Сметанний діп-соус з карамелізованою цибулею

Якщо ви не з’їли всю карамелізовану цибулю за раз чи хочеться якось урізноманітнити її застосування обов’язково спробуйте приготувати цей соус-діп.

У сполучених штатах його зазвичай подають із картопляними чіпсами, але ви можете не обмежуватися лише ними. Подавайте з крекерами, хлібом, овочами або як соус до запеченої у духовці картооплі .

Мій фаворит – взяти пару скибочок смачного хліба. підсмажити з додаванням оливкової олії і намазати зверху соусом. Швидко, просто та неймовірно смачно.

Кислота сметани доповнюється солодощами цибулі, а йогурт робить смак соусу глибшим, не настільки нав’язливим і перенасиченим, начебто використовувалася тільки сметана.

Рецепт із книги America’s Test Kitchen “100 Techniques

⏱ Загальний час приготування – 65 хвилин. З них 5 хвилин на підготовку та приготування + 60 хвилин, що не потребують вашої уваги.

Інгредієнти

На 4 порції:

  • 240 г сметани
  • 150-180 г карамелізованої цибулі
  • 80 г йогурту
  • кілька стебел шніт-цибулі (я замінив зеленою цибулею)
  • 3/4 ч. л. дистильованого білого оцту (я використовував білий винний оцет)
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/8 ч. л. чорного перцю
Інгредієнти необхідні для приготування сметанного соусу-діп з карамелізованою цибулею: сметана, шніт-цибуля, карамелізована цибуля, йогурт, зелена цибуля, білий оцет, сіль, чорний перець

Спосіб приготування

В оригінальному рецепті автори пропонують дрібно порубати карамелізовану цибулю перед додаванням до соусу. Якщо вам хочеться досягти одноріднішої, соусної текстури — це варто зробити. Але мені подобається, коли цибулинки читаються в соусі яскравіше. На мій погляд, це створює додатковий контраст текстур, виводячи карамелізовану цибулю на передній план і роблячи смак соусу більш цікавим.

Також, щоб не забруднити зайвий посуд я відразу готую соус у тарілці, в якій його подаватиму.

Дрібно порубайте 150-180 г карамелізованої цибулі (опціонально).

Декілька стебел шніт-цибулі помийте і дрібно порубайте. Якщо, як і я, використовуєте зелену цибулю – промийте стебла під проточною водою, зріжте білу частину, а зелену – дрібно порубайте та приберіть убік.

У мисці змішайте 240 г сметани, 80 г йогурту та 150-180 г карамелізованої цибулі.

Додати 1/2 ч. л. солі, 1/8 ч. л. свіжомеленого чорного перцю, 3/4 ч. л. дистильованого білого оцту та 2/3 подрібненої зеленої цибулі.

Спробуйте, виправте на сіль по потребі.

Перемішайте всі інгредієнти у мисці до однорідного стану.

Накрийте плівкою та приберіть у холодильник мінімум на 40 хвилин.

Дістаньте соус з холодильника, перемішайте ще раз, посипте зеленою або шніт-цибулею, що залишилася і подавайте.

Сметанний діп-соус з карамелізованою цибулею від bayevskitchen.com.ua

Сметанний діп-соус з карамелізованою цибулею

No ratings yet
Якщо ви не з'їли всю карамелізовану цибулю за раз чи хочеться якось урізноманітнити її застосування обов'язково спробуйте приготувати цей соус-діп.
Кислота сметани доповнюється солодощами цибулі, а йогурт робить смак соусу глибшим, не настільки нав'язливим і перенасиченим, начебто використовувалася тільки сметана.
Рецепт із книги America’s Test Kitchen “100 Techniques
Cook Time5 minutes
Без уваги:1 hour
Total Time1 hour 5 minutes
Servings4 порції

Ingredients 

  • 240 г сметани
  • 150-180 г карамелізованої цибулі
  • 80 г йогурту
  • кілька стебел шніт-цибулі (я замінив зеленою цибулею)
  • ¾ ч. л. дистильованого білого оцту (я використовував білий винний оцет)
  • ½ ч. л. солі
  • ч. л. чорного перцю

Instructions

  • Дрібно порубайте карамелізовану цибулю (опціонально).
    Шніт цибулю помийте і дрібно порубайте. Якщо, як і я, використовуєте зелену цибулю – промийте, зріжте білу частину, а зелену – дрібно порубайте.
  • У мисці змішайте сметану, йогурт і карамелізовану цибулю.
  • Додайте оцет, сіль, свіжомелений чорний перець і 2/3 зеленої цибулі.
    Спробуйте, виправте на сіль за необхідністю.
  • Перемішайте всі інгредієнти до однорідного стану.
  • Накрийте соус плівкою та приберіть у холодильник мінімум на 40 хвилин.
  • Перемішайте ще раз, посипте зеленою, що залишилася, або шніт-цибулею і подавайте.

Video

Leave a Comment

Recipe Rating