Сьогодні у нас трохи незвичайні млинці. Незвичайні вони тим, що шоколадні, і навіть тим, що готуються без яєць. Цукру в них теж зовсім небагато і виходять вони досить прісні – у парі з ними чудово зіграють всілякі джеми, варення та інші топінги.
Якщо ж топінги вам не дуже до смаку, або вдома в потрібний момент їх не виявилося, або ви просто ласун — збільште кількість цукру в рецепті в 2-3 рази.
У рецепті не використовуються яйця, вегани можуть замінити коров’яче молоко соєвим, щоб отримати млинці, що відповідають їх перевагам.
Щодо процесу приготування, гадаю, питань виникнути ні в кого не повинно: змішали інгредієнти — підсмажили млинці. Тісто у вас вийде густим, а отже млинці будуть не надто тонкі – враховуйте це. Вівсянка, як не складно здогадатися, інгредієнт далеко не обов’язковий – у разі чого легко можете його виключити. Гаразд, не затримуватиму вас, приступимо.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 120 гр борошна;
- 2 ст. ложки цукру;
- 2 ст. ложки какао-порошку;
- 360 мл молока (можна використовувати соєве);
- 40 гр вівсяних пластівців;
- 2 ст. ложки олії.
Приготування Шоколадних млинців з вівсяними пластівцями (без яєць)
КРОК 1. ПРИГОТУЙТЕ ТІСТО
Тут зовсім все просто: змішайте 120 гр борошна, 2 ст. ложки цукру, 40 гр вівсяних пластівців і просійте зверху через невелике сито 2 ст. ложки какао-порошку. Вівсянку можна використовувати як мелену, так і цільну.
Візьміть віночок і добре перемішайте інгредієнти.
Додайте 360 мл молока, влийте 2 ст. ложки рослинної олії і за допомогою все того ж віночка перемішайте все до однорідності.
Залиште хвилин на 40 перед випіканням.
КРОК 2. ПОСМАЖТЕ МЛИНЦІ
Через 40 хвилин, візьміть млинцеву сковороду (або яка там у вас є) і поставте на середній вогонь.
Тримаючи сковороду в одній руці під невеликим нахилом, іншою, за допомогою половника наливаємо тісто в центр сковороди і нахиляючи її по колу даємо йому рівномірно розтіктися по площі сковороди. Це потрібно робити досить швидко, щоб тісто не встигло схопитись і рівномірно розподілилося.
Коли краї млинців підсмажаться (приблизно через 40-60 секунд) обережно підтягніть його лопаткою по краях, трохи заходячи в глибину – допомагаючи відлипнути від сковороди. Потім за допомогою лопатки, рук або підкинувши переверніть млинець на інший бік.
Посмажте таким чином ту кількість млинців, що дозволяють об’єми тесту і подавайте з улюбленими топінгами: джемами, карамеллю, медом тощо.

Шоколадні млинці з вівсяними пластівцями (без яєць)

Ingredients
- 120 гр борошна
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. какао-порошку
- 360 мл молока можна використовувати соєве
- 40 гр вівсяних пластівців
- 2 ст.л. рослинної олії
Instructions
- Змішайте усі сухі інгредієнти. Перемішайте віночком.
- Влийте молоко і перемішайте до однорідності. Не повинно відсуватися комомчків борошна.
- Залишіть тісто відпочити на 40 хвилин.
- Смажте млинці на сухій сковороді на середньому вогні з обох боків 1-2 хвилини з кожного боку.