Нестаріюча Класика – Салат Капрезе

Капрезе – це італійська класика. Своєю популярністю він частково завдячує своїй кольоровій гамі, яка повторює кольори італійського прапора. Не знаю, від чого відштовхувався автор класичного рецепту: від прапора чи смакових поєднань, але результат вийшов у нього відмінний.

Адже все так просто, салат всього лише об’єднав у собі традиційні італійські інгредієнти: помідори, базилік і моцареллу.

Для ідеального капрезе вам необхідно знати кілька нюансів. Помідори повинні бути стиглими, соковитими та смачними. Теплична подоба помідорів тут не пройде — кінцевий смак сильно постраждає. Якщо для нормальних помідорів не сезон/немає доступу, використовуйте черрі.

Оливкова олія — лише першого холодного віджиму та найкраще, яке можете собі дозволити. Сіль – велика морська, в ідеалі флер-де-сіль. Чорний перець тільки свіжомелений, ніякого меленого перцю з пакетиків.

Що Потрібно для Приготування Салату Капрезе

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 2-3 стиглі помідори
  • 150 гр моцарели в розсолі
  • кілька листочків базиліка
  • оливкова олія першого холодного віджиму
  • сіль перець

ОБЛАДНАННЯ:

  • нічого, чого б у вас не було;

Покроковий Рецепт Приготування Салату Капрезе

2-3 помідори наріжте кружечками близько 0,8 – 1 см. завтовшки.
2-3 помідори наріжте кружечками для Салату Капрезе

150 гр моцарели можна як порізати кружечками, так і порвати на невеликі шматочки.

Помідори викладіть на тарілку у формі кола.

Викладаємо помідори на тарілку для салату капрезеЯкщо моцареллу ви віддали перевагу порізати на кружечки – викладайте помідори чергуючи з сиром. Якщо сир вирішили просто нарвати — викладайте на тарілку помідори, а зверху — розкидайте сир.
Чергуємо сир із помідорами або просто розкидаємо його зверху для салату капрезе

Додайте зверху кілька листочків базиліка.

Посоліть великою морською сіллю і поперчіть. Щедро збризкайте оливковою олією першого холодного віджиму і подавайте.

Солимо і перчимо, збризкуємо оливковою олією для салату капрезе

Капрезе – це італійська класика. Своєю популярністю він частково завдячує своїй кольоровій гамі, яка повторює кольори італійського прапора. Не знаю, від чого відштовхувався автор класичного рецепту: від прапора чи смакових поєднань, але результат вийшов у нього відмінний.

Нестаріюча Класика – Салат Капрезе

No ratings yet
Капрезе – це італійська класика. Своєю популярністю він частково завдячує своїй кольоровій гамі, яка повторює кольори італійського прапора. Не знаю, від чого відштовхувався автор класичного рецепту: від прапора чи смакових поєднань, але результат вийшов у нього відмінний.
CourseСалат
CuisineІталійська
Cook Time5 minutes
Total Time5 minutes
Servings1
Calories494kcal

Equipment

  • нічого, чого б у вас не було;

Ingredients 

  • 2-3 стиглі помідори
  • 150 гр моцарели в розсолі
  • кілька листочків базиліка
  • оливкова олія першого холодного віджиму
  • сіль
  • перець

Instructions

  • 2-3 помідори наріжте кружечками близько 0,8 – 1 см. завтовшки.
  • 150 гр моцарели можна як порізати кружечками, так і порвати на невеликі шматочки.
  • Викладіть помідори на тарілку у формі кола. Викладайте помідори, чергуючи з сиром або розкидайте сир.
  • Додайте зверху кілька листочків базиліка.
  • Посоліть великою морською сіллю і поперчіть. Щедро збризкайте оливковою олією першого холодного віджиму і подавайте.

Nutrition

Calories: 494 kcal | Carbohydrates: 13 g | Protein: 35 g | Fat: 34 g | Saturated Fat: 20 g | Cholesterol: 119 mg | Sodium: 953 mg | Potassium: 697 mg | Fiber: 3 g | Sugar: 8 g | Vitamin A: 3063 IU | Vitamin C: 34 mg | Calcium: 782 mg | Iron: 1 mg

Leave a Comment

Recipe Rating