Капрезе – це італійська класика. Своєю популярністю він частково завдячує своїй кольоровій гамі, яка повторює кольори італійського прапора. Не знаю, від чого відштовхувався автор класичного рецепту: від прапора чи смакових поєднань, але результат вийшов у нього відмінний.
Адже все так просто, салат всього лише об’єднав у собі традиційні італійські інгредієнти: помідори, базилік і моцареллу.
Для ідеального капрезе вам необхідно знати кілька нюансів. Помідори повинні бути стиглими, соковитими та смачними. Теплична подоба помідорів тут не пройде — кінцевий смак сильно постраждає. Якщо для нормальних помідорів не сезон/немає доступу, використовуйте черрі.
Оливкова олія — лише першого холодного віджиму та найкраще, яке можете собі дозволити. Сіль – велика морська, в ідеалі флер-де-сіль. Чорний перець тільки свіжомелений, ніякого меленого перцю з пакетиків.
Що Потрібно для Приготування Салату Капрезе
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 2-3 стиглі помідори
- 150 гр моцарели в розсолі
- кілька листочків базиліка
- оливкова олія першого холодного віджиму
- сіль перець
ОБЛАДНАННЯ:
- нічого, чого б у вас не було;
Покроковий Рецепт Приготування Салату Капрезе
2-3 помідори наріжте кружечками близько 0,8 – 1 см. завтовшки.
150 гр моцарели можна як порізати кружечками, так і порвати на невеликі шматочки.
Помідори викладіть на тарілку у формі кола.
Якщо моцареллу ви віддали перевагу порізати на кружечки – викладайте помідори чергуючи з сиром. Якщо сир вирішили просто нарвати — викладайте на тарілку помідори, а зверху — розкидайте сир.
Додайте зверху кілька листочків базиліка.
Посоліть великою морською сіллю і поперчіть. Щедро збризкайте оливковою олією першого холодного віджиму і подавайте.

Нестаріюча Класика – Салат Капрезе

Equipment
- нічого, чого б у вас не було;
Ingredients
- 2-3 стиглі помідори
- 150 гр моцарели в розсолі
- кілька листочків базиліка
- оливкова олія першого холодного віджиму
- сіль
- перець
Instructions
- 2-3 помідори наріжте кружечками близько 0,8 – 1 см. завтовшки.
- 150 гр моцарели можна як порізати кружечками, так і порвати на невеликі шматочки.
- Викладіть помідори на тарілку у формі кола. Викладайте помідори, чергуючи з сиром або розкидайте сир.
- Додайте зверху кілька листочків базиліка.
- Посоліть великою морською сіллю і поперчіть. Щедро збризкайте оливковою олією першого холодного віджиму і подавайте.