Продовжую ділитися з вами рецептами простих та швидких страв. Сьогодні у нас гість із Китаю — смажена білокачанна капуста з чилі та сичуаньським перцем.
Швидка обсмажування у воці робить капусту м’якою, не позбавляючи її приємної хрусткої текстури. Капуста виходить соковита, солодкувато-солона, з цитрусовими нотками, які дає сичуанський перець. Розпечені стінки вока залишають на капустяному листі апетитні сліди смаження, наповнюючи страву ароматом серпанку.
Ця страва стане чудовим перекусом для одного-двох осіб або виступить у ролі закуски/гарніру до основної страви. Повноцінний прийом їжі замінить навряд, враховуйте це. Хоча якщо подати з відвареним рисом або іншим гарніром, може вийти цілком собі нічого обід.
Що Потрібно для Приготування Смаженої Капусти По-китайськи
ІНГРЕДІЄНТИ:
- половина маленького качана капусти;
- 1 ч. ложка сичуанського перцю
- 1-2 маленьких перців чилі
- 1 ч. ложка соєвого соусу
- олія для смаження
ОБЛАДНАННЯ:
-
- вок (вкрай бажано);
Покроковий Рецепт Приготування Смаженої Капусти По-китайськи
Качан капусти розріжте навпіл і очистіть від зовнішнього листя.
Виріжте качан.
Тепер розріжте половину капусти на чверті та видаліть внутрішню частину листя (відкладіть убік).
Наріжте під невеликим кутом на шматочки завтовшки 1-1,5 см.
Повторіть те саме з другою чвертю капусти і внутрішньою частиною.
Розігрійте 1 ст. ложку олії у воці або великій сковороді. Додайте 1 ч. л. сичуанського перцю (якщо сичуанського перцю немає – просто пропустіть цей крок, вийде трохи не те, але все одно смачно) і готуйте доти, доки не почорніє.
Виловіть перець шумівкою залишивши олію у воці.
Відправте у вок один-два мініатюрних перців чилі повністю (я використовував сушений). Якщо любите гостріше – розріжте кожен з них на кілька частин. Обсмажуйте десь пів хвилини.
Додайте капусту і, постійно помішуючи, готуйте на великому вогні протягом 2-3-х хвилин. Капуста злегка розм’якне, але залишиться хрусткою.
Тепер зменшіть вогонь до середнього та влийте 1 ч. ложку соєвого соусу. Постійно помішуючи, готуйте близько 1 хвилини, поки соус не покриє рівномірно всю капусту.
Перекладіть на блюдо чи порційні тарілки, прикрасьте перцем чилі та подавайте.

Смажена Капуста По-китайськи

Equipment
- вок (вкрай бажано)
Ingredients
- ½ качана капусти маленького
- 1 ч.л. сичуанського перцю
- 1-2 перців чилі маленьких
- 1 ч.л. соєвого соусу
- олія для смаження
Instructions
- Качан капусти розріжте навпіл і очистіть від зовнішнього листя. Виріжте качан. Розріжте півкапусти на чверті і видаліть внутрішню частину листя. Наріжте під невеликим кутом на шматочки завтовшки 1-1,5 см. Повторіть те саме з другою чвертю капусти і внутрішньою частиною.
- Розігрійте 1 ст. ложку олії у воці або великій сковороді.
- Додайте 1 ч. л. сичуанського перцю і готуйте доти, доки не почорніє.
- Виловіть перець шумівкою залишивши олію у воці. Відправте у вок один-два мініатюрних перців чилі повністю. Якщо любите гостріше – розріжте кожен з них на кілька частин. Обсмажуйте десь пів хвилини.
- Додайте капусту і, постійно помішуючи, готуйте на великому вогні протягом 2-3-х хвилин.
- Тепер зменшіть вогонь до середнього та влийте 1 ч. ложку соєвого соусу. Постійно помішуючи, готуйте близько 1 хвилини, поки соус не покриє рівномірно всю капусту.
- Перекладіть на блюдо чи порційні тарілки, прикрасьте перцем чилі та подавайте.