Сьогодні китайська варіація на тему пасти карбонару. Крім бекону ми додамо трохи овочів, локшину підсмажимо, а замість жовтка зробимо кисло-солодкий соус у китайському стилі на основі соєвого соусу, оцту, кунжутної олії та цукру.
Те, що вийде в результаті карбонару, звичайно, нагадуємо тільки беконом, але це і добре – так набагато цікавіше.
Вказаної кількості інгредієнтів вистачить, щоб нагодувати пару дорослих людей..
Що Потрібно для Приготування Смаженої Яєчної Локшини з Беконом у Китайському Стилі
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для соусу:
- 2 ст. ложки легкого соєвого соусу
- 2 ст. ложки темного соєвого соусу
- 1 ст. ложка рисового оцту
- 1/2 ст. ложки кунжутної олії
- 1 ч. ложка цукру
- 1/4 ч. ложки меленого чорного перцю. viagra generika online
Для локшини:
- 140 гр сухої яєчної локшини (немає локшини, використовуйте спагетті, тальятелле та все інше, що знайдете)
- 5 скибочок бекону
- 1/2 білої цибулини
- 5 листків пекінської капусти
ОБЛАДНАННЯ:
- нічого, чого б у вас не було;
Покроковий Рецепт Приготування Смаженої Яєчної Локшини з Беконом у Китайському Стилі
Насамперед слід набрати у каструлю води, довести її до кипіння і зварити 140 гр яєчної локшини.
Як правильно варити пасту – читайте тут, ми тільки внесемо в технологію одну невелику зміну: локшину після того, як вона звариться, потрібно буде промити під холодною водою, щоб зупинити процес приготування і змити зайвий крохмаль.
Поки вода закипає/паста вариться займемося іншими інгредієнтами.
Для соусу змішайте 2 ст. ложки легкого соєвого соусу, 2 ст. ложки темного соєвого соусу, 1 ч. ложку цукру, 1/2 ст. ложки кунжутної олії, 1/4 ч. ложки чорного перцю та 1 ст. ложку винного оцту.
Перемішайте до однорідності та відставте.
На соєвому соусі зупинюся трохи докладніше. Якщо ви часто готуєте страви східної кухні, то ви знаєте, що він буває різний. Можливо у вас є і легкий і темний, тоді все ок.
Якщо ситуація зворотна, і ви використовували раніше тільки звичайний соєвий соус, який можна зустріти в будь-якому магазині – не біда, використовуйте його, тільки зменшіть загальну кількість до 1,5 ст. ложок (не 1,5 + 1,5, а лише 1,5), інакше ризикуєте пересолити страву.
У сковороду плесніть 1 ст. ложку олії і викладіть 5 скибочок бекону. Увімкніть невеликий вогонь і готуйте доки бекон не підсмажиться з одного боку, потім переверніть скибочки і підсмажте з іншого.
У цей час займіться овочами.
Половину цибулини наріжте методом від полюса до полюса, традиційним для китайської кухні та страв стир-фрай, 5 листків пекінської капусти (позбавившись зовнішніх листків) промийте і наріжте/порвіть на досить великі шматки. Білу частину листа — за бажанням можна виключити, для отримання м’якшої текстури.
Бекон зніміть зі сковороди і покладіть на тарілку остуджуватися. Можна також викласти на паперові рушники, щоб позбавитися зайвого жиру, але це не критично в даному випадку.
Коли охолоне, порубайте ножем, але не дрібніть.
Жир зі сковороди злийте, зберігши близько 1,5 ст. ложки. Сковороду протріть кухонним рушником.
Налийте у сковороду 1 ст. ложки рослинної олії і добре розігрійте (потрібно спіймати момент, коли масло ось-ось почне диміти) викладіть в сковороду локшину максимально рівномірним шаром. Іноді перемішуючи (більше навіть не перемішуючи, а розділяючи злиплі макарони), смажте її близько 4-5 хвилин до золотистості.
Потім переверніть локшину, долийте 1 ст. ложку олії в сковороду і підсмажте до золотистості з іншого боку. Перекладіть локшину на тарілку.
За допомогою пари виделок поділяйте локшину, що злиплася, на окремі макаронини.
Влийте в сковороду збережений жир, додайте цибулю і обсмажуйте її протягом хвилини, до м’якості.
Додайте капусту та готуйте ще секунд 30.
Тепер поверніть до сковороди локшину, влийте соус і додайте бекон.
Перемішайте. Розкладіть по порційних тарілках і подавайте.

Смажена Яєчна Локшина з Беконом у Китайському стилі

Equipment
- нічого, чого б у вас не було;
Ingredients
- 2 ст.л. легкого соєвого соусу
- 2 ст.л. темного соєвого соусу
- 1 ст.л. рисового оцту
- ½ ст.л. кунжутної олії
- 1 ч.л. цукру
- ¼ ч.л. меленого чорного перцю
- 140 гр сухої яєчної локшини (немає локшини, використовуйте спагетті, тальятелле та все інше, що знайдете)
- 50 гр бекону (5 скибочок)
- ½ білої цибулини
- 5 листків пекінської капусти
Instructions
- Насамперед слід набрати в каструлю води, довести її до кипіння і зварити 140 гр яєчної локшини. Після того як вона звариться, потрібно буде промити під холодною водою.
- Для соусу змішайте 2 ст. ложки легкого соєвого соусу, 2 ст. ложки темного соєвого соусу, 1 ч. ложку цукру, 1/2 ст. ложки кунжутної олії, 1/4 ч. ложки чорного перцю та 1 ст. ложку винного оцту. Перемішайте до однорідності та відставте.
- У сковороду додайте 1 ст. ложку олії і викладіть 5 скибочок бекону. Увімкніть невеликий вогонь і готуйте, поки бекон не підсмажиться з одного боку, потім переверніть скибочки і підсмажте з іншого.
- Половину цибулини наріжте методом від полюса до полюса, традиційним для китайської кухні та страв стир-фрай.
- 5 листків пекінської капусти (позбувшись зовнішнього листя) промийте і наріжте/порвіть на досить великі шматки.
- Бекон зніміть зі сковороди і покладіть на тарілку остуджуватися. Коли охолоне, порубайте ножем, але не дрібніть.
- Жир зі сковороди злийте, зберігши близько 1,5 ст. ложки. Сковороду протріть кухонним рушником.
- Налийте в сковороду 1 ст. ложки рослинної олії і добре розігрійте, викладіть у сковороду локшину максимально рівномірним шаром. Іноді перемішуючи, смажте її близько 4-5 хвилин до золотистості. Потім переверніть локшину, долийте 1 ст. ложку олії в сковороду і підсмажте до золотистості з іншого боку. Перекладіть локшину на тарілку. За допомогою пари виделок підрозділяйте локшину на окремі макарони.
- Влийте в сковороду збережений жир, додайте цибулю і обсмажуйте її протягом хвилини, до м'якості. Додайте капусту і готуйте ще 30 секунд.
- Тепер поверніть до сковороди локшину, влийте соус і додайте бекон.
- Перемішайте. Розкладіть по порційним тарілкам і подавайте.