Класичний Чізбургер з карамелізованою цибулею

Класичний чизбургер – це м’яка булочка, листя салату, пару скибочок помідорів, мариновані огірочки, цибуля, соковита котлета, сир і ваші улюблені соуси. Ми не будемо сильно відхилятися від класики, і внесемо всього одне коригування в рецептуру: цибулю свіжу або мариновану, ми замінимо на карамелізовану.

Не знаю як ви, але я, дуже люблю додавати карамелізовану цибулю у бургери. На мій погляд вона чудово поєднується з м’ясом та сиром. Її насолода чудово доповнює, прикрашає і навіть посилює смак інших інгредієнтів, ну а від неприємних ароматів самої цибулі, при цьому не залишається й сліду. До речі, особливо добре така цибуля поєднується з птахом, отже експериментуйте.

Що Потрібно для Приготування Класичного Чізбургера з Карамелізірованою Цибулею

ІНГРЕДІЄНТИ:

На 3-4 гамбургери:

  • 700 гр яловичини (частина пожирніша – шия, ребра)
  • 1 помідор
  • 3-4 шт консервованих огірків
  • 3 цибулини
  • 150 гр гарного сиру
  • кілька листків салату
  • гірчиця, кетчуп (або ваші улюблені соуси)
  • 2 ч. ложки цукру
  • 2 ст. ложки винного оцту
  • сіль, перець
  • булочки для гамбургерів (наприклад, за цим рецептом або покупні)

ОБЛАДНАННЯ:

  • нічого, чого б у вас не було;

Покроковий Рецепт Приготування Класичного Чізбургера з Карамелізірованою Цибулею

Щоб не марнувати часу – почніть з цибулі, і поки вона буде готуватися займіться іншими інгредієнтами.

Цибулю ріжемо півкільцями від полюса до полюса.

Нарізаємо цибулю півкільцями для класичного чизбургера з карамелізованою цибулею

Я використав 3 цибулини середнього розміру, цієї кількості вистачить на 3-4 гамбургери. Цибуля дуже сильно присмажиться і зменшиться в об’ємах, так що не бійтеся переборщити з кількістю.

20-30 гр. вершкового масла розтопіть у сковороді на середньому вогні, додайте до нього нарізану цибулю, перемішайте. Посипте 2-ма чайними ложками цукру (я використовував коричневий, але можна взяти і звичайний білий) і щіпкою солі.

Зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте, час від часу помішуючи близько 20 хвилин, поки цибуля не стане красивого золотистого кольору.

Поки цибуля готується підготуйте інгредієнти, що залишилися. Cалат миємо і ділимо на окреме листя, помідор нарізаємо тонкими пластинками, 3-4 огірка нарізаємо на тонкі скибочки, булочки ріжемо навпіл.

М’ясо (700 гр.) наріжте на шматочки невеликого розміру і перекрутіть на фарш.

Про вибір м’яса хочу сказати наступне: 1) Якщо говорити про яловичину, намагайтеся вибирати частини пожирніші, співвідношення м’яса/жиру у фарші має бути приблизно 80/20. 2) Намагайтеся не купувати готовий фарш – невідомо коли і з чого він був приготовлений.

Коли цибуля стане золотою – влийте в неї 2 ст. ложки винного оцту. Можна також використовувати яблучний або бальзамічний, але не столовий. Готуйте цибулю ще 2-3 хвилини, а потім перекладіть у чисту тарілку.

Готуємо цибулю для класичного чізбургера з карамелізованою цибулею

Сковороду, в якій будете смажити котлети, необхідно попередньо добре розігріти. Я нещодавно писав про вибір матеріалу сковороди, якщо не читали, то знайте: для смаження м’яса бажано використовувати чавунну або тришарову сковороду з нержавіючої сталі.

Поки сковорода розігрівається, трохи підсмажте внутрішню частину булочок, до легкого рум’янцю.

Сформуйте котлети. Візьміть невелику кількість фаршу в руку і скачайте в кульку. Намагайтеся сильно не стискати і не утрамбовувати його. У центрі пальцями зробіть невелике заглиблення.

Щедро солимо і перчимо з обох боків. Я зазвичай солю і перчу з одного, потім перекладаю на сковороду приправленою стороною вниз і вже на сковороді солю/перчу, що залишився.

У сковороду не забудьте плеснути трохи олії.

До стану well-done котлета товщиною 1,5-2 см. готується приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку. Точніше — потрібен термометр. Безпечна температура для фаршу — 71 градус у центрі котлети, отже, знімати зі сковороди можна за 67-68, потім — дати відпочити хвилин 5.

За 2-3 хвилини до готовності котлети виконайте наступний трюк: викладіть зверху на неї потрібну кількість сиру і накрийте кришкою сковороду. Я замість кришки використовую велику металеву миску з ікеї. Готуйте кілька хвилин під кришкою, поки сир не розплавиться.

Розплавляємо сир для класичного чізбургера з карамелізованою цибулею

Зберіть бургер як вам подобається, і не забудьте змастити булочки вашими улюбленими соусами. Я змастив одну кетчупом, іншу гірчицею в зернах.

Уклав лист салату, огірочки та помідорчики. Зверху котлету з сиром, і карамелізовану цибулю.

Збираємо класичний чізбургер із карамелізованою цибулею

Класичний чізбургер - це м'яка булочка, листя салату, пару скибочок помідорів, мариновані огірочки, цибуля, соковита котлета, сир і ваші улюблені соуси. Ми не будемо сильно відхилятися від класики, і внесемо всього одне коригування в рецептуру: цибулю свіжу або мариновану, ми замінимо на карамелізовану.

Класичний Чізбургер з Карамелізованою Цибулею

4.50 from 2 votes
Класичний чізбургер – це м'яка булочка, листя салату, пару скибочок помідорів, мариновані огірочки, цибуля, соковита котлета, сир і ваші улюблені соуси. Ми не будемо сильно відхилятися від класики, і внесемо всього одне коригування в рецептуру: цибуля свіжа або маринована, ми замінимо на карамелізовану.
CourseВечеря
CuisineАмериканська
Cook Time20 minutes
Total Time35 minutes
Servings4
Calories670kcal

Equipment

  • нічого, чого б у вас не було;

Ingredients 

  • 700 гр яловичини (частина пожирніша – шия, ребра)
  • 1 помідор
  • 3-4 консервованих огірків
  • 3 цибулини
  • 150 гр гарного сиру
  • листя салату
  • гірчиця або кетчуп або інший соус
  • 2 ч.л. цукор
  • 2 ст.л. винного оцту
  • сіль
  • перець
  • булочки для гамбургерів (наприклад з цього рецепту або покупні)

Instructions

  • 3 цибулини середнього розміру ріжемо півкільцями від полюса до полюсу.
  • 20-30 гр вершкового масла розтопіть у сковороді на середньому вогні, додайте до нього нарізану цибулю, перемішайте. Посипте 2-ма чайними ложками цукру (я використовував коричневий, але можна взяти і звичайний білий) і щіпкою солі. Готуйте час від часу помішуючи, близько 20 хвилин, поки цибуля не стане красивого золотистого кольору.
  • Cалат миємо і ділимо на окреме листя, помідор нарізаємо тонкими пластинками, 3-4 огірки нарізаємо на тонкі скибочки, булочки ріжемо навпіл.
  • М'ясо (700 гр) наріжте на шматочки невеликого розміру та перекрутіть на фарш.
  • Коли цибуля стане золотою – влийте в неї 2 ст. ложки винного оцту. Готуйте цибулю ще 2-3 хвилини, а потім перекладіть у чисту тарілку.
  • Сковороду в якій будете смажити котлети необхідно попередньо добре розігріти. Поки сковорода розігрівається трохи підсмажте внутрішню частину булочок, до легкого рум'янцю.
  • Сформуйте котлети. Візьміть невелику кількість фаршу в руку і скачайте в кульку. Намагайтеся сильно не здавлювати і не утрамбовувати його. У центрі пальцями зробіть невелике заглиблення. Щедро солимо і перчимо з обох боків.
  • У сковороду не забудьте плеснути трохи олії. До стану well-done котлета завтовшки 1,5-2 см. готується приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку.
  • За 2-3 хвилини до готовності котлети виконайте наступний трюк: викладіть зверху на неї потрібну кількість сиру і накрийте кришкою сковороду. Готуйте кілька хвилин під кришкою, поки сир не розплавиться.
  • Зберіть бургер як вам подобається, і не забудьте змастити булочки вашими улюбленими соусами. Уклав лист салату, огірочки та помідорчики. Зверху котлету з сиром, і карамелізовану цибулю.

Nutrition

Calories: 670 kcal | Carbohydrates: 16 g | Protein: 42 g | Fat: 48 g | Saturated Fat: 21 g | Cholesterol: 164 mg | Sodium: 360 mg | Potassium: 1009 mg | Fiber: 3 g | Sugar: 10 g | Vitamin A: 794 IU | Vitamin C: 18 mg | Calcium: 355 mg | Iron: 4 mg

Leave a Comment

Recipe Rating