Небиті огірки або Огірки мариновані з соєвим соусом, часником і чилі у китайському стилі

Небиті огірки це теж саме що й биті, тільки без дитячих психотравм.

Ну добре, насправді цей рецепт дуже схожий за ароматикою на биті огірки, але тут ми готуємо відразу багато і не просто поливаємо соусом, а маринуємо огірки в ньому.

Простота приготування в поєднанні з неповторним смаком робить цей рецепт ідеальним вибором для тих, хто цінує якість і різноманітність у кулінарії.

Майте на увазі – огірки виходять досить гострі, зменшіть кількість чилі або виключіть зовсім на свій розсуд.

Небиті огірки або Огірки мариновані з соєвим соусом, часником і чилі в китайському стилі в банці для маринування

⏱ Загальний час приготування – 24 години 15 хвилин. З них 15 хвилин на підготовку та приготування + 24 години, що не потребують вашої уваги.

Інгредієнти

На дві 500 г банки:

  • 800 г огірків
  • 7-8 зубчиків часнику
  • 2-3 сухих червоних перців чилі
  • 5 см імбиру
  • 100 мл соєвого соусу
  • 3 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. сичуанського перцю (опціонально)
  • 3 ст. л. солі
  • 40 мл оцту (кислотністю 6%, я використовую суміш із 20 мл винного оцту + 20 мл рисового оцту)
  • 200 мл води
  • 2-3 ст. л. рослинної олії

Для подачі (опціонально):

  • кунжутна олія
  • свіжа кінза та/або зелена цибуля
  • насіння кунжуту
Інгредієнти необхідні для приготування Не биті огірки або Огірки мариновані з соєвим соусом, часником і чилі в китайському стилі: огірки, часник, перець чилі, імбир, соєвий соус, цукор, сичуаньський перець, сіль, оцет, вода, кунжутна олія, кінза або зелена цибуля, кунжут

Інструкції

Підготовка огірків і приготування ароматної суміші

Візьміть 800 г свіжих огірків. Наріжте будь-яким способом, на ваш розсуд (я нарізав кружечками для бургерів, а кубиками – для використання у вигляді закуски). Ви також можете нарізати півкільцями або взагалі замаринувати чверті огірків. Насіння можна видалити для меншої водянистості та щоб огірки вийшли більш хрусткими, але це не обов’язково.

Посоліть огірки 1 ст. л. солі, перемішайте і помасажуйте їх. Перекладіть їх у глибоку миску.

Очистіть 5 см імбиру та 7-8 зубчиків часнику. Наріжте імбир тонкою соломкою, а часник – слайсами.

Також довільно подрібніть 2-3 сухих червоних перці чилі.

Заповнення ємності огірками

Підготуйте 2 ємності (у мене півлітрові банки з кришками). На дно покладіть нарізані імбир і часник (для отримання сильнішого аромату – пропустіть цей крок на даний момент). Відкиньте засолені огірки на друшляк, і дайте стекти зайвому соку. Потім розкладіть огірки по банках.

Приготування маринаду та маринування

Розігрійте в невеликому сотейнику 2-3 ст. л. рослинної олії на слабкому вогні, додайте суміш подрібненого сухого червоного перцю чилі та 1 ч. л. сичуанського перцю. На цьому кроці можете додати імбир і часник для досягнення більшого аромату (якщо вже не розклали їх по банках). Обсмажуйте протягом 1-2 хвилин, не дайте пригоріти.

В інший ківш влийте 200 мл води, 100 мл соєвого соусу та 40 мл оцту. Доведіть суміш до кипіння. Додайте 3 ст. л. цукру і решту солі, перемішайте до повного розчинення.

Розлийте олію з перцями по банках, потім залийте розсолом. Якщо розсолу недостатньо, щоб покрити огірки повністю – додайте води.

Остудіть до кімнатної температури, закрийте і приберіть у холодильник на 1-2 доби для маринування.

Подача маринованих огірків

Подавайте готові мариновані огірки полив кунжутною олією, посипавши листочками кінзи з дрібно нарізаною зеленою цибулею (або без неї) і насінням кунжуту. З такою подачею ви ще сильніше наблизитеся до китайських битих огірків за ароматикою, але все це не обов’язково. Ці огірки чудові й самі по собі прямо з банки. Мені вони особливо подобаються на 2-3-й день.

Готові Небиті огірки або Огірки мариновані з соєвим соусом, часником і чилі в китайському стилі
Небиті огірки або Огірки мариновані з соєвим соусом, часником і чилі у китайському стилі від bayevskitchen.com.ua

Небиті огірки або Огірки мариновані з соєвим соусом, часником і чилі у китайському стилі

5 from 1 vote
Цей рецепт маринованих огірків із соєвим соусом, часником і чилі являє собою чудове поєднання азіатських ароматів. Він додасть пікантності та екзотики до вашого столу, збагативши меню свіжим і гострим смаком. Ідеально підходить як для повсякденних, так і для святкових страв, ці огірки стануть чудовим доповненням до м'ясних і рибних закусок або можуть бути подані як самостійна страва.
CourseЗакуска
CuisineКитайська
Cook Time15 minutes
Без уваги:1 day
Total Time1 day 15 minutes
Servings2 банки
Calories191kcal

Ingredients 

  • 800 г огірків
  • 7-8 зубчиків часнику
  • 2-3 сухих червоних перців чилі
  • 5 см імбиру
  • 100 мл соєвого соусу
  • 3 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. сичуанського перцю (опціонально)
  • 3 ст. л. солі
  • 40 мл оцту (кислотністю 6%, я використовую суміш із 20 мл винного оцту + 20 мл рисового оцту)
  • 20 мл води
  • 2-3 ст. л. рослинної олії

Для подачі (опціонально):

  • кунжутна олія
  • свіжа кінза та/або зелена цибуля
  • насіння кунжуту

Instructions

  • Наріжте огірки будь-яким способом на свій смак, за бажанням видаливши насіння. Перемішайте з 1 ст. л. солі. Очистіть і наріжте імбир і часник. Подрібніть сухий червоний перець чилі.
  • Розподіліть імбир і часник по дну двох ємностей (або пропустіть цей крок і обсмажте їх разом із перцями в наступному кроці для більшого аромату), зверху покладіть огірки.
  • Обсмажте суміш сухого червоного перцю чилі та сичуанського перцю в рослинній олії. В окремому сотейнику змішайте воду, соєвий соус, оцет, сіль і цукор, що залишилися, доведіть до кипіння. Залийте огірки олією з перцями, а потім розсолом. Остудіть і маринуйте в холодильнику 1-2 доби.
  • Подавайте, полив кунжутною олією і посипавши кінзою, зеленою цибулею, насінням кунжуту.

Video

Nutrition

Calories: 191 kcal | Carbohydrates: 39 g | Protein: 9 g | Fat: 1 g | Saturated Fat: 0.1 g | Polyunsaturated Fat: 0.3 g | Monounsaturated Fat: 0.1 g | Sodium: 11388 mg | Potassium: 751 mg | Fiber: 4 g | Sugar: 29 g | Vitamin A: 1020 IU | Vitamin C: 16 mg | Calcium: 103 mg | Iron: 3 mg

Leave a Comment

Recipe Rating