Віялом Запечені Баклажани з Помідорами та Сиром Фета

Добірка мінімум зусиль — максимум смаку сьогодні поповнилася ще одним рецептом, а саме цими самими баклажанами. За 5-10 хвилин, які ви витратите на нарізку овочів, у вас вийде відмінна самостійна страва.

Смачне, корисне та апетитне на вигляд. Що цікаво — тут, щоб вийшло гарно, від вас не потрібно нічого вигадувати: приготували, дістали з духовки, виклали на тарілку. Все!

Інгредієнти, власними силами, становлять приємну оку колірну композицію, тим самим натякаючи, що треба негайно їх вжити.

Що Потрібно для Приготування Віялом Запечених Баклажанів з Помідорами та Сиром Фета

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 3 баклажани
  • 120 гр фети
  • 200 гр помідорів (звичайних або черрі)
  • 3-4 гілочки базиліка
  • 2 зубчики часнику
  • оливкова олія
  • сіль, перець

ОБЛАДНАННЯ:

  • нічого, чого б у вас не було;

Покроковий Рецепт Приготування Віялом Запечених Баклажанів з Помідорами та Сиром Фета

Поставте духовку розігріватися до 180 градусів.

З баклажани промийте, обітріть паперовими рушниками і проріжте вздовж не дорізаючи до хвостика, на пластинки завтовшки близько 1 см.

Тепер візьміть баклажан в руку і обережно збільшіть надрізи до самої основи.

Розкладіть баклажан віялом і злегка придавіть долонею хвостик – так нарізані платівки не збиратимуться назад.

Викладаємо баклажани віялом для віялом запечених баклажанів з помідорами та сиром фетаВикладіть віяла на лист вистелений пергаментом і займіться підготовкою начинки.

200 гр помідорів наріжте кружальцями. Я використовував черрі, але й зі звичайними буде не гірше. Дрібно наріжте листя з 3-4-х гілочок базиліка. Покришіть або наріжте 120 гр сиру фета.

Також дрібно нарубайте 2 зубчики часнику, тут бажано саме нарубати ножем, а не використовувати часникодавку.

Зберемо віяла. На кожну баклажанну пластинку покладіть по одному-два шматочки помідора, якщо, як і я, використовуєте черрі, то по 3-4.

На кожну платівку викладаємо 3-4 кружечки помідорів для віялом запечених баклажанів з помідорами та сиром фета

Потім присипте фетою, часником та листям базиліка.

Присипаємо баклажани фетою, часником та базиліком для віялом запечених баклажанів з помідорами та сиром фета.

Посоліть, поперчіть і щедро полийте оливковою олією баклажани і відправте в духовку.

Солимо, перчимо та щедро поливаємо оливковою олією для віялом запечених баклажанів з помідорами та сиром фета.
Готуйте 50-60 хвилин, залежно від розмірів баклажанів. Перекладіть на тарілку, присипте невеликою кількістю дрібно нарізаного свіжого базиліка і подавайте.

Викладаємо на тарілку, додаємо трохи нарізаного базиліку і подаємо віялом запечені баклажани з помідорами та сиром фета.

Смачне, корисне та апетитне на вигляд. Що цікаво — тут, щоб вийшло гарно, від вас не потрібно нічого вигадувати: приготували, дістали з духовки, виклали на тарілку

Віялом Запечені Баклажани з Помідорами та Сиром Фета

No ratings yet
Смачне, корисне та апетитне на вигляд. Що цікаво — тут, щоб вийшло гарно, від вас не потрібно нічого вигадувати: приготували, дістали з духовки, виклали на тарілку
CourseВечеря, Обід
CuisineІталійська
Cook Time10 minutes
Total Time1 hour 10 minutes
Servings3
Calories235kcal

Equipment

  • нічого, чого б у вас не було;

Ingredients 

  • 3 баклажани
  • 120 гр фети
  • 200 гр помідорів (звичайних або черрі)
  • 3-4 гілочки базиліка
  • 2 зубчики часнику
  • оливкова олія
  • сіль
  • перець

Instructions

  • Поставте духовку розігріватися до 180 градусів.
  • Баклажани промийте, обітріть паперовими рушниками і проріжте вздовж не дорізаючи до хвостика, на пластинки товщиною близько 1 см. Тепер візьміть баклажан в руку і обережно збільшіть надрізи до самої основи. Розкладіть баклажан віялом і трохи придавіть долонею хвостик.
  • Викладіть віяла на лист вистелений пергаментом.
  • 200 гр помідор наріжте кружальцями
  • Дрібно наріжте листя з 3-4-х гілочок базиліка.
  • Покришіть або наріжте 120 гр сиру фета.
  • Дрібно нарубайте 2 зубчики часнику.
  • На кожну баклажанну пластинку покладіть по одному-два шматочки помідора, якщо, як і я, використовуєте черрі, то по 3-4. Потім присипте фетою, часником та листям базиліка.
  • Посоліть, поперчіть і щедро полийте оливковою олією баклажани і відправте в духовку. Готуйте 50-60 хвилин.
  • Перекладіть на тарілку, присипте невеликою кількістю дрібно нарізаного свіжого базиліка і подавайте.

Nutrition

Calories: 235 kcal | Carbohydrates: 32 g | Protein: 11 g | Fat: 9 g | Saturated Fat: 6 g | Cholesterol: 36 mg | Sodium: 459 mg | Potassium: 1232 mg | Fiber: 15 g | Sugar: 20 g | Vitamin A: 851 IU | Vitamin C: 20 mg | Calcium: 249 mg | Iron: 1 mg

Leave a Comment

Recipe Rating