Ще один рецепт із книги “Курс елементарної кулінарії” Гордона Рамзі.
Реберця виходять м’якими і насиченими пряними ароматами. Гостроваті, але в міру, і ви можете регулювати гостроту кількістю пластівців чилі.
Сичуанський перець насичує ребра яскравим лимонним присмаком, мед дає насолоду та липку, глянцеву консистенцію соусу. У результаті реберця ніби покриті гарячою карамеллю. Аромати спецій ще на стадії запікання починають зводити з розуму, і як складно встояти і не схопити хоч одне реберце на останній стадії випарювання соусу.
Якщо ви не з’їсте все в перший день, ви будете винагороджені. Постоявши ніч у холодильнику, ребра настояться і смак стане зовсім неймовірним – більш насиченим та глибоким.
Інгредієнти:

Вказую оригінальні пропорції інгредієнтів, як у книзі. Але сам я готував половину порції, тому на фото продуктів візуально буде менше.
- 2 кг свинячих реберець, розібрати по кісточках
- 6-8 зубчиків часнику
- 10 см кореня імбиру
- 2-4 ч. л. сушених пластівців чилі
- 2 ч. л. сичуанського перцю
- 8 зірочок бадьяна
- 8 ст. л. рідкого меду
- 300 мл соєвого соусу
- 4-5 ст. л. рисового оцту
- 600 мл рисового вина шаосін або напівсолодкого хересу (можна замінити іншим напівсолодким вином і навіть сухим)
- 10 стебел зеленої цибулі
- 800 мл курячого бульйону
- рослинна олія для смаження (оливкова (не extra-virgin) або соняшникова)
Приготування
Почнемо з того, що підготуємо всі інгредієнти і включимо розігріватися духовку до 180 градусів, режим верх-низ.
Очистіть і нашаткуйте 6 – 8 зубчиків часнику.



Очистіть 10 см кореня імбиру та наріжте соломкою.




Наріжте 10 стебел зеленої цибулі.




Підготуйте всі інші спеції та відміряйте всі необхідні обсяги рідин заздалегідь, щоб не гаяти час у процесі приготування.
Натріть реберця сіллю та перцем, змастіть лист маслом.






Поставте деко на середній вогонь і підрум’яньте реберця з усіх боків протягом 5-10 хвилин.
Для цього я використовую одночасно 2 конфорки, т.к. нагріву однієї буде недостатньо, щоб прогріти всю площу дека.




Додати нарізаний часник, імбир, 2-4 ч.л. сушених пластівців чилі, 2 ч.л. сичуанського перцю, 8 зірочок бадьяна та 8 ст. л. рідкого меду. Готуйте ще пару хвилин, поки мед не почне карамелізуватися.



Додайте 300 мл соєвого соусу, 4-5 ст. л. рисового оцту, 600 мл вина, доведіть до кипіння та готуйте ще близько хвилини.


Додайте нарізану зелену цибулю (залишіть трохи для декору), влийте 800 мл курячого бульйону поставте в розігріту духовку і випікайте 1 годину, в середині процесу перевернувши реберця на інший бік.



Через годину дістаньте лист з духовки і поставте на плиту. Прогрійте маринад і випарюйте протягом 8-10 хвилин, щоб уварити соус до консистенції густого сиропу. У процесі – перевертайте і перемішуйте реберця, щоб кожне покрилося соусом з усіх боків.




Присипте зеленою цибулею та подавайте.


Свинячі реберця у соєвій глазурі від Гордона Рамзі

Ingredients
- 2 кг свинячих реберець розібрати по кісточках
- 6-8 зубчиків часнику
- 10 см кореня імбиру
- 2-4 ч.л. сушених пластівців чилі
- 2 ч.л. сичуанського перцю
- 8 зірочок бадьяна
- 8 ст.л. рідкого меду
- 300 мл соєвого соусу
- 4-5 ст.л. рисового оцту
- 600 мл рисового вина шаосін або напівсолодкого хересу (можна замінити іншим напівсолодким вином і навіть сухим)
- 10 стебел зеленої цибулі
- 800 мл курячого бульйону
- рослинна олія для смаження (оливкова (не extra-virgin) або соняшникова)
Instructions
- Нагрійте духовку до 180 градусів, режим верх-низ.Очистіть і нашаткуйте часник, імбир та зелену цибулю. Підготуйте всі інші спеції та відміряйте всі необхідні обсяги рідин.
- Натріть реберця сіллю та перцем, змастіть лист маслом.Поставте деко на середній вогонь і підрум'яньте реберця з усіх боків протягом 5-10 хвилин.
- Додайте нарізаний часник, імбир, сушених пластівців чилі, сичуанського перцю, бадьяну і мед. Готуйте ще пару хвилин, поки мед не почне карамелізуватися.
- Додайте соєвий соус, рисовий оцет, вино, доведіть до кипіння і готуйте ще близько хвилини.Додайте нарізану зелену цибулю(залишіть трохи для декору), влийте курячий бульйон поставте в розігріту духовку і випікайте 1 годину, у середині процесу перевернувши реберця на інший бік.
- Через годину дістаньте лист з духовки і поставте на плиту. Прогрійте маринад і випарюйте протягом 8-10 хвилин, щоб уварити соус до консистенції густого сиропу. У процесі – перевертайте і перемішуйте реберця, щоб кожне покрилося соусом з усіх боків.Присипте зеленою цибулею та подавайте.