Брауні з Какао-Порошку (Без Шоколаду)

Це своєрідний економ-варіант всесвітньо відомого десерту брауні. Економія досягається за рахунок використання какао-порошку замість шоколаду.

Але річ не тільки в економії. Брауні за цим рецептом виходять менш солодкими, ніж оригінальні. Якщо вам це не до вподоби – спробуйте додати більше цукру, але не переборщіть: збільшуйте його не більше ніж на 10-15%.

Мене особисто, незважаючи на те, що я ласунок, і кладу по 5 ложок цукру на 1 чашку чаю, базові пропорції цілком влаштовують.

Головне в даному рецепті це те, що підсумковий результат нічим не поступається оригінальному тістечку за своїми фізичними характеристиками: брауні з какао-порошку також мають верхній пропечений шар і волого-м’яку середину.

Рекомендую також спробувати приготувати Імбирний Брауні за рецептом Джеймі Олівера

Шукайте, що ще приготувати із какао порошком? Подивіться 36 ідей що приготувати з какао.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 150 гр вершкового масла;
  • 250 гр цукру;
  • 65 гр какао порошку;
  • 2 яйця;
  • 70 гр пшеничного борошна;
  • 1 ч. ложка ванільного екстракту;
  • дрібка солі.

Покроковий Рецепт Приготування Брауні з Какао-Порошку (Без Шоколаду)

КРОК 1. Розігрійте духовку до 165 °C, вистеліть форму пергаментом і змастіть олією.

Насамперед — поставте розігріватись духовку до 165 градусів і встановіть ґрати, на яких буде розташовуватися наша форма з тестом, у нижній її частині.

Форму для випікання вистеліть пергаментом або фольгою. Якщо використовуєте пергамент — змастіть саму форму тонким шаром вершкового масла, щоб уникнути пригорання. Залишіть по 3-4 см паперу нависати над формою, щоб надалі було простіше виймати наш брауні. Брауни из Какао Порошка (Без шоколада) Пошаговый рецепт с фото| Bayev's Kitchen

КРОК 2. Розтопіть на водяній бані вершкове масло змішавши з цукром, какао-порошком і сіллю

У каструлю наливаємо води приблизно на висоту двох пальців. Включаємо газ і чекаємо на закипання. Брауни из Какао Порошка (Без шоколада) Пошаговый рецепт с фото| Bayev's Kitchen У відповідній жаростійкій мисці змішуємо 150 гр вершкового масла, 250 гр цукру, 65 гр какао-порошку і дрібку солі. Масло попередньо краще порізати на кубики розміром 1-2 см. Миску ставимо на нашу каструлю і зменшуємо вогонь. Брауни из Какао Порошка (Без шоколада) Пошаговый рецепт с фото| Bayev's Kitchen Важливо, щоб дно миски не торкалося води. Брауни из Какао Порошка (Без шоколада) Пошаговый рецепт с фото| Bayev's Kitchen Іноді перемішуючи, поєднуємо наші інгредієнти в однорідну масу. На це піде близько 5 хвилин.Брауни из Какао Порошка (Без шоколада) Пошаговый рецепт с фото| Bayev's Kitchen Не звертайте увагу на те, що маса щільна і більше схожа на бруд, все стане на свої місця, коли ми додамо яйця.

КРОК 3. Зніміть масу з водяної лазні, остудіть.

Перш ніж перейти до наступного кроку та додавання решти інгредієнтів потрібно дати нашій масі охолонути протягом 5-8 хвилин. Для цього зніміть її з водяної лазні та розмістіть десь на робочій поверхні. Вогонь під каструлею теж можна вимкнути – вона нам більше не знадобиться. Брауни из Какао Порошка (Без шоколада) Пошаговый рецепт с фото| Bayev's Kitchen КРОК 4. Додайте ванільний екстракт, вмішайте яйця

У остиглу масу додайте 1 чайну ложку ванільного екстракту. Далі яйця, по одному.

Брауни из Какао Порошка (Без шоколада) Пошаговый рецепт с фото| Bayev's Kitchen

Додали одне, добре перемішали масу, додали друге. Перемішали до однорідності.

КРОК 5. Додайте борошно, перемішайте до однорідності. Перелийте у форму і відправте у духовку.

Додайте 70 гр борошна і все ще добре перемішайте.

Брауни из Какао Порошка (Без шоколада) Пошаговый рецепт с фото| Bayev's Kitchen

Вимішуйте тісто лопаткою протягом 2-3 хвилин.

Брауни из Какао Порошка (Без шоколада) Пошаговый рецепт с фото| Bayev's Kitchen

Вилийте тісто у підготовлену форму, допомагаючи собі лопаткою.

Брауни из Какао Порошка (Без шоколада) Пошаговый рецепт с фото| Bayev's Kitchen

Похитайте форму з боку на бік, щоб отримати рівну поверхню.

Брауни из Какао Порошка (Без шоколада) Пошаговый рецепт с фото| Bayev's Kitchen

Відправте в розігріту до 165 градусів духовку (режим верх-низ) на 20-25 хвилин.

Після 20 хвилин починайте пробувати готовність шляхом втикання у ваш брауні зубочистки – якщо виходить суха або з невеликою кількістю олії на ній – готово, можна виймати. Якщо ні, готуйте далі.

У деяких випадках може знадобитися випікати трохи довше за певний час — нічого страшного. Просто перевіряйте готовність раз на пару хвилин вищезгаданим методом і все у вас буде добре. Брауни из Какао Порошка (Без шоколада) Пошаговый рецепт с фото| Bayev's Kitchen

Дайте вмісту форми охолонути і наріжте на квадрати.

Порада: щоб різати було простіше і, щоб отримати красиві, рівні краї квадратів (а не як у мене), можна помістити готовий брауні в морозилку на 15-20 хвилин. Потім дістати та розрізати.Брауни из Какао Порошка (Без шоколада) Пошаговый рецепт с фото| Bayev's Kitchen Брауни из Какао Порошка (Без шоколада) Пошаговый рецепт с фото| Bayev's Kitchen
Це своєрідний економ-варіант всесвітньо відомого десерту брауні. Економія досягається за рахунок використання какао-порошку замість шоколаду.
Але річ не тільки в економії. Брауні за цим рецептом виходять менш солодкими, ніж оригінальні. Якщо вам це не до вподоби - спробуйте додати більше цукру, але не переборщіть: збільшуйте його не більше ніж на 10-15%.

Брауні з Какао-Порошку (Без Шоколаду)

5 from 1 vote
Це своєрідний економ-варіант всесвітньо відомого десерту брауні. Економія досягається за рахунок використання какао-порошку замість шоколаду.
Але річ не тільки в економії. Брауні за цим рецептом виходять менш солодкими, ніж оригінальні. Якщо вам це не до вподоби – спробуйте додати більше цукру, але не переборщіть: збільшуйте його не більше ніж на 10-15%.
CourseДесерт
CuisineАмериканська
Prep Time20 minutes
Cook Time25 minutes
Total Time45 minutes
Servings12

Ingredients 

  • 150 гр вершкового масла
  • 250 гр цукру
  • 65 гр какао-порошка
  • 2 яйця
  • 70 гр борошна
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • дрібка сіль

Instructions

  • Розігрійте духовку до 165 С і підготуйте форму вистеливши пергаментом і змастивши олією.
  • У термостійкій страві змішайте вершкове масло, какао, цукор та сіль. Постійно помішуючи, розтопіть на водяній бані до однорідності.
  • Додайте ванільний екстракт і вбийте по одному яйцю. Добре перемішайте.
  • Додайте борошно і перемішайте до однорідності.
  • Перелийте тісто у форму, розрівняйте. Випікайте при 165 ° С, 20-25 хвилин.

Leave a Comment

Recipe Rating