Глазурована Морква з Тміном

До моркви ставлення у всіх різне. Хтось може любити їсти її в сирому вигляді, а комусь смак може бути неприємним. Я ставлюся скоріше до другого типу людей. Не те щоб мені було гидко їсти її сирою, але якось не моє.

При цьому заперечувати, що морква містить у собі купу вітамінів і корисних речовин, було б безглуздо, так само як і повністю відмовлятися від її вживання. Тому доводиться якось викручуватись.

Приготована за цим рецептом морква – відмінна знахідка для вибагливих їдків на зразок мене. Вона ніжна та солодка, добре пропечена зовні та м’яка всередині.

Цю моркву можна поставити на святковий стіл як закуску, а можете і приготувати для себе коханого, як доповнення до овочевих та м’ясних страв.

Щоб вам було простіше орієнтуватися у кількостях – готуйте з розрахунку 1,5-2 моркви на порцію.

Що Потрібно для Приготування Глазурованої Моркви з Тміном

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 3 моркви;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 столова ложка меду;
  • 1 столова ложка соєвого соусу;
  • 1 чайна ложка сушеного тміну.

ОБЛАДНАННЯ:

  • нічого, чого б у вас не було.

Покроковий Рецепт Приготування Глазурованої Моркви з Тміном

КРОК 1. РОЗІГРІЙТЕ ДУХОВКУ ДО 200 ГРАДУСІВ І ПРИГОТУЙТЕ МАРИНАД

Увімкніть духовку на режим конвекції (той, який позначений вентилятором) і встановіть регулятор температури на позначці 200 градусів, коли духовка сповістить вас про те, що досягла потрібної температури – перемкніть на режим верх-низ.

Розігрівати духовку за таким принципом рекомендую завжди, так як при використанні вентилятора духовка прогріється швидше та рівномірніше. Якщо ж для розігріву використовувати лише режим верх-низ, то коли індикатор нагріву повідомить про досягнення необхідної температури 200 градусів, швидше за все в ній буде ще близько 170-180.

Щоб зробити маринад – змішайте 2 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку меду, 1 столову ложку соєвого соусу. Добре перемішайте, щоб усі інгредієнти стали одним цілим.

Робимо маринад для глазурованої моркви з тміном


КРОК 2. НАРІЖТЕ МОРКВУ І ЗМАРИНУЙТЕ ЇЇ

Три моркви очистіть, розріжте навпіл у довжину, а потім ще раз навпіл.

Три моркви очистіть, розріжте навпіл у довжину, а потім ще раз навпіл для глазурованої моркви з тміном
Отримані чверті відправте у велику миску, туди ж вилийте маринад і перемішайте. Залишіть на 10-15 хвилин.

Отримані чверті відправте у велику миску, туди ж вилийте маринад і перемішайте для глазурованої моркви з тміном.


КРОК 3. ПРОСМАЖТЕ ТМІН НА СУХІЙ СКОВОДІ

1 столову ложку тміну просмажте на сухій сковороді до появи явного аромату. Близько 2-х хвилин.

1 столову ложку тміну просмажте на сухій сковороді для глазурованої моркви з тміном


КРОК 4. РОЗМІСТІТЬ МОРКВУ НА ЛИСТІ, ПРИСИПТЕ ТМІНОМ

Деко бажано вистелити папером для випікання. Хоча якщо ви любите по 10-15 хвилин відмивати посуд від цукру, що підгорів — можете цього не робити 🙂

Моркву розкладіть на деякій відстані один від одного, посипте зверху половиною підсмаженого тміну і відправте в духовку.

Викладаємо моркву на лист для глазурованої моркви з тміном
Час у духовці можна варіювати від 30 хвилин до 1 години. Тут дивіться самі, наскільки сильно ви хочете її запекти.

Запікаємо моркву для глазурованої моркви з тміномНа моїх фото морква запікалася близько 50 хвилин.

Подавайте в гарячому вигляді, посипавши тміном, що залишився.

Подаємо гарячою глазуровану моркву з тміном

Приготована за цим рецептом морква - відмінна знахідка для вибагливих їдків на зразок мене. Вона ніжна та солодка, добре пропечена зовні та м'яка всередині. Цю моркву можна поставити на святковий стіл як закуску, а можете і приготувати для себе коханого, як доповнення до овочевих та м'ясних страв.

Глазурована Морква з Тміном

No ratings yet
Приготована за цим рецептом морква – відмінна знахідка для вибагливих їдків на зразок мене. Вона ніжна та солодка, добре пропечена зовні та м'яка всередині. Цю моркву можна поставити на святковий стіл як закуску, а можете і приготувати для себе коханого, як доповнення до овочевих та м'ясних страв.
CourseВечеря, Закуска
CuisineАмериканська
Cook Time7 minutes
Total Time1 hour
Servings2
Calories207kcal

Equipment

  • нічого, чого б у вас не було;

Ingredients 

  • 3 моркви
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ч.л. сушеного тміну

Instructions

  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Змішайте 2 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку меду, 1 столову ложку соєвого соусу. Добре перемішайте.
  • Три моркви очистіть, розріжте навпіл у довжину, а потім ще раз навпіл. Отримані чверті відправте у велику миску, туди ж вилийте маринад і перемішайте. Залишіть на 10-15 хвилин.
  • 1 столову ложку тміну просмажте на сухій сковороді до появи явного аромату. Близько 2-х хвилин.
  • Викладіть моркву на лист, вистелений пергаментом, посипте зверху тміном і помістіть в духовку.
  • Запікайте від 30 хвилин до 1 години.
  • Подавайте в гарячому вигляді, посипавши тміном, що залишився.

Nutrition

Calories: 207 kcal | Carbohydrates: 18 g | Protein: 2 g | Fat: 15 g | Saturated Fat: 2 g | Sodium: 567 mg | Potassium: 312 mg | Fiber: 3 g | Sugar: 13 g | Vitamin A: 15286 IU | Vitamin C: 5 mg | Calcium: 40 mg | Iron: 1 mg

Leave a Comment

Recipe Rating