Курячий пиріг-запіканка з осінніми овочами від Гордона Рамзі

Цей рецепт із книги Гордона Рамзі “Home Cooking”.
Незвичайний цей пиріг тим, що начинка готується окремо від тіста, а він подається в розібраному вигляді. У цьому й особливість — тісто виходить хрустким, оскільки не промокає від зіткнення з начинкою.
Якщо готуватимете на більшу кількість людей – просто подвайте кількість начинки, а кількість тіста залежатиме від розміру порційної тарілки, якою ви обрізатимете тісто.

⏱ Загальний час приготування – 55 хвилин. З них 45 хвилин на підготовку та приготування +10 хвилин, що не потребують вашої уваги.

Інгредієнти

На 2-3 порції:

  • 50 г панчетти (або копченої грудинки)
  • 1 стебло цибулі порея (я не використовував)
  • 200 г кореня селери
  • 200 г горіхового гарбуза
  • невеликий пучок чебрецю
  • 50 мл сухого хересу (або іншого сухого вина)
  • 200 мл курячого бульйону
  • 100 мл крем-фреш (я замінив сметаною жирністю 20%)
  • 200 г листкового тіста (я використовував близько 250 г)
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ч. л. води
  • 250 г відвареного курячого м’яса (наприклад, бульйону, що залишився після варіння)
  • 3-4 ст. л. оливкової (або будь-якої нейтральної рослинної) олії
  • сіль, чорний перець
  • пара щіпок борошна
Інгредієнти необхідні для приготування курячого пирога-запіканки з осінніми овочами від Гордона Рамзі: панчетта, цибуля порей, корінь селери, горіховий гарбуз, чебрець, сухий херес, курячий бульйон, крем-фреш, листкове тісто, яєчний жовток, вода, олвкова олія, сіль перець, щіпка борошна

Спосіб приготування

Візьміть 200 г кореня селери, промийте під проточною водою, очистіть ножем. Наріжте на пластини шириною 1 см, потім на смужки і невеликими кубиками. Перекладіть кубики кореня селери в миску.

Зірвіть листочки зі стебел чебрецю і додайте до селери.

Візьміть 200 г горіхового гарбуза, очистіть його від шкірки і наріжте дрібними кубиками.

Потім 50 г панчетти також наріжте кубиками шириною приблизно 1 см.

Поставте велику сковороду на вогонь. На сухій сковороді підрум’яньте панчетту протягом 3-4 хвилин, помішуючи лопаткою. Перекладіть на паперові рушники, видаліть зайвий жир зі сковороди.

У сковороді нагрійте 3-4 ст. л. оливкової (або будь-якої нейтральної рослинної) олії, додайте нарізані овочі та чебрець, посоліть і поперчіть. Обсмажуйте близько 7 хвилин до м’якості.

Влийте 50 мл сухого хересу (або іншого сухого вина) та уваріть протягом 4-5 хвилин, помішуючи лопаткою.

Поверніть у скороводу панчетту і влийте 200 мл курячого бульйону. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте 10-15 хвилин, поки рідина не увариться вдвічі.

100 мл сметани змішайте з 1-2 ст. л. води і додайте в сковороду, перемішайте і готуйте 5 хвилин, щоб соус уварився ще на третину. Спробуйте на сіль, якщо потрібно – досоліть. Зніміть з вогню та відставте убік.

У цей час присипте борошном робочу поверхню, пласт тіста і качалку і розкачайте 200 г листкового тіста (я використав близько 250 г) до товщини кілька міліметрів.

За допомогою невеликої тарілки виріжте 3-4 кола.

На лист, вистелений пергаментним папером, перекладіть вирізані кола тіста. Надсікти поверхню тіста кінчиком гострого ножа навхрест, ромбами (цей крок я пропустив).

Змішайте 1 яєчний жовток із 1 ч.л. води та змастіть тісто яєчною сумішшю. Випікайте близько 10 хвилин, щоб тісто піднялося і зарум’янилося.

Відкрийте дверцята духовки і випікайте ще кілька хвилин – так тісто підсохне і стане хрумким.

Дістаньте з духовки та остудіть.

Додайте в сковороду до підсмажених овочів та соусу 250 г відвареного курячого м’яса та прогрійте. Розкладіть по тарілках, кожну порцію накрийте кришкою з тіста і подавайте.

Курячий пиріг-запіканка з осінніми овочами від Гордона Рамзі від bayevskitchen.com.ua

Курячий пиріг-запіканка з осінніми овочами від Гордона Рамзі

No ratings yet
Цей рецепт із книги Гордона Рамзі “Home Cooking”.
Незвичайний цей пиріг тим, що начинка готується окремо від тіста, а він подається в розібраному вигляді. У цьому й особливість — тісто виходить хрустким, оскільки не промокає від зіткнення з начинкою.
Cook Time45 minutes
Без уваги:10 minutes
Total Time55 minutes
Servings3 порції

Ingredients 

  • 50 г панчетти (або копченої грудинки)
  • 1 стебло цибулі порея (я не використовував)
  • 200 г кореня селери
  • 200 г горіхового гарбуза
  • невеликий пучок чебрецю
  • 50 мл сухого хересу (або іншого сухого вина)
  • 200 мл курячого бульйону
  • 100 мл крем-фреш (я замінив сметаною жирністю 20%)
  • 200 г листкового тіста (я використовував близько 250 г)
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ч. л. води
  • 250 г відвареного курячого м'яса (наприклад, бульйону, що залишився після варіння)
  • 3-4 ст. л. оливкової олії (або будь-якої нейтральної рослинної)
  • чорний перець
  • сіль
  • 2 щіпки борошна

Instructions

  • Розігрійте духовку до 200 °C / 400 °F
    Корінь селери очистіть і наріжте на пластини, потім на смужки та невеликими кубиками. Перекладіть кубики кореня селери в миску.
    Листочки зі стебел чебрецю додайте до селери.
  • Гарбуз та панчетту наріжте невеликими кубиками.
  • На сухій сковороді підрум'яньте панчетту протягом 3-4 хвилин, помішуючи лопаткою. Перекладіть на паперові рушники, видаліть зайвий жир зі сковороди.
  • У сковороді нагрійте оливкову (або будь-яку нейтральну рослинну) олію, додайте нарізані овочі та чебрець, посоліть і поперчіть. Обсмажуйте близько 7 хвилин до м'якості.
    Влийте херес і уваріть протягом 4-5 хвилин.
  • Поверніть у скороводу панчетту і влийте курячий бульйон. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте 10-15 хвилин, поки рідина не увариться вдвічі.
    Вмішайте сметану (змішайте її попередньо з 1-2 ст. л. води) і готуйте ще хвилин 5, щоб соус уварився ще на третину. Спробуйте на сіль, якщо потрібно – досоліть. Зніміть з вогню та відставте убік.
  • У цей час присипте борошном робочу поверхню і розкачайте тісто до товщини кілька міліметрів. За допомогою тарілки виріжте 2-3 кола.
  • Перекладіть круги з тіста на лист, вистелений пергаментним папером. Надсікти поверхню тіста кінчиком гострого ножа навхрест, ромбами.
    Змішайте жовток із 1 ч. л. води та змастіть тісто яєчною сумішшю. Випікайте близько 10 хвилин, щоб тісто піднялося і зарум'янилося.
    Відкрийте дверцята духовки і випікайте ще кілька хвилин – так тісто підсохне і стане хрумким.
    Дістаньте з духовки та остудіть.
  • Додайте курку в сковороду до овочів та соусу та прогрійте. Розкладіть по тарілках, кожну порцію накрийте кришкою з тіста і подавайте.

Video

Leave a Comment

Recipe Rating