Проста та Швидка Паста з Часником та Чилі

Паста за цим рецептом готується дуже швидко. Я навіть сказав би моментально.

Все, що вам потрібно, це зварити пасту, порізати часник і чилі і підсмажити їх. Можна було б навіть не писати покрокового рецепту — настільки тут все просто і зрозуміло.

Але головна особливість цієї пасти, крім простоти, є доступність інгредієнтів. Часник, спагетті, оливкова олія, сіль і перець – особисто в мене завжди є.

Якщо перцю чилі вдома не виявилося, час для вечері настав, а магазин далеко – можна замінити його на 0,5 – 1 ч. ложку сухих пластівців чилі або таку ж кількість меленого. Але краще не замінювати.

Що Потрібно для Приготування Простої та Швидкої Пасти з Часноком та Чилі

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 250 гр спагетті;
  • 2-4 зубчики часнику залежно від їх розмірів та того, наскільки ви любите його смак;
  • 1 перець чилі;
  • 50 гр пармезану (опціонально);
  • оливкова олія;
  • сіль, перець.

ОБЛАДНАННЯ:

  • блендер;

Покроковий Рецепт Приготування Простої та Швидкої Пасти з Часноком та Чилі

КРОК 1. КАСТРЮЛЮ З ВОДОЮ ДЛЯ ПАСТИ НА ВОГОНЬ

На 250 гр пасти наливаємо в каструлю 2,5 літри води, додаємо 25 гр солі і ставимо на плиту. Включаємо великий вогонь і чекаємо на закипання.


КРОК 2. ДРІБНО РУБИМО ЧАСНИК І ЧИЛІ

Візьміть 4 зубчики часнику і дрібно порубайте.
Беремо 4 зубчики часнику і дрібно рубаємо для простої та швидкої пасти з часником та чилі
1 стручок перцю чилі розрізаємо навпіл, очищаємо від насіння і також дрібно ріжемо.
Ріжемо 1 перець чилі для простої та швидкої пасти з часником та чилі


КРОК 3. НАГРІЄМО ОЛИВКОВУ ОЛІЮ У СКОВОРОДІ, ДОДАМО ЧАСНИК І ЧИЛІ

У сковороді середнього розміру нагрійте 4 ст. ложки оливкової олії, як нагріється – додайте часник та чилі.

Смажте, поки часник не набуде золотистого відтінку. Зніміть із вогню.

Додаємо часник та чилі в сковороду для простої та швидкої пасти з часником та чилі


КРОК 4. ЗВАРІТЬ ПАСТУ

У киплячу воду – покладіть 250 гр пасти, варіть на 1-2 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці за середнього кипіння.

Спробуйте, якщо спагетті всередині тверде – поваріть ще півхвилини-хвилину. Спробуйте ще раз. Повторіть, поки спагетті не буде готовим.

Злийте воду, залишивши приблизно 150-200 мл в окремій склянці.

Кладемо 250 гр. пасти в окріп для простої і швидкої пасти з часником і чилі


КРОК 5. ЗМІШАЙТЕ ПАСТУ З СОУСОМ

У великій мисці (у ній можна буде подати блюдо на стіл) або каструлі (якщо збираєтеся подавати відразу в порційних тарілках) змішайте пасту з соусом, перемішайте добре.

Додайте 40-50 мл води, у якій варилася паста і перемішайте. Якщо паста виглядає сухувато – додайте ще скільки потрібно.

Перемішуємо пасту та соус для простої та швидкої пасти з часником та чилі
Подавайте на стіл. Кожну порцію полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть, за бажанням можна присипати 50 гр пармезану.
Подаємо просту та швидку пасту з часником та чилі
Як доповнення – можна зробити швидкий салат з руколи:

Промийте руколу та обсушіть рушником або в центрифузі для салатів. Перекладіть у миску, в якій подаватимете. Посоліть і поперчіть до смаку. Настругайте кілька тонких пластин пармезану за допомогою овочечистки і додайте до руколи. Заправте соком половини лимона та 2-3 ст. ложками оливкової олії. Перемішайте.
Робимо швидкий салат з руколи для простої та швидкої пасти з часником та чилі

Паста за цим рецептом готується дуже швидко. Я навіть сказав би моментально.
Все, що вам потрібно, це зварити пасту, порізати часник і чилі і підсмажити їх. Можна було б навіть не писати покрокового рецепту — настільки тут все просто і зрозуміло.
Але головна особливість цієї пасти, крім простоти, є доступність інгредієнтів. Часник, спагетті, оливкова олія, сіль і перець

Проста та Швидка Паста з Часником та Чилі

No ratings yet
Паста за цим рецептом готується дуже швидко. Я навіть сказав би моментально. Все, що вам потрібно, це зварити пасту, порізати часник і чилі і підсмажити їх.
CourseВечеря
CuisineІталійська
Cook Time10 minutes
Total Time25 minutes
Servings4
Calories575kcal

Equipment

  • блендер

Ingredients 

  • 250 гр спагетті
  • 2-4 зубчики часнику залежно від їх розмірів та того, наскільки ви любите його смак
  • 1 перець чилі
  • 50 гр пармезану (опціонально)
  • оливкова олія
  • сіль
  • перець

Instructions

  • На 250 гр пасти наливаємо в каструлю 2,5 літри води, додаємо 25 гр солі і ставимо на плиту. Включаємо великий вогонь і чекаємо на закипання.
  • Візьміть 4 зубчики часнику і дрібно порубайте.
  • 1 стручок перцю чилі розрізаємо навпіл, очищаємо від насіння і також дрібно ріжемо.
  • У сковороді середнього розміру нагрійте 4 ст. ложки оливкової олії, як нагріється – додайте часник та чилі. Смажте, поки часник не набуде золотистого відтінку. Зніміть із вогню.
  • У киплячу воду – покладіть 250 гр пасти, варіть доки спагетті не будуть готові. Злийте воду, залишивши приблизно 150-200 мл в окремій склянці.
  • У великій мисці або каструлі змішайте пасту з соусом, добре перемішайте. Додати 40-50 мл води, у якій варилася паста і перемішайте.
  • Подавайте на стіл. Кожну порцію полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть, за бажанням можна присипати 50 гр пармезану.
  • Як доповнення – можна зробити салат з руколи. Промийте руколу і обсушіть. Перекладіть в миску, в якій подаватимете. Посоліть і поперчіть до смаку. Настругайте кілька тонких пластин пармезану за допомогою овочечистки і додайте до руколи. Заправте соком лимона і 2-3 ст. ложками оливкової олії. Перемішайте.

Nutrition

Calories: 575 kcal | Carbohydrates: 97 g | Protein: 26 g | Fat: 8 g | Saturated Fat: 4 g | Cholesterol: 17 mg | Sodium: 411 mg | Potassium: 374 mg | Fiber: 4 g | Sugar: 5 g | Vitamin A: 409 IU | Vitamin C: 33 mg | Calcium: 328 mg | Iron: 2 mg

Leave a Comment

Recipe Rating