Свинячі реберця у соєвій глазурі від Гордона Рамзі

Ще один рецепт із книги “Курс елементарної кулінарії” Гордона Рамзі.

Реберця виходять м’якими і насиченими пряними ароматами. Гостроваті, але в міру, і ви можете регулювати гостроту кількістю пластівців чилі.

Сичуанський перець насичує ребра яскравим лимонним присмаком, мед дає насолоду та липку, глянцеву консистенцію соусу. У результаті реберця ніби покриті гарячою карамеллю. Аромати спецій ще на стадії запікання починають зводити з розуму, і як складно встояти і не схопити хоч одне реберце на останній стадії випарювання соусу.

Якщо ви не з’їсте все в перший день, ви будете винагороджені. Постоявши ніч у холодильнику, ребра настояться і смак стане зовсім неймовірним – більш насиченим та глибоким.

Інгредієнти:

Фото необхідних інгредієнтів для приготування свинячих реберець у соєвій глазурі від Гордона Рамзі

Вказую оригінальні пропорції інгредієнтів, як у книзі. Але сам я готував половину порції, тому на фото продуктів візуально буде менше.

  • 2 кг свинячих реберець, розібрати по кісточках
  • 6-8 зубчиків часнику
  • 10 см кореня імбиру
  • 2-4 ч. л. сушених пластівців чилі
  • 2 ч. л. сичуанського перцю
  • 8 зірочок бадьяна
  • 8 ст. л. рідкого меду
  • 300 мл соєвого соусу
  • 4-5 ст. л. рисового оцту
  • 600 мл рисового вина шаосін або напівсолодкого хересу (можна замінити іншим напівсолодким вином і навіть сухим)
  • 10 стебел зеленої цибулі
  • 800 мл курячого бульйону
  • рослинна олія для смаження (оливкова (не extra-virgin) або соняшникова)

Приготування

Почнемо з того, що підготуємо всі інгредієнти і включимо розігріватися духовку до 180 градусів, режим верх-низ.

Очистіть і нашаткуйте 6 – 8 зубчиків часнику.

Очистіть 10 см кореня імбиру та наріжте соломкою.

Наріжте 10 стебел зеленої цибулі.

Підготуйте всі інші спеції та відміряйте всі необхідні обсяги рідин заздалегідь, щоб не гаяти час у процесі приготування.

Натріть реберця сіллю та перцем, змастіть лист маслом.

Поставте деко на середній вогонь і підрум’яньте реберця з усіх боків протягом 5-10 хвилин.

Для цього я використовую одночасно 2 конфорки, т.к. нагріву однієї буде недостатньо, щоб прогріти всю площу дека.

Додати нарізаний часник, імбир, 2-4 ч.л. сушених пластівців чилі, 2 ч.л. сичуанського перцю, 8 зірочок бадьяна та 8 ст. л. рідкого меду. Готуйте ще пару хвилин, поки мед не почне карамелізуватися.

Додайте 300 мл соєвого соусу, 4-5 ст. л. рисового оцту, 600 мл вина, доведіть до кипіння та готуйте ще близько хвилини.

Додайте нарізану зелену цибулю (залишіть трохи для декору), влийте 800 мл курячого бульйону поставте в розігріту духовку і випікайте 1 годину, в середині процесу перевернувши реберця на інший бік.

Через годину дістаньте лист з духовки і поставте на плиту. Прогрійте маринад і випарюйте протягом 8-10 хвилин, щоб уварити соус до консистенції густого сиропу. У процесі – перевертайте і перемішуйте реберця, щоб кожне покрилося соусом з усіх боків.

Присипте зеленою цибулею та подавайте.

Свинячі реберця в соєвій глазурі за рецептом Гордона Рамзі
Реберця виходять м'якими і насиченими пряними ароматами. Гостроваті, але в міру, і ви можете регулювати гостроту кількістю пластівців чилі.
Сичуанський перець насичує ребра яскравим лимонним присмаком, мед дає насолоду та липку, глянцеву консистенцію соусу. У результаті реберця ніби покриті гарячою карамеллю.

Свинячі реберця у соєвій глазурі від Гордона Рамзі

No ratings yet
Реберця виходять м'якими і насиченими пряними ароматами. Гостроваті, але в міру, і ви можете регулювати гостроту кількістю пластівців чилі.
Сичуанський перець насичує ребра яскравим лимонним присмаком, мед дає насолоду та липку, глянцеву консистенцію соусу. У результаті реберця ніби покриті гарячою карамеллю.
CourseВечеря
Prep Time5 minutes
Cook Time25 minutes
Запікання1 hour
Total Time1 hour 30 minutes
Servings8 порцій

Ingredients 

  • 2 кг свинячих реберець розібрати по кісточках
  • 6-8 зубчиків часнику
  • 10 см кореня імбиру
  • 2-4 ч.л. сушених пластівців чилі
  • 2 ч.л. сичуанського перцю
  • 8 зірочок бадьяна
  • 8 ст.л. рідкого меду
  • 300 мл соєвого соусу
  • 4-5 ст.л. рисового оцту
  • 600 мл рисового вина шаосін або напівсолодкого хересу (можна замінити іншим напівсолодким вином і навіть сухим)
  • 10 стебел зеленої цибулі
  • 800 мл курячого бульйону
  • рослинна олія для смаження (оливкова (не extra-virgin) або соняшникова)

Instructions

  • Нагрійте духовку до 180 градусів, режим верх-низ.
    Очистіть і нашаткуйте часник, імбир та зелену цибулю. Підготуйте всі інші спеції та відміряйте всі необхідні обсяги рідин.
  • Натріть реберця сіллю та перцем, змастіть лист маслом.
    Поставте деко на середній вогонь і підрум'яньте реберця з усіх боків протягом 5-10 хвилин.
  • Додайте нарізаний часникімбир, сушених пластівців чилі, сичуанського перцю, бадьяну і мед. Готуйте ще пару хвилин, поки мед не почне карамелізуватися.
  • Додайте соєвий соус, рисовий оцет, вино, доведіть до кипіння і готуйте ще близько хвилини.
    Додайте нарізану зелену цибулю(залишіть трохи для декору), влийте курячий бульйон поставте в розігріту духовку і випікайте 1 годину, у середині процесу перевернувши реберця на інший бік.
  • Через годину дістаньте лист з духовки і поставте на плиту. Прогрійте маринад і випарюйте протягом 8-10 хвилин, щоб уварити соус до консистенції густого сиропу. У процесі – перевертайте і перемішуйте реберця, щоб кожне покрилося соусом з усіх боків.
    Присипте зеленою цибулею та подавайте.

Video

Leave a Comment

Recipe Rating