Coleslaw – саме так називається класичний капустяний салат, знайомий усім з дитинства. Дрібно нарубана капуста з морквою (або навіть без неї), заправлена олією, соусом вінегрет або майонезом. Його батьківщиною вважаються Нідерланди, проте він поширений практично в усьому світі.
У Німеччині, наприклад, цей салат готують з маринованої капусти, в Італії додають підсмажену шинку, а в Росії та Україні салат часто готують з капусти з додаванням яблук і журавлини.
Ми з вами приготуємо сьогодні англійську варіацію цього салату від Джеймі Олівера з яблуками, цибулею та майонезом як заправку.
Що Потрібно для Приготування Капустяного Салату Коул Слоу від Джеймі Олівера
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1/2 качана капусти
- 2 моркви
- 1 яблуко
- 1 цибулина
- 1 лимон
- 2 ст. ложки майонезу
- сіль, перець
ОБЛАДНАННЯ:
- нічого, чого б у вас не було;
Покроковий Рецепт Приготування Капустяного Салату Коул Слоу від Джеймі Олівера
Капусту наріжте на довгі тонкі скибочки. Для цього половину капусти розріжте навпіл, виріжте качан, а потім кожен шматок розріжте ще раз навпіл, щоб вийшло 4 частини.
Відокремте приблизно половину внутрішньої частини листя і відкладіть убік.
Ті, що залишилися, складіть плазом і наріжте під невеликим кутом тонкою соломкою.
Якщо у вас є шатківниця або ніж-мандоліна – взагалі чудово, скористайтеся ним.
1 цибулину наріжте тонкими півкільцями (близько 1/2 см) методом від полюса-до-полюса.
2 моркви наріжте тонкою соломкою (жюльєном).
Аналогічно наріжте і 1 яблуко. Для цього зріжте його нижню частину, щоб надати додаткової стійкості, наріжте на тонкі пластинки, а пластинки – соломкою.
Насіння викиньте, а на дрібні вкраплення яблучної серцевини не звертайте уваги.
Тепер змішайте усі нарізані інгредієнти у великій мисці та перемішайте.
Полийте соком із половини лимона і ще раз перемішайте. Так у салаті і кислинка приємна з’явиться, і яблука не потемніють. Спробуйте. Якщо кислоти мало – вичавіть ще 1/4-1/2 частину лимона.
Коли будете готові подавати – додайте до салату 2 ст. ложки майонезу, посоліть, поперчіть і знову перемішайте. Якщо майонезу здасться мало (салат буде сухуватий на вигляд) – додайте ще.
Також можна подати салат не заправленим, а поставити майонез поруч, щоб гості самі додали його в свою порцію в потрібній кількості.
Іншим варіантом заправки може бути ваша улюблена рослинна олія або заправка вінегрет. У разі використання заправок на основі оцту (вінегрет) можливо, потрібно буде відмовитися від використання в салаті лимонного соку, щоб салат не вийшов занадто кислим.

Капустяний Салат Коул Слоу від Джеймі Олівера

Equipment
- нічого, чого б у вас не було;
Ingredients
- ½ качана капусти
- 2 моркви
- 1 яблуко
- 1 цибулина
- 1 лимон
- 2 ст.л. майонезу
- сіль
- перець
Instructions
- Половину капусти розріжте навпіл, виріжте качан, кожен шматок розріжте ще раз навпіл, щоб вийшло 4 частини. Відокремте приблизно половину внутрішньої частини листя і відкладіть убік. Ті, що залишилися, складіть плазом і наріжте під невеликим кутом тонкою соломкою.
- 1 цибулину наріжте тонкими півкільцями (близько 1/2 см) методом від полюса-до-полюса.
- 2 моркви наріжте тонкою соломкою (жюльєном).
- Аналогічно наріжте і 1 яблуко. Для цього зріжте його нижню частину, щоб надати додаткової стійкості, наріжте на тонкі пластинки, а пластинки – соломкою. Насіння викиньте.
- Тепер змішайте усі нарізані інгредієнти у великій мисці та перемішайте.
- Полийте соком із половини лимона і ще раз перемішайте. Так у салаті і кислинка приємна з'явиться, і яблука не потемніють. Спробуйте. Якщо кислоти мало – вичавіть ще 1/4-1/2 частину лимона.
- Коли будете готові подавати – додайте до салату 2 ст. ложки майонезу, посоліть, поперчіть і знову перемішайте. Якщо майонезу здасться мало (салат буде сухуватий на вигляд) – додайте ще.