Вишневий Крамбл за 5 хвилин

Пам’ятаєте вишневий пиріжок із Макдональдса? Хрумка скоринка і ніжна, кисло-солодка вишнева начинка. Цей крамбл схожий на нього своїм смаком та текстурою, як ніхто інший. Ну, а хто не любить їжу з Макдональдса… Уловлюєте перебіг моїх думок?

Так, цей десерт страшенно смачний. Але це лише один із двох козирів у рукаві цього красеня. Другий – це час, за який ви впораєтеся з його приготуванням.

Від того моменту, як ви дістанете з морозилки вишню, до відкриття дверцят духовки пройде 5-7 хвилин. Рецепт не вимагає абсолютно ніякої попередньої підготовки, а часу забирає стільки ж, ніби ми готуємо якийсь напівфабрикат із магазину.

Що Потрібно для Приготування Вишневого Крамбла за 5 Хвилин

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 200 гр мороженої вишні без кісточок;
  • 75 гр цукру + 2 ч. ложки
  • 50 гр борошна + 2 ч. ложки
  • 1/2 ч. ложки пекарського порошку (розпушувача)
  • 35 гр вершкового масла
  • дрібка солі
  • 1 яйце

ОБЛАДНАННЯ:

  • нічого, чого б у вас не було;

Покроковий Рецепт Приготування Вишневого Крамбла за 5 Хвилин

Не втрачатимемо часу. Включаємо духовку та встановлюємо нагрівання на 175 градусів Цельсія, режим верх-низ.
З морозилки дістаємо вишню. На дві порції нам знадобиться приблизно 200 гр.

Якщо ви робитимете порційний десерт, вам знадобляться пара рамекінів. Це такі циліндричні форми з кераміки для суфле, крем брюле та багатьох інших страв.

Якщо рамекінів немає і замінити нічим, в якості альтернативи можу запропонувати потроїти кількість інгредієнтів і приготувати крамбл в плоскій формі розмірами приблизно 20 на 30 см.

На дно викладаємо вишню. Я викладаю в два шари, якщо використовуватимете велику плоску форму – швидше за все у вас вийде один.

На дно викладаємо вишню. Я викладаю в два шари, якщо використовуватимете велику плоску форму - швидше за все у вас вийде один.
В каждую форму добавляем по 1 ч. ложке с горкой сахара для вишневого крамбла за 5 минут
Посипаємо борошном вишню для вишневого крамбла за 5 хвилин

У кожну форму додаємо по 1 ч. ложці з гіркою цукру, рівномірно посипаючи їм вишню.

Туди ж, аналогічно, засипаємо по 1 ч. ложці борошна. Можна також додати по щіпці меленої кориці та імбиру.
У сотейник покладіть 30-35 гр вершкового масла, порізаного на невеликі шматочки і розтопіть на невеликому вогні.

Чекаємо карамельного кольору олії для вишневого крамбла за 5 хвилин

Дочекайтеся моменту, поки олія стане темного, карамельного кольору і зніміть з вогню.

У невеликій мисці з’єднайте 75 гр цукру, 50 гр пшеничного борошна першого сорту, щіпку солі та 1/2 ч. ложки пекарського порошку. Перемішайте до однорідності.

Розбийте 1 яйце в глибоку тарілку і злегка збийте вилкою. Додайте половину яйця до суміші цукру та борошна, і перемішайте.

Я тут використовував коричневий цукор, але так само можна брати і звичайний, білий – тут це не принципово.

Перекладіть суміш у форми на вишню, намагаючись поступово розподілити її по поверхні. Зверху полийте розтопленим вершковим маслом.

Все. Залишилось дочекатися, коли духовка розігріється до потрібної температури та відправити форми усередину.

Випікайте 25-35 хвилин, або доти, поки верхівка добре не зарум’яниться і з-під неї не буде пухиритися вишневий сік. Коли дістанете з духовки, дайте крамблу відпочити і охолонути 15-20 хвилин.

Дістаємо форми з духовки для вишневого крамбла за 5 хвилин
Дістаємо форми з духовки для вишневого крамбла за 5 хвилин
Цей десерт страшенно смачний. Але це лише один із двох козирів у рукаві цього красеня. Другий - це час, за який ви впораєтеся з його приготуванням.

Вишневий Крамбл за 5 хвилин

No ratings yet
Так, цей десерт страшенно смачний. Але це лише один із двох козирів у рукаві цього красеня. Другий – це час, за який ви впораєтеся з його приготуванням.
CourseДесерт
CuisineІрландська
Cook Time5 minutes
Total Time35 minutes
Servings2
Calories480kcal

Equipment

  • нічого, чого б у вас не було;

Ingredients 

  • 200 гр вишні мороженої, без кісточок
  • 75 гр цукор
  • 2 ч.л. цукор
  • 50 гр борошно
  • 2 ч.л. борошно
  • ½ ч.л. пекарського порошку (розпушувача)
  • 35 гр вершкового масла
  • дрібка солі
  • 1 яйце

Instructions

  • Включаємо духовку та встановлюємо нагрівання на 175 градусів Цельсія, режим верх-низ.
  • З морозилки дістаємо вишню (200 гр)
  • На дно рамекінів викладаємо вишню. У кожну форму додаємо по 1 ч. ложці з гіркою цукру, рівномірно посипаючи їм вишню. Туди ж, аналогічно, засипаємо по 1 ч. ложці борошна. Можна також додати по щіпці меленої кориці та імбиру.
  • У сотейник покладіть 30-35 гр вершкового масла, порізаного на невеликі шматочки і розтопіть на невеликому вогні до карамельного кольору.
  • У невеликій мисці з'єднайте 75 гр цукру, 50 гр пшеничного борошна першого сорту, щіпку солі та 1/2 ч. ложки пекарського порошку. Перемішайте до однорідності.
  • Розбийте 1 яйце в глибоку тарілку і злегка збийте вилкою. Додайте половину яйця до суміші цукру та борошна, і перемішайте.
  • Перекладіть суміш у форми на вишню, намагаючись рівномірно розподілити її поверхнею. Зверху полийте розтопленим вершковим маслом.
  • Випікайте 25-35 хвилин у розігрітій духовці, або доти, поки верхівка добре не зарум'яниться і з-під неї не буде пухиритися вишневий сік. Коли дістанете з духовки, дайте крамблу відпочити і охолонути 15-20 хвилин.

Nutrition

Calories: 480 kcal | Carbohydrates: 79 g | Protein: 7 g | Fat: 17 g | Saturated Fat: 10 g | Cholesterol: 119 mg | Sodium: 156 mg | Potassium: 279 mg | Fiber: 3 g | Sugar: 55 g | Vitamin A: 620 IU | Vitamin C: 7 mg | Calcium: 92 mg | Iron: 2 mg

Leave a Comment

Recipe Rating