Мариновані Шампіньйони від Гордона Рамзі

Цей рецепт – спрощений варіант страви від Гордона Рамзі. Якщо магазинний варіант маринованих та консервованих грибів у банці вам не до душі через свій різкий оцтовий аромат – обов’язково спробуйте приготувати за цим рецептом. Гриби виходять ніжні, солодкуваті з помірною кислинкою.

Подати їх можна відразу після приготування в гарячому вигляді, але краще, звичайно, дати настоятися: від декількох годин до 4-х днів.

Дуже зручні вони для підготовки до великого застілля – приготуйте їх за кілька днів і залиште в холодильнику – так, по-перше, вони покращать свій смак, а по-друге, позбавлять вас зайвої метушні в день Х . Та й якщо хтось із гостей прийде раніше — завжди можна почастувати заздалегідь приготовленою закускою.

Гриби краще брати дрібніші, вони швидше промаринуються, але якщо дрібних не знайшли – це не привід зупинятися, в будь-якому випадку вийде добре.

Що Потрібно для Приготування Маринованих Шампіньйонів від Гордона Рамзі

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 500 гр печериць;
  • 5 ст. ложки білого винного оцту;
  • 1/2 білої/червоної цибулини;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • оливкова олія;
  • сіль, перець.

ОБЛАДНАННЯ:

  • пательня;
  • друшлаг;
  • паперові рушники.

Покроковий Рецепт Приготування Маринованих Шампіньйонів від Гордона Рамзі

КРОК 1. ГРИБИ ПРОМИЙТЕ І ОБСУШІТЬ, НАШИНКУЙТЕ ЦИБУЛЮ, НАГРІЙТЕ ПАТЕЛЬНЮ НА ВЕЛИКОМУ ВОГНІ

Очистіть гриби (500 гр) від налиплого бруду під струменем води. Складіть у друшлаг, дайте воді стекти, а потім обсушіть паперовим або кухонним рушником.

Пів-цибулини наріжте тонкими півкільцями.

Ріжемо цибулину півкільцями для маринованих печериць від Гордона Рамзі
Візьміть більшу пательню, таку, щоб гриби вмістилися в ній в один шар, і поставте розігріватися на великий вогонь.


КРОК 2. ПІДЖАРЮЙТЕ ГРИБИ ТА ДОДАВАЙТЕ ЦИБУЛЮ

Коли сковорода добре розігріється – налийте в неї 2 ст. ложки оливкової олії.

Додаємо 2 ст. л. оливкової олії на сковороду для маринованих печериць від Гордона Рамзі
Додайте гриби. Одразу не заважайте! Дайте їм підсмажитися хвилину-півтори з одного боку.

Додаємо гриби для маринованих печериць від Гордона Рамзі
Підніміть один із грибів і подивіться на той бік, що контактував зі сковородою. Якщо зарум’янилася – посоліть, поперчіть, перемішайте і готуйте кілька хвилин.

Перемішуємо гриби під час смаження для маринованих печериць від Гордона Рамзі
Додайте цибулю і 1 ч. ложку цукру. Смажте ще 2-3 хвилини, час від часу перемішуючи, допоки цибуля не стане м’якою.

Додаємо цибулю та 1 ч. л. цукру для маринованих печериць від Гордона Рамзі


КРОК 4. ДОДАЙТЕ ОЦТУ

Налийте у сковороду 5 ст. ложок білого винного оцту. Лийте по краю сковороди прямо в олію, а не поливайте оцтом гриби.

Готуйте хвилину, перемішайте та дайте постояти ще хвилину.

Додаємо білий винний оцет у сковороду для маринованих печериць від Гордона Рамзі.

Додайте 2-3 ст. ложки оливкової олії. Тут бажано взяти олію першого холодного віджиму, тому що це помітно вплине на кінцевий смак. Добре перемішайте.

Зніміть сковороду з вогню і перекладіть гриби у відповідного розміру глибоке блюдо.

Викладаємо печериці в глибоку миску для маринованих печериць від Гордона РамзіЯк я вже казав, можете подати відразу, а можете остудити, переставити в холодильник і дати настоятися протягом 2-4 днів, періодично перемішуючи, щоб кожен грибочок просочився маринадом.

Якщо вибрали другий варіант – не забудьте затягнути страву харчовою плівкою, щоб не наситити її додатково ароматами холодильника.

Цей рецепт – спрощений варіант страви від Гордона Рамзі. Якщо магазинний варіант маринованих та консервованих грибів у банці вам не до душі через свій різкий оцтовий аромат – обов'язково спробуйте приготувати за цим рецептом. Гриби виходять ніжні, солодкуваті з помірною кислинкою.

Мариновані Шампіньйони від Гордона Рамзі

No ratings yet
Цей рецепт – спрощений варіант страви від Гордона Рамзі. Якщо магазинний варіант маринованих та консервованих грибів у банці вам не до душі через свій різкий оцтовий аромат – обов'язково спробуйте приготувати за цим рецептом. Гриби виходять ніжні, солодкуваті з помірною кислинкою.
CourseВечеря, Закуска
CuisineБританська
Cook Time10 minutes
Total Time15 minutes
Servings4
Calories32kcal

Equipment

  • пательня, друшлаг, паперові рушники

Ingredients 

  • 500 гр печериць
  • 5 ст.л. білого винного оцту
  • ½ цибулини білої/червоної
  • 1 ч.л. цукру
  • оливкова олія
  • сіль
  • перець

Instructions

  • Очистіть гриби (500 гр) від налиплого бруду під струменем води. Складіть у друшлаг, дайте воді стекти, а потім обсушіть паперовим або кухонним рушником.
  • Пів-цибулини наріжте тонкими півкільцями.
  • Візьміть більшу сковороду, таку, щоб гриби вмістилися в ній в один шар, і поставте розігріватися на великий вогонь. Коли вона добре розігріється – налийте в неї 2 ст. ложки оливкової олії.
  • Додайте гриби. Одразу не заважайте! Дайте їм підсмажитися хвилину-півтори з одного боку.
  • Якщо гриби з одного боку зарум'янилися – посоліть, поперчіть, перемішайте і готуйте кілька хвилин.
  • Додайте цибулю і 1 ч. ложку цукру. Смажте ще 2-3 хвилини, час від часу перемішуючи, допоки цибуля не стане м'якою.
  • Налийте у сковороду 5 ст. ложок білого винного оцту. Лийте по краю сковороди прямо в олію, а не поливайте оцтом гриби. Готуйте хвилину, перемішайте і дайте ще хвилину постояти.
  • Додайте 2-3 ст. ложки оливкової олії. Добре перемішайте.
  • Зніміть сковороду з вогню та перекладіть гриби у відповідного розміру глибоке блюдо.

Nutrition

Calories: 32 kcal | Carbohydrates: 4 g | Protein: 4 g | Fat: 1 g | Saturated Fat: 1 g | Sodium: 8 mg | Potassium: 398 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 3 g | Vitamin A: 15 IU | Vitamin C: 3 mg | Calcium: 4 mg | Iron: 1 mg

Leave a Comment

Recipe Rating