До моркви ставлення у всіх різне. Хтось може любити їсти її в сирому вигляді, а комусь смак може бути неприємним. Я ставлюся скоріше до другого типу людей. Не те щоб мені було гидко їсти її сирою, але якось не моє.
При цьому заперечувати, що морква містить у собі купу вітамінів і корисних речовин, було б безглуздо, так само як і повністю відмовлятися від її вживання. Тому доводиться якось викручуватись.
Приготована за цим рецептом морква – відмінна знахідка для вибагливих їдків на зразок мене. Вона ніжна та солодка, добре пропечена зовні та м’яка всередині.
Цю моркву можна поставити на святковий стіл як закуску, а можете і приготувати для себе коханого, як доповнення до овочевих та м’ясних страв.
Щоб вам було простіше орієнтуватися у кількостях – готуйте з розрахунку 1,5-2 моркви на порцію.
Що Потрібно для Приготування Глазурованої Моркви з Тміном
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 3 моркви;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 1 столова ложка меду;
- 1 столова ложка соєвого соусу;
- 1 чайна ложка сушеного тміну.
ОБЛАДНАННЯ:
- нічого, чого б у вас не було.
Покроковий Рецепт Приготування Глазурованої Моркви з Тміном
КРОК 1. РОЗІГРІЙТЕ ДУХОВКУ ДО 200 ГРАДУСІВ І ПРИГОТУЙТЕ МАРИНАД
Увімкніть духовку на режим конвекції (той, який позначений вентилятором) і встановіть регулятор температури на позначці 200 градусів, коли духовка сповістить вас про те, що досягла потрібної температури – перемкніть на режим верх-низ.
Розігрівати духовку за таким принципом рекомендую завжди, так як при використанні вентилятора духовка прогріється швидше та рівномірніше. Якщо ж для розігріву використовувати лише режим верх-низ, то коли індикатор нагріву повідомить про досягнення необхідної температури 200 градусів, швидше за все в ній буде ще близько 170-180.
Щоб зробити маринад – змішайте 2 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку меду, 1 столову ложку соєвого соусу. Добре перемішайте, щоб усі інгредієнти стали одним цілим.
КРОК 2. НАРІЖТЕ МОРКВУ І ЗМАРИНУЙТЕ ЇЇ
Три моркви очистіть, розріжте навпіл у довжину, а потім ще раз навпіл.
Отримані чверті відправте у велику миску, туди ж вилийте маринад і перемішайте. Залишіть на 10-15 хвилин.
КРОК 3. ПРОСМАЖТЕ ТМІН НА СУХІЙ СКОВОДІ
1 столову ложку тміну просмажте на сухій сковороді до появи явного аромату. Близько 2-х хвилин.
КРОК 4. РОЗМІСТІТЬ МОРКВУ НА ЛИСТІ, ПРИСИПТЕ ТМІНОМ
Деко бажано вистелити папером для випікання. Хоча якщо ви любите по 10-15 хвилин відмивати посуд від цукру, що підгорів — можете цього не робити 🙂
Моркву розкладіть на деякій відстані один від одного, посипте зверху половиною підсмаженого тміну і відправте в духовку.
Час у духовці можна варіювати від 30 хвилин до 1 години. Тут дивіться самі, наскільки сильно ви хочете її запекти.
На моїх фото морква запікалася близько 50 хвилин.
Подавайте в гарячому вигляді, посипавши тміном, що залишився.

Глазурована Морква з Тміном

Equipment
- нічого, чого б у вас не було;
Ingredients
- 3 моркви
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. меду
- 1 ст.л. соєвого соусу
- 1 ч.л. сушеного тміну
Instructions
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Змішайте 2 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку меду, 1 столову ложку соєвого соусу. Добре перемішайте.
- Три моркви очистіть, розріжте навпіл у довжину, а потім ще раз навпіл. Отримані чверті відправте у велику миску, туди ж вилийте маринад і перемішайте. Залишіть на 10-15 хвилин.
- 1 столову ложку тміну просмажте на сухій сковороді до появи явного аромату. Близько 2-х хвилин.
- Викладіть моркву на лист, вистелений пергаментом, посипте зверху тміном і помістіть в духовку.
- Запікайте від 30 хвилин до 1 години.
- Подавайте в гарячому вигляді, посипавши тміном, що залишився.