Шоколадні млинці з вівсяними пластівцями (без яєць)

Сьогодні у нас трохи незвичайні млинці. Незвичайні вони тим, що шоколадні, і навіть тим, що готуються без яєць. Цукру в них теж зовсім небагато і виходять вони досить прісні – у парі з ними чудово зіграють всілякі джеми, варення та інші топінги.

Якщо ж топінги вам не дуже до смаку, або вдома в потрібний момент їх не виявилося, або ви просто ласун — збільште кількість цукру в рецепті в 2-3 рази.

У рецепті не використовуються яйця, вегани можуть замінити коров’яче молоко соєвим, щоб отримати млинці, що відповідають їх перевагам.

Щодо процесу приготування, гадаю, питань виникнути ні в кого не повинно: змішали інгредієнти — підсмажили млинці. Тісто у вас вийде густим, а отже млинці будуть не надто тонкі – враховуйте це. Вівсянка, як не складно здогадатися, інгредієнт далеко не обов’язковий – у разі чого легко можете його виключити. Гаразд, не затримуватиму вас, приступимо.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 120 гр борошна;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • 2 ст. ложки какао-порошку;
  • 360 мл молока (можна використовувати соєве);
  • 40 гр вівсяних пластівців;
  • 2 ст. ложки олії.

Приготування Шоколадних млинців з вівсяними пластівцями (без яєць)

КРОК 1. ПРИГОТУЙТЕ ТІСТО

Тут зовсім все просто: змішайте 120 гр борошна, 2 ст. ложки цукру, 40 гр вівсяних пластівців і просійте зверху через невелике сито 2 ст. ложки какао-порошку. Вівсянку можна використовувати як мелену, так і цільну.

Шоколадні млинці вівсяні — Покроковий рецепт: Приготуйте тісто змішавши сухі інгредієнти | BayevsKitchen.com

Візьміть віночок і добре перемішайте інгредієнти.

Додайте 360 мл молока, влийте 2 ст. ложки рослинної олії і за допомогою все того ж віночка перемішайте все до однорідності.

Шоколадні млинці вівсяні — Покроковий рецепт: Приготуйте тісто додавши молоко | BayevsKitchen.com

Залиште хвилин на 40 перед випіканням.

КРОК 2. ПОСМАЖТЕ МЛИНЦІ

Через 40 хвилин, візьміть млинцеву сковороду (або яка там у вас є) і поставте на середній вогонь.

Тримаючи сковороду в одній руці під невеликим нахилом, іншою, за допомогою половника наливаємо тісто в центр сковороди і нахиляючи її по колу даємо йому рівномірно розтіктися по площі сковороди. Це потрібно робити досить швидко, щоб тісто не встигло схопитись і рівномірно розподілилося.

Шоколадні млинці вівсяні — Покроковий рецепт: смажте млинці на сухій сковороді з двох сторін | BayevsKitchen.com

Коли краї млинців підсмажаться (приблизно через 40-60 секунд) обережно підтягніть його лопаткою по краях, трохи заходячи в глибину – допомагаючи відлипнути від сковороди. Потім за допомогою лопатки, рук або підкинувши переверніть млинець на інший бік.

Шоколадні млинці вівсяні — Покроковий рецепт: смажте млинці на сухій сковороді з двох сторін | BayevsKitchen.com

Посмажте таким чином ту кількість млинців, що дозволяють об’єми тесту і подавайте з улюбленими топінгами: джемами, карамеллю, медом тощо.

Сьогодні у нас трохи незвичайні млинці. Незвичайні вони тим, що шоколадні, і навіть тим, що готуються без яєць. Цукру в них теж зовсім небагато і виходять вони досить прісні - у парі з ними чудово зіграють всілякі джеми, варення та інші топінги.

Шоколадні млинці з вівсяними пластівцями (без яєць)

No ratings yet
Сьогодні у нас трохи незвичайні млинці. Незвичайні вони тим, що шоколадні, і навіть тим, що готуються без яєць. Цукру в них теж зовсім небагато і виходять вони досить прісні – у парі з ними чудово зіграють всілякі джеми, варення та інші топінги.
CourseДесерт, Сніданок
CuisineФранцузька
Prep Time5 minutes
Cook Time30 minutes
40 minutes
Total Time1 hour 15 minutes
Servings2

Ingredients 

  • 120 гр борошна
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 360 мл молока можна використовувати соєве
  • 40 гр вівсяних пластівців
  • 2 ст.л. рослинної олії

Instructions

  • Змішайте усі сухі інгредієнти. Перемішайте віночком.
  • Влийте молоко і перемішайте до однорідності. Не повинно відсуватися комомчків борошна.
  • Залишіть тісто відпочити на 40 хвилин.
  • Смажте млинці на сухій сковороді на середньому вогні з обох боків 1-2 хвилини з кожного боку.

Leave a Comment

Recipe Rating