Паста Божевільний Альфредо

Дивовижний рецепт “Божевільного Альфредо” поєднує класичні италійські смаки з несподіваними акцентами.

Ця страва вишукано поєднує ніжність вершкового соусу з пікантністю червоного перцю, аромат грибів шиїтаке та солонуватість бекону чи панчетти.

Використання сиру горгонзола та пармезану додає глибоку сирну ноту, а серцевина артишоків вносить легку свіжість.

Ця страва ідеально підійде як для затишної вечері вдома, так і для вражаючої вечері з друзями.

Готова Паста Божевільний Альфредо на тарілці

⏱ Загальний час приготування – 30 хвилин. З них 20 хвилин на підготовку та приготування + 10 хвилин, які не потребують вашої уваги.

Інгредієнти

На 3-4 порції:

(для великої компанії просто збільште кількість інгредієнтів удвічі)

  • 250 г вашої улюбленої пасти (напр. феттуччіне, пенне або спагеті)
  • 200 мл жирних вершків (33%)
  • 30 г вершкового масла
  • 50 г сиру пармезан
  • 35 г горгонзоли (або іншого сиру з блакитною чи зеленою пліснявою)
  • 40 г маринованих артишоків
  • 2-3 зубчики часнику
  • ½ ч. л. пластівців чилі (за бажанням, для гостроти)
  • 40 г бекону або панчетти
  • 100 г грибів шиїтаке (можете замінити іншими грибами на свій розсуд)
  • сіль і чорний перець за смаком
Інгредієнти необхідні для приготування Пасти Божевільний Альфредо: паста, вершки, вершкове масло, сир пармезан, горгонзола, артишоки мариновані, часник, чилі, бекон, гриби шиїтаке, сіль, чорний перець.

Інструкції

Підготовка інгредієнтів

100 г грибів шиїтаке наріжте кубиками, ніжки видаліть.

2-3 зубчики часнику дрібно порубайте.

40 г вареного бекону або панчетти наріжте тонкими смужками.

Довільно наріжте 40 г маринованих артишоків.

Варіння пасти

Поставте каструлю з водою на вогонь і щедро посоліть. Доведіть до кипіння, додайте 250 г вашої улюбленої пасти і готуйте на хвилину-півтори менше, ніж зазначено на упаковці. Щойно додасте пасту – накрийте кришкою, щоб вода швидше знову закипіла. Коли закипить – зніміть кришку і перемішайте пасту, щоб вона не злиплася.

Коли паста буде готова – збережіть трохи води, в якій вона варилася (близько 150 мл). Зніміть пасту з вогню і відкиньте на друшляк.

Полийте оливковою олією і перемішайте.

Приготування соусу

Поки паста вариться приготуйте соус.

Викладіть бекон на холодну пательню і увімкніть слабкий вогонь.

Коли частина жиру витопиться – додайте 30 г вершкового масла і розтопіть його, збільште вогонь до середнього.

Додайте нарізані гриби і дайте обсмажитися їм кілька хвилин, не перемішуючи. Після – перемішайте і готуйте ще 2-3 хвилини час від часу помішуючи.

Додайте часник і артишоки, готуйте помішуючи близько 1 хвилини.

Фінальний крок

Влийте в сковороду 200 мл вершків і доведіть до кипіння.

Зменшіть вогонь і додайте 50 г тертого сиру пармезан і 35 г горгонзоли, перемішайте і посоліть за смаком.

Влийте близько 50 мл води, в якій варилася паста, перемішайте та оцініть консистенцію, якщо соус здається густим – додайте ще води.

Додайте пасту і готуйте близько хвилини, помішуючи.

Паста Божевільний Альфредо
Паста Божевільний Альфредо від bayevskitchen.com.ua

Паста Божевільний Альфредо

5 from 1 vote
Паста Божевільний Альфредо це поєднання італійської класики з несподіваними акцентами. Ця страва поєднує ніжність вершкового соусу з пікантністю чилі, аромат шиїтаке і солонуватість панчетти.
CourseВечеря
CuisineІталійська
Cook Time20 minutes
Без уваги:10 minutes
Total Time30 minutes
Servings4 порції
Calories1327kcal

Ingredients 

  • 250 г вашої улюбленої пасти (напр. феттуччіне, пенне або спагеті)
  • 200 мл жирних вершків (33%)
  • 30 г вершкового масла
  • 50 г сиру пармезан
  • 35 г горгонзоли (або іншого сиру з блакитною чи зеленою пліснявою)
  • 40 г маринованих артишоків
  • 2-3 зубчики часнику
  • ½ ч. л. пластівців чилі (за бажанням, для гостроти)
  • 40 г бекону або панчетти
  • 100 г грибів шиїтаке (можете замінити іншими грибами на свій розсуд)
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком

Instructions

  • Наріжте гриби шиїтаке кубиками, ніжки видаліть, часник дрібно порубайте, бекон наріжте тонкими смужками, артишоки – довільно.
  • Закип'ятіть воду, посоліть, варіть пасту на хвилину менше зазначеного часу, збережіть частину води від варіння.
  • На слабкому вогні на сковороді обсмажте бекон, додайте вершкове масло. Обсмажте гриби близько 5 хвилин, потім додайте часник і артишоки та готуйте близько хвилини, помішуючи.
  • Влийте вершки, додайте пармезан і горгонзолу, перемішуючи доведіть до однорідності. Додайте 50 мл води від пасти, якщо соус здається густим – влийте ще води.
    З'єднайте пасту з соусом, готуйте помішуючи близько хвилини-двох. За необхідності додайте води від варіння для ідеальної консистенції соусу.

Video

Nutrition

Calories: 1327 kcal | Carbohydrates: 25 g | Protein: 32 g | Fat: 125 g | Saturated Fat: 76 g | Polyunsaturated Fat: 5 g | Monounsaturated Fat: 31 g | Trans Fat: 1 g | Cholesterol: 362 mg | Sodium: 1538 mg | Potassium: 756 mg | Fiber: 4 g | Sugar: 9 g | Vitamin A: 5538 IU | Vitamin C: 12 mg | Calcium: 796 mg | Iron: 2 mg

Leave a Comment

Recipe Rating