Синнабони з вишнею. М’які булочки-роли з вишневим джемом і глазур’ю з маскарпоне

Синнабони з вишнею – це справжнє задоволення для любителів солодкого.

У цьому рецепті м’яке, пишне тісто зустрічається з соковитою, легко-кислою вишнею, створюючи неперевершене поєднання смаків.

Кориця додає теплоти й аромату, а ванільний екстракт посилює солодкість.

Завершує картину ніжна маскарпоне глазур із легким ванільним присмаком.

Ці синнабони ідеально підійдуть до ранкової кави або як десерт під час сімейних зустрічей.

Якщо ж хочеться чогось більш класичного – спробуйте мій рецепт синнабонів без замісу.

Синнабони з вишнею в глазурі

⏱ Загальний час приготування – 2 години 30 хвилин. З них 40 хвилин на підготовку та приготування + 1 година 50 хвилин, що не потребують вашої уваги.

Інгредієнти

На 16 булочок:

Для тіста:

  • 550 г пшеничного борошна вищого ґатунку
  • 250 мл теплого молока
  • 75 г цукру
  • 5 г швидкодіючих дріжджів (напр. Saf Instant)
  • 75 г вершкового масла (розм’якшеного)
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. солі

Для начинки:

  • 150 г вишні (свіжої або замороженої)
  • 130 г цукру
  • 1,5 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 8 г меленої кориці

Для глазурі:

  • 200 г маскарпоне
  • 100-150 г цукрової пудри
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 2-3 ст. л. молока або вершків (за потреби)
Інгредієнти необхідні для приготування Синнабонів з вишнею: борошно, молоко, цукор, дріжджі, вершкове масло, яйце, сіль, вишні, кукурудзяний крохмаль, ванільний екстракт, кориця, маскарпоне

Інструкції

Приготування тіста

250 мл молока трохи підігрійте та відставте в сторону.

У глибокій мисці змішайте 550 г пшеничного борошна, 5 г швидкодіючих дріжджів і 1 ч. л. солі. Добре перемішайте.

У тепле молоко температурою до 45 °C додайте 75 г цукру і перемішайте до розчинення.

У борошні зробіть заглиблення, влийте туди молоко і вбийте 2 яйця. Додайте 75 г розм’якшеного вершкового масла і замісіть тісто.

Вимішування тіста

Перекладіть тісто на припорошену борошном робочу поверхню і вимішуйте руками
близько 10 хвилин.

Еластичне тісто сформуйте в кулю, перекладіть у миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 годину.

Приготування начинки та формування синнабонів

Змішайте 150 г вишні (свіжої або замороженої) зі 130 г цукру і 1,5 ст. л. кукурудзяного крохмалю.

Поставте ємність на повільний вогонь і готуйте, поки вишня не дасть сік. Потім перебийте масу блендером. Спробуйте, якщо потрібно – додайте ще цукру за смаком, а також 8 г меленої кориці та 1 ч. л. ванільного екстракту.

Помішуйте до загустіння, зніміть із вогню й остудіть.

Викладіть тісто на припорошену борошном поверхню столу і розкачайте в прямокутник розміром близько 40 см на 60 см. Якщо виходить не дуже рівним – краї можна підрізати ножем або диском для піци.

Розподіліть рівномірно остиглу вишневу з корицею начинку тонким шаром.

Скрутіть тісто в рулет і приплюсніть нижній бік.

За допомогою зубної нитки розділіть тісто на 16 порцій. Викладіть на вистелене пергаментом деко, накрийте харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин для підйому.

Випікання булочок і покриття глазур’ю

Випікайте в попередньо розігрітій до 180°C духовці близько 20 хвилин.

Змішайте 200 г маскарпоне зі 100-150 г цукрової пудри, 2 ст. л. молока і 1 ч. л. ванільного екстракту. Збийте вінчиком до однорідності.

Покрийте готові синнабони глазур’ю.

Готові Синнабони з вишнею
Синнабони з вишнею від bayevskitchen.com.ua

Синнабони з вишнею. М’які булочки-роли з вишневим джемом і глазур’ю з маскарпоне

No ratings yet
У цьому рецепті синнабонів, пухке тісто зустрічається з соковитою, легко кислою вишнею, створюючи неперевершене поєднання смаків.
CourseСолодке
CuisineАмериканська
Cook Time40 minutes
Без уваги:1 hour 50 minutes
Total Time2 hours 30 minutes
Servings16 булочок
Calories311kcal

Ingredients 

Для тіста:

  • 550 г пшеничного борошна вищого ґатунку
  • 250 мл теплого молока
  • 75 г цукру
  • 5 г швидкодіючих дріжджів (напр. Saf Instant)
  • 75 г вершкового масла (розм'якшеного)
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. солі

Для начинки:

  • 150 г вишні (свіжої або замороженої)
  • 130 г цукру
  • 1,5 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 8 г меленої кориці

Для глазурі:

  • 200 г маскарпоне
  • 100-150 г цукрової пудри
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 2-3 ст. л. молока або вершків (за потреби)

Instructions

  • Підігрійте молоко, змішайте борошно, дріжджі та сіль. Розчиніть цукор у молоці, потім змішайте з борошном, додайте яйця і розм'якшене вершкове масло, замісіть тісто.
  • Вимішуйте тісто руками близько 10 хвилин. Тісто сформуйте в кулю, перекладіть у миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 годину піднятися.
  • Проваріть вишню з цукром і крохмалем до загустіння, додайте корицю і ванільний екстракт. Перебийте блендером. Остудіть.
    Розкачайте тісто в прямокутник 40 см на 60 см, розподіліть начинку, скрутіть у рулет, за допомогою зубної нитки або гострого ножа розділіть тісто на 16 порцій, перекладіть на деко, накрийте і залиште на 30 хвилин.
  • Випікайте 20 хвилин при 180°C. Потім покрийте глазур'ю. Змішавши маскарпоне з цукровою пудрою і ванільним екстрактом. Розбавте молоком за потребою.

Video

Nutrition

Calories: 311 kcal | Carbohydrates: 49 g | Protein: 5 g | Fat: 10 g | Saturated Fat: 6 g | Polyunsaturated Fat: 0.4 g | Monounsaturated Fat: 1 g | Trans Fat: 0.2 g | Cholesterol: 43 mg | Sodium: 136 mg | Potassium: 70 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 20 g | Vitamin A: 329 IU | Vitamin C: 1 mg | Calcium: 33 mg | Iron: 2 mg

Leave a Comment

Recipe Rating