Смажена Яєчна Локшина з Беконом у Китайському стилі

Сьогодні китайська варіація на тему пасти карбонару. Крім бекону ми додамо трохи овочів, локшину підсмажимо, а замість жовтка зробимо кисло-солодкий соус у китайському стилі на основі соєвого соусу, оцту, кунжутної олії та цукру.

Те, що вийде в результаті карбонару, звичайно, нагадуємо тільки беконом, але це і добре – так набагато цікавіше.

Вказаної кількості інгредієнтів вистачить, щоб нагодувати пару дорослих людей..

Що Потрібно для Приготування Смаженої Яєчної Локшини з Беконом у Китайському Стилі

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для соусу:

  • 2 ст. ложки легкого соєвого соусу
  • 2 ст. ложки темного соєвого соусу
  • 1 ст. ложка рисового оцту
  • 1/2 ст. ложки кунжутної олії
  • 1 ч. ложка цукру
  • 1/4 ч. ложки меленого чорного перцю. viagra generika online

Для локшини:

  • 140 гр сухої яєчної локшини (немає локшини, використовуйте спагетті, тальятелле та все інше, що знайдете)
  • 5 скибочок бекону
  • 1/2 білої цибулини
  • 5 листків пекінської капусти

ОБЛАДНАННЯ:

  • нічого, чого б у вас не було;

Покроковий Рецепт Приготування Смаженої Яєчної Локшини з Беконом у Китайському Стилі

Насамперед слід набрати у каструлю води, довести її до кипіння і зварити 140 гр яєчної локшини.

Варимо локшину для смаженої яєчної локшини з беконом у китайському стилі
Як правильно варити пасту – читайте тут, ми тільки внесемо в технологію одну невелику зміну: локшину після того, як вона звариться, потрібно буде промити під холодною водою, щоб зупинити процес приготування і змити зайвий крохмаль.

Промиваємо локшину для смаженої яєчної локшини з беконом у китайському стиліПоки вода закипає/паста вариться займемося іншими інгредієнтами.

Для соусу змішайте 2 ст. ложки легкого соєвого соусу, 2 ст. ложки темного соєвого соусу, 1 ч. ложку цукру, 1/2 ст. ложки кунжутної олії, 1/4 ч. ложки чорного перцю та 1 ст. ложку винного оцту.

Перемішайте до однорідності та відставте.

Змішуємо соус для смаженої яєчної локшини з беконом у китайському стилі.

На соєвому соусі зупинюся трохи докладніше. Якщо ви часто готуєте страви східної кухні, то ви знаєте, що він буває різний. Можливо у вас є і легкий і темний, тоді все ок.

Якщо ситуація зворотна, і ви використовували раніше тільки звичайний соєвий соус, який можна зустріти в будь-якому магазині – не біда, використовуйте його, тільки зменшіть загальну кількість до 1,5 ст. ложок (не 1,5 + 1,5, а лише 1,5), інакше ризикуєте пересолити страву.

У сковороду плесніть 1 ст. ложку олії і викладіть 5 скибочок бекону. Увімкніть невеликий вогонь і готуйте доки бекон не підсмажиться з одного боку, потім переверніть скибочки і підсмажте з іншого.

У цей час займіться овочами.

Половину цибулини наріжте методом від полюса до полюса, традиційним для китайської кухні та страв стир-фрай, 5 листків пекінської капусти (позбавившись зовнішніх листків) промийте і наріжте/порвіть на досить великі шматки. Білу частину листа — за бажанням можна виключити, для отримання м’якшої текстури.

Бекон зніміть зі сковороди і покладіть на тарілку остуджуватися. Можна також викласти на паперові рушники, щоб позбавитися зайвого жиру, але це не критично в даному випадку.

Коли охолоне, порубайте ножем, але не дрібніть.

Ріжемо бекон для смаженої яєчної локшини з беконом у китайському стилі

Жир зі сковороди злийте, зберігши близько 1,5 ст. ложки. Сковороду протріть кухонним рушником.

Налийте у сковороду 1 ст. ложки рослинної олії і добре розігрійте (потрібно спіймати момент, коли масло ось-ось почне диміти) викладіть в сковороду локшину максимально рівномірним шаром. Іноді перемішуючи (більше навіть не перемішуючи, а розділяючи злиплі макарони), смажте її близько 4-5 хвилин до золотистості.

Потім переверніть локшину, долийте 1 ст. ложку олії в сковороду і підсмажте до золотистості з іншого боку. Перекладіть локшину на тарілку.

За допомогою пари виделок поділяйте локшину, що злиплася, на окремі макаронини.

Влийте в сковороду збережений жир, додайте цибулю і обсмажуйте її протягом хвилини, до м’якості.

Додайте капусту та готуйте ще секунд 30.

Тепер поверніть до сковороди локшину, влийте соус і додайте бекон.

Перемішайте. Розкладіть по порційних тарілках і подавайте.
Викладаємо на тарілки та подаємо смажену яєчну локшину з беконом у китайському стилі.

 

Сьогодні китайська варіація на тему пасти карбонару. Крім бекону ми додамо трохи овочів, локшину підсмажимо, а замість жовтка зробимо кисло-солодкий соус у китайському стилі на основі соєвого соусу, оцту, кунжутної олії та цукру.

Смажена Яєчна Локшина з Беконом у Китайському стилі

No ratings yet
Сьогодні китайська варіація на тему пасти карбонару. Крім бекону ми додамо трохи овочів, локшину підсмажимо, а замість жовтка зробимо кисло-солодкий соус у китайському стилі на основі соєвого соусу, оцту, кунжутної олії та цукру.
CourseВечеря
CuisineКитайська
Cook Time15 minutes
Total Time25 minutes
Servings2
Calories615kcal

Equipment

  • нічого, чого б у вас не було;

Ingredients 

  • 2 ст.л. легкого соєвого соусу
  • 2 ст.л. темного соєвого соусу
  • 1 ст.л. рисового оцту
  • ½ ст.л. кунжутної олії
  • 1 ч.л. цукру
  • ¼ ч.л. меленого чорного перцю
  • 140 гр сухої яєчної локшини (немає локшини, використовуйте спагетті, тальятелле та все інше, що знайдете)
  • 50 гр бекону (5 скибочок)
  • ½ білої цибулини
  • 5 листків пекінської капусти

Instructions

  • Насамперед слід набрати в каструлю води, довести її до кипіння і зварити 140 гр яєчної локшини. Після того як вона звариться, потрібно буде промити під холодною водою.
  • Для соусу змішайте 2 ст. ложки легкого соєвого соусу, 2 ст. ложки темного соєвого соусу, 1 ч. ложку цукру, 1/2 ст. ложки кунжутної олії, 1/4 ч. ложки чорного перцю та 1 ст. ложку винного оцту. Перемішайте до однорідності та відставте.
  • У сковороду додайте 1 ст. ложку олії і викладіть 5 скибочок бекону. Увімкніть невеликий вогонь і готуйте, поки бекон не підсмажиться з одного боку, потім переверніть скибочки і підсмажте з іншого.
  • Половину цибулини наріжте методом від полюса до полюса, традиційним для китайської кухні та страв стир-фрай.
  • 5 листків пекінської капусти (позбувшись зовнішнього листя) промийте і наріжте/порвіть на досить великі шматки.
  • Бекон зніміть зі сковороди і покладіть на тарілку остуджуватися. Коли охолоне, порубайте ножем, але не дрібніть.
  • Жир зі сковороди злийте, зберігши близько 1,5 ст. ложки. Сковороду протріть кухонним рушником.
  • Налийте в сковороду 1 ст. ложки рослинної олії і добре розігрійте, викладіть у сковороду локшину максимально рівномірним шаром. Іноді перемішуючи, смажте її близько 4-5 хвилин до золотистості. Потім переверніть локшину, долийте 1 ст. ложку олії в сковороду і підсмажте до золотистості з іншого боку. Перекладіть локшину на тарілку. За допомогою пари виделок підрозділяйте локшину на окремі макарони.
  • Влийте в сковороду збережений жир, додайте цибулю і обсмажуйте її протягом хвилини, до м'якості. Додайте капусту і готуйте ще 30 секунд.
  • Тепер поверніть до сковороди локшину, влийте соус і додайте бекон.
  • Перемішайте. Розкладіть по порційним тарілкам і подавайте.

Nutrition

Calories: 615 kcal | Carbohydrates: 88 g | Protein: 33 g | Fat: 19 g | Saturated Fat: 5 g | Cholesterol: 75 mg | Sodium: 2346 mg | Potassium: 1553 mg | Fiber: 3 g | Sugar: 5 g | Vitamin A: 3725 IU | Vitamin C: 47 mg | Calcium: 437 mg | Iron: 13 mg

Leave a Comment

Recipe Rating