Курячі стегна в Марокканському стилі

Я не буду довго описувати, що відбувається в цьому рецепті. Просто скажу, що це ще один дуже смачний спосіб приготувати курячі стегна. У нас тут насичений спеціями маринад, який при жарінні наповнить кухню, та й усю квартиру пряними ароматами, і найніжніший томатно-вершковий соус.

Курячі стегна я намагаюся брати без кісточки, мені так зручніше. Можете взяти з кісточкою і видалити її, або приготувати з кісточкою всередині. Головне, не намагайтеся економити на вершках використовуючи менш жирні, вони згорнуться в процесі нагрівання зіпсувавши зовнішній вигляд та текстуру.

Інгредієнти

Інгредієнти для курячих стегон по марокканськи: лимон, часник, чебрець, імбир, мускатний горіх, паприка, вершки, бульйонний кубик

На 3-4 порції:

  • 800 гр курячих стегон, без кістки
  • 1/2 лимона (сік та цедра)
  • 1/2 ч. л. солі•
  • 1 ч. л. орегано
  • 1 ч. л. чебрець
  • 1/2 ч. л. солодкої паприки
  • 3 зубчики часнику
  • 3 см кореня імбиру
  • 1/2 мускатного горіха
  • 1,5-2 ст. рослинної олії

Для соусу:

  • 1/2 курячого бульйонного кубика
  • 150 мл води
  • 100 мл томатної пасати (можна замінити томатною пастою)
  • 100 мл вершків 33% жирності (дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб нагрілися)

Спосіб приготування

Очистіть і наріжте 2-3 см кореня імбиру тонкою соломкою. 3 зубчики часнику дрібно посікти.

Курку складіть в миску для маринування (або в пакет, щоб не забруднити посуд). Натріть цедру 1/2 лимона і вичавте його сік. Натріть половину мускатного горіха в курку. Додайте решту спецій: 1/2 ч.л. солі, 1 ч. л. орегано, 1 ч.л. чебрецю, 1/2 ч.л. солодкої паприки.

Додайте до курки дрібно нарізаний часник та імбир і влийте 1,5-2 ст.л. рослинної олії. Перемішайте. Залишіть маринуватися щонайменше на 30 хвилин. Більше – краще. Можна залишити на ніч у холодильнику. Або замаринувати вранці, поставити в холодильник і приготувати ввечері.

Поки курка маринується підготуйте інгредієнти для соусу. Томатне пюре, вершки по 100 мл, половину бульйонного кубика і 150 мл окропу. Залийте окропом бульйонний кубик і перемішайте до повного розчинення.

Нагрійте в сковороді олію, викладайте курячі стегна шкірою вниз і обсмажуйте протягом 3-4х хвилин, до засмажкої скоринки, але стежте, щоб не підгоріли. Переверніть та обсмажуйте ще протягом 4х хвилин.

Якщо курка маринувалась у холодильнику, дістаньте її звідти за годину до початку приготування. Щоб вона нагрілася до кімнатної температури та приготувалася рівномірніше.

Влийте розчинений у воді бульйонний кубик, 100 мл пасати та 100 мл вершків. Зменшіть вогонь до мінімуму та перемішайте. Накрийте кришкою та готуйте 5-7 хвилин.

За бажанням через 5 хвилин курку можна зі сковороди дістати, а соус злегка уварити, до густішої консистенції, але це не обов’язково.

Кус-кус як гарнір буде ідеальним варіантом, щось ще традиційніше марокканське придумати складно. Але якщо кус-кус не ваш варіант – рис чи картопля теж відмінно спрацюють. Головне ж тут не гарнір, а соковита та ароматна курка, правда?

Я не буду довго описувати, що відбувається в цьому рецепті. Просто скажу, що це ще один дуже смачний спосіб приготувати курячі стегна. У нас тут насичений спеціями маринад, який при жарінні наповнить кухню, та й усю квартиру пряними ароматами, і найніжніший томатно-вершковий соус. 
Курячі стегна я намагаюся брати без кісточки, мені так зручніше. Можете взяти з кісточкою і видалити її, або приготувати з кісточкою всередині. Головне, не намагайтеся економити на вершках використовуючи менш жирні, вони згорнуться в процесі нагрівання зіпсувавши зовнішній вигляд та текстуру.

Курячі стегна в Марокканському стилі

No ratings yet
Я не буду довго описувати, що відбувається в цьому рецепті. Просто скажу, що це ще один дуже смачний спосіб приготувати курячі стегна. У нас тут насичений спеціями маринад, який при жарінні наповнить кухню, та й усю квартиру пряними ароматами, і найніжніший томатно-вершковий соус.
Курячі стегна я намагаюся брати без кісточки, мені так зручніше. Можете взяти з кісточкою і видалити її, або приготувати з кісточкою всередині. Головне, не намагайтеся економити на вершках використовуючи менш жирні, вони згорнуться в процесі нагрівання зіпсувавши зовнішній вигляд та текстуру.
CourseВечеря
CuisineМарокканська
Cook Time25 minutes
Маринування30 minutes
Total Time55 minutes
Servings3 порції

Ingredients 

  • 800 гр курячих стегон (без кістки)
  • ½ лимона (сік та цедра)
  • ½ ч.л. солі•
  • 1 ч.л. орегано
  • 1 ч.л. чебрець
  • ½ ч.л. солодкої паприки
  • 3 зубчики часнику
  • 3 см кореня імбиру
  • ½ мускатного горіха
  • 1,5-2 ст.л. рослинної олії

Для соусу:

  • ½ курячого бульйонного кубика
  • 150 мл гарячої води
  • 100 мл томатної пасати (можна замінити томатною пастою)
  • 100 мл вершків 33% жирності (дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб нагрілися)

Instructions

  • Очистіть і дрібно порубайте часник, імбрір наріжте тонкою соломкою.
  • Замаринуйте курку, використовуючи всі інгредієнти зі списку, крім інгредієнтів для соусу. Перемішайте. Залишіть маринуватися щонайменше на 30 хвилин.
  • Поки курка маринується підготуйте інгредієнти для соусу. Томатне пюре та вершки по 100 мл. Вершки дістаньте із холодильника заздалегідь, щоб вони зігрілися.
    Залийте окропом бульйонний кубик і перемішайте до повного розчинення.
  • Обсмажте курячі стегна по 3-4 хвилини з кожного боку у великій сковороді на середньому вогні. Викладайте шкірою вниз, через 4 хвилини перевертайте.
  • Влийте розчинений у воді бульйонний кубик, 100 мл пасати та 100 мл вершків. Зменшіть вогонь до мінімуму та перемішайте. Накрийте кришкою та готуйте 5-7 хвилин.

Leave a Comment

Recipe Rating