Капустяний Салат Коул Слоу від Джеймі Олівера

Coleslaw – саме так називається класичний капустяний салат, знайомий усім з дитинства. Дрібно нарубана капуста з морквою (або навіть без неї), заправлена ​​олією, соусом вінегрет або майонезом. Його батьківщиною вважаються Нідерланди, проте він поширений практично в усьому світі.

У Німеччині, наприклад, цей салат готують з маринованої капусти, в Італії додають підсмажену шинку, а в Росії та Україні салат часто готують з капусти з додаванням яблук і журавлини.

Ми з вами приготуємо сьогодні англійську варіацію цього салату від Джеймі Олівера з яблуками, цибулею та майонезом як заправку.

Що Потрібно для Приготування Капустяного Салату Коул Слоу від Джеймі Олівера

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1/2 качана капусти
  • 2 моркви
  • 1 яблуко
  • 1 цибулина
  • 1 лимон
  • 2 ст. ложки майонезу
  • сіль, перець

ОБЛАДНАННЯ:

  • нічого, чого б у вас не було;

Покроковий Рецепт Приготування Капустяного Салату Коул Слоу від Джеймі Олівера

Капусту наріжте на довгі тонкі скибочки. Для цього половину капусти розріжте навпіл, виріжте качан, а потім кожен шматок розріжте ще раз навпіл, щоб вийшло 4 частини.

Відокремте приблизно половину внутрішньої частини листя і відкладіть убік.

Ті, що залишилися, складіть плазом і наріжте під невеликим кутом тонкою соломкою.

Якщо у вас є шатківниця або ніж-мандоліна – взагалі чудово, скористайтеся ним.
1 цибулину наріжте тонкими півкільцями (близько 1/2 см) методом від полюса-до-полюса.

Цибулю нарізаємо півкільцями для капустяного салату коул слоу від Джеймі Олівера2 моркви наріжте тонкою соломкою (жюльєном).

Моркву нарізаємо тонкою соломкою для капустяного салату коул слоу від Джеймі ОлівераАналогічно наріжте і 1 яблуко. Для цього зріжте його нижню частину, щоб надати додаткової стійкості, наріжте на тонкі пластинки, а пластинки – соломкою.

Насіння викиньте, а на дрібні вкраплення яблучної серцевини не звертайте уваги.

Нарізаємо соломкою яблуко для капустяного салату коул слоу від Джеймі ОлівераТепер змішайте усі нарізані інгредієнти у великій мисці та перемішайте.
Змішуємо всі інгредієнти у великій мисці для капустяного салату коул слоу від Джеймі Олівера

Полийте соком із половини лимона і ще раз перемішайте. Так у салаті і кислинка приємна з’явиться, і яблука не потемніють. Спробуйте. Якщо кислоти мало – вичавіть ще 1/4-1/2 частину лимона.

Коли будете готові подавати – додайте до салату 2 ст. ложки майонезу, посоліть, поперчіть і знову перемішайте. Якщо майонезу здасться мало (салат буде сухуватий на вигляд) – додайте ще.

Додаємо сіль, перець та майонез і перемішуємо капустяний салат коул слоу від Джеймі ОлівераТакож можна подати салат не заправленим, а поставити майонез поруч, щоб гості самі додали його в свою порцію в потрібній кількості.

Іншим варіантом заправки може бути ваша улюблена рослинна олія або заправка вінегрет. У разі використання заправок на основі оцту (вінегрет) можливо, потрібно буде відмовитися від використання в салаті лимонного соку, щоб салат не вийшов занадто кислим.

Coleslaw - саме так називається класичний капустяний салат, знайомий усім з дитинства. Дрібно нарубана капуста з морквою (або навіть без неї), заправлена олією, соусом вінегрет або майонезом. Його батьківщиною вважаються Нідерланди, проте він поширений практично в усьому світі.

Капустяний Салат Коул Слоу від Джеймі Олівера

No ratings yet
Coleslaw – саме так називається класичний капустяний салат, знайомий усім з дитинства. Дрібно нарубана капуста з морквою (або навіть без неї), заправлена олією, соусом вінегрет або майонезом. Його батьківщиною вважаються Нідерланди, проте він поширений практично в усьому світі.
CourseСалат
CuisineГолландська
Cook Time15 minutes
Total Time15 minutes
Servings1
Calories481kcal

Equipment

  • нічого, чого б у вас не було;

Ingredients 

  • ½ качана капусти
  • 2 моркви
  • 1 яблуко
  • 1 цибулина
  • 1 лимон
  • 2 ст.л. майонезу
  • сіль
  • перець

Instructions

  • Половину капусти розріжте навпіл, виріжте качан, кожен шматок розріжте ще раз навпіл, щоб вийшло 4 частини. Відокремте приблизно половину внутрішньої частини листя і відкладіть убік. Ті, що залишилися, складіть плазом і наріжте під невеликим кутом тонкою соломкою.
  • 1 цибулину наріжте тонкими півкільцями (близько 1/2 см) методом від полюса-до-полюса.
  • 2 моркви наріжте тонкою соломкою (жюльєном).
  • Аналогічно наріжте і 1 яблуко. Для цього зріжте його нижню частину, щоб надати додаткової стійкості, наріжте на тонкі пластинки, а пластинки – соломкою. Насіння викиньте.
  • Тепер змішайте усі нарізані інгредієнти у великій мисці та перемішайте.
  • Полийте соком із половини лимона і ще раз перемішайте. Так у салаті і кислинка приємна з'явиться, і яблука не потемніють. Спробуйте. Якщо кислоти мало – вичавіть ще 1/4-1/2 частину лимона.
  • Коли будете готові подавати – додайте до салату 2 ст. ложки майонезу, посоліть, поперчіть і знову перемішайте. Якщо майонезу здасться мало (салат буде сухуватий на вигляд) – додайте ще.

Nutrition

Calories: 481 kcal | Carbohydrates: 74 g | Protein: 9 g | Fat: 22 g | Saturated Fat: 4 g | Cholesterol: 12 mg | Sodium: 347 mg | Potassium: 1506 mg | Fiber: 22 g | Sugar: 43 g | Vitamin A: 21044 IU | Vitamin C: 241 mg | Calcium: 261 mg | Iron: 3 mg

Leave a Comment

Recipe Rating