: мінімум жиру, велика кількість свіжих овочів, досить делікатний спосіб термічної обробки.

Овочеве Каррі від Гордона Рамзі

No ratings yet
Прянощі та спеції вдихають в овочі нове життя. Нудні, самі по собі, броколі, цвітна капуста та цукіні, наситившись ароматами, заграють новими фарбами та здивують скептично налаштованих до овочів особистостей. Не забуватимемо і про корисність страви: мінімум жиру, велика кількість свіжих овочів, досить делікатний спосіб термічної обробки.
CourseВечеря
CuisineБританська
Cook Time25 minutes
Total Time35 minutes
Servings3
Calories227kcal

Equipment

  • нічого, чого б у вас не виявилося

Ingredients 

Для пасти Мадрас:

  • 2 ½ ст.л. насіння коріандру
  • 1 ст.л. зіри
  • 1 ч.л. насіння гірчиці
  • ½ ч.л. чорного перцю горошком
  • 1 ч.л. куркуми
  • 1 ч.л. меленого чилі
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст.л. білого винного оцту
  • 1 імбир розміром з великий палець

Для каррі:

  • ½ солодкої цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 1-2 червоних перців чилі
  • 1 стебло селери
  • 3 ст.л. пасти каррі Мадрас
  • 1 солодкий перець
  • ½ качана цвітної капусти
  • 400 гр консервованих рубаних помідорів
  • ½ качана броколі
  • 1 цукіні (або кабачок)
  • 250 мл натурального йогурту
  • 3 коробочки кардамону
  • сіль
  • перець

Instructions

  • Обсмажте 2,5 ст. ложки насіння коріандру на сухій розігрітій сковороді протягом 2-3-х хвилин і перекладіть у ступу.
  • На тій же сковороді обсмажте 1 ст. ложку зіри протягом хвилини до появи приємного аромату та легкого серпанку перекладіть туди ж. Хорошо розтовчіть їх до порошкоподібного стану.
  • Додайте 1 ч. ложку гірчиці та 1/2 ч. ложки чорного перцю. Знову потовчіть.
  • Видавіть у ступу 2 головки часнику, додайте по 1 ч. ложки меленого чилі та куркуми, а також натріть на тертці шматок імбиру розміром з великий палець і додайте туди ж. Попрацюйте ще трохи маточкою, щоб маса стала нагадувати пасту.
  • Тепер додайте 3 ст. ложки білого винного оцту і добре все перемішайте.
  • Половину середньої за розміром цибулини наріжте великими кубиками. Дрібно нарубайте 1 (2, якщо любите гостріше) перець чилі та 1 зубчик часнику. Відкладіть убік.
  • Крупно наріжте 1 солодкий перець, видаливши серцевину та перегородки. 1 стебло селери наріжте на скибочки завтовшки трохи менше 1 см.
  • По половині качана броколі та цвітної капусти поділіть на суцвіття відкладіть убік: броколі окремо, а капусту відправте до солодкого перцю.
  • 1 цукіні або кабачок наріжте великими кубиками.
  • У великій, широкій сковороді, на сильному вогні, розігрійте 2 ст. ложки олії. Додайте цибулю, часник, чилі та обсмажуйте, часто помішуючи близько хвилини.
  • Додайте селери і посоліть. Смажте пару хвилин.
  • Додайте 3 ст. ложки пасти каррі, 3 коробочки кардамону (попередньо роздавивши), солодкий перець та цвітну капусту. Смажте 5 хвилин, іноді помішуючи.
  • Додайте 400 гр консервованих помідорів, а потім наповніть банку з-під них водою і влийте в сковороду. Доведіть до кипіння, додайте броколі та цукіні, накрийте кришкою та готуйте на слабкому вогні 10 хвилин.
  • Зніміть із вогню, влийте 250 мл йогурту та перемішайте. Спробуйте на сіль, якщо потрібно – досоліть до смаку.
  • Подавайте в порційних тарілках окремо або на подушці з відвареного рису.

Nutrition

Calories: 227 kcal | Carbohydrates: 38 g | Protein: 13 g | Fat: 6 g | Saturated Fat: 2 g | Cholesterol: 11 mg | Sodium: 304 mg | Potassium: 1548 mg | Fiber: 12 g | Sugar: 18 g | Vitamin A: 2640 IU | Vitamin C: 215 mg | Calcium: 289 mg | Iron: 6 mg

Leave a Comment

Recipe Rating