Бразильські бригадейро

Ви полюбляєте шоколад? Як щодо трюфелів? Якщо ви відповіли “так” на обидва ці питання, то вам сподобається цей рецепт бригадейро! Бригадейрос – це бразильський шоколадний трюфель, який готується зі згущеного молока, олії та какао-порошку. Зазвичай їх подають днями народження або з особливих випадків.

У цій статті я розповім вам, як приготувати ці смачні шоколадні ласощі з нуля.

Так що збирайте інгредієнти та приступайте!

У чому відмінність Бригадейро від трюфеля

То в чому ж різниця між бригадейро та трюфелями? Основна відмінність полягає в тому, що бригадейрос готують зі згущеним молоком, а трюфелі – з шоколадним ганашем. Бригадейрос також зазвичай менше за розміром, і вони мають липку текстуру. Трюфелі, з іншого боку, зазвичай робляться з вершками і мають м’якшу текстуру.

Ще одна відмінність полягає в тому, що бригадейрос зазвичай обсипають какао-порошком або посипанням, у той час як трюфелі можуть бути обвалені в різних речах, таких як горіхи, цукерки або навіть сусальне золото!

У чому відмінність Бригадейро від помадки

Основна відмінність між бригадейросом і помадкою полягає в тому, що бригадейроси роблять зі згущеним молоком, а помадку – з цукром, маслом і молоком.

Бригадейрос, безперечно, легше зробити, ніж помадку. Для їх приготування не потрібен термометр або міксер, що робить їх ідеальними для кулінарів-початківців. Все, що вам потрібно, – це каструля та ложка.

Інгредієнти:

Список інгредієнтів бразильського бригадейро
  • 400 гр згущеного молока (1 банка)
  • 30 гр какао-порошку
  • 15 гр несолоного вершкового масла
  • 70 гр темного шоколаду або шоколадної посипки

Як приготувати Бразильський Бригадейро?

Розтопіть 15 гр вершкового масла в каструлі середнього розміру на середньому вогні.

Процес приготування бригадейро: розтоплення вершкового масла

Додайте 1 банку підсолодженого згущеного молока і просійте 30 гр какао-порошку.

Постійно помішуючи, варіть масу до тих пір, поки маса на лопатці не триматиметься і стікатиме з неї. Цей процес займає 5-10 хвилин.

Якщо ви відчуваєте, що маса починає пригоряти, не досягнувши потрібної консистенції – зменшіть нагрівання.

Текстура бригадейро залежить від кількості випареної вологи. Ви можете уварити масу трохи менше і отримати більш кремову текстуру, або трохи довше і отримати більш пружну та тверду, схожу на іриску текстуру, як на верхньому правому фото.

Вимкніть вогонь, дайте масі охолонути за кімнатної температури близько 20 хвилин, а потім поставте її в холодильник на 1 годину.

У цей час натріть на тертці 70 гр темного шоколаду. В оригінальній версії використовується шоколадна посипка. Це теж чудовий варіант, але мені подобається використовувати тут шоколад.

Насправді тут можна проявити фантазію і використовувати будь-які вироби для зовнішнього декору. Какао-порошок, подрібнені горіхи, шоколад або навіть сухофрукти.

За годину дістаньте готову масу з холодильника. Візьміть ложкою невелику кількість маси та скачайте її в кульку між долонями.

Я використовую ложку для дині (щось подібне до цієї). На мій погляд, простіше використовувати її для відмірювання однакової кількості маси та приготування однакових за розміром кульок бригадейро.

Потім просто обваляйте кульку в тертому шоколаді (або в тому, що ви використовуєте) і перекладете на тарілку. Повторіть із рештою.

Інший варіант подачі – викласти готові бригадейроси у паперові форми для маффінів.

Як зберігати бригадейро

Класичні бригадейро чудово зберігаються за кімнатної температури до 5 днів. Але у разі з цим рецептом краще зберігати в холодильнику, щоб шоколад точно не розтанув і не залишив слідів на руках.

Бригадейроси можуть зберігатися до 2 тижнів у холодильнику, але ви, швидше за все, з’їсте їх раніше.

Ви також можете заморозити їх та зберігати у морозильній камері до 3 місяців. Для цього покладіть бригадейро в герметичний контейнер, накрийте та заморозьте. За 5-6 годин до вживання перемістіть контейнер із морозильної камери до холодильника для розморожування. Або розморозити протягом 1,5-2 години при кімнатній температурі.

Приготований бригадейрос
Бразильські трюфелі - бригадейро крупним планом

ПОШИРЕНІ ЗАПИТАННЯ

Що таке торт бригадейро?

Торт “Бригадейро” – це торт, який готується з глазур’ю “Бригадейро”. Це популярний у Бразилії пиріг, який можна знайти у більшості пекарень.

Як зберігати бригадейро?

Бригадейро можна зберігати за кімнатної температури до 3 днів. Його також можна зберігати у холодильнику до тижня або навіть більше.

Чи можна заморожувати бригадейро?

Так, бригадейро можна заморожувати. Просто покладіть їх у герметичний контейнер та заморозьте на термін до 3 місяців. Коли ви будете готові їх з’їсти, дайте їм відтанути за кімнатної температури або розігрійте їх у мікрохвильовій печі.

Як закатати бригадейро?

Найпростіший спосіб зробити це – використовувати ложку. Просто зачерпніть трохи суміші бригадейро і скачайте її руками у кульку.

Звідки родом бригадейро?

Бригадейро – це бразильський шоколадний трюфель, який готується зі згущеного молока, олії та какао-порошку.

Як довго зберігається бригадейро?

Бригадейро може зберігатися до 5 днів за кімнатної температури або до 2 тижнів у холодильнику. Їх також можна заморозити терміном до 3 місяців.

Чому бригадейро є важливим для Бразилії?

Бригадейро – один із найпопулярніших десертів у Бразилії. Він готується з простих інгредієнтів і простий у приготуванні, що робить його ідеальним для кулінарів-початківців. Бригадейро має велике значення для Бразилії, оскільки це традиційний десерт, яким насолоджуються люди різного віку. Вони є невід’ємною частиною будь-якого свята.

Ви полюбляєте шоколад? Як щодо трюфелів? Якщо ви відповіли "так" на обидва ці питання, то вам сподобається цей рецепт бригадейро! Бригадейрос - це бразильський шоколадний трюфель, який готується зі згущеного молока, олії та какао-порошку. Зазвичай їх подають днями народження або з особливих випадків.

Бразильські кульки Бригадейро

No ratings yet
Ви полюбляєте шоколад? Як щодо трюфелів? Якщо ви відповіли "так" на обидва ці питання, то вам сподобається цей рецепт бригадейро! Бригадейрос – це бразильський шоколадний трюфель, який готується зі згущеного молока, олії та какао-порошку. Зазвичай їх подають днями народження або з особливих випадків.
CourseДесерт
CuisineБразильська
Cook Time20 minutes
1 hour 30 minutes
Total Time1 hour 50 minutes

Ingredients 

  • 400 гр згущеного молока (1 банка)
  • 30 гр какао-порошку
  • 15 гр вершкового масла несолоного
  • 70 гр темного шоколаду або шоколадної посипки

Instructions

  • Розтопіть 15 гр вершкового масла в каструлі середнього розміру на середньому вогні.
    15 гр вершкового масла
  • Додайте 1 банку підсолодженого згущеного молока і просійте 30 гр какао-порошку.
    Постійно помішуючи, варіть масу до тих пір, поки маса на лопатці не триматиметься і стікатиме з неї. Цей процес займає 5-10 хвилин.
    30 гр какао-порошку, 400 гр згущеного молока
  • Вимкніть вогонь, дайте масі охолонути за кімнатної температури близько 20 хвилин, а потім поставте її в холодильник на 1 годину.
  • У цей час натріть на тертці 70 гр темного шоколаду.
    70 гр темного шоколаду
  • За годину дістаньте готову масу з холодильника. Візьміть ложкою невелику кількість маси та скачайте її в кульку між долонями.
  • Потім просто обваляйте кульку в тертому шоколаді (або в тому, що ви використовуєте) і перекладіть на тарілку. Повторіть із рештою.

Leave a Comment

Recipe Rating