Ви полюбляєте шоколад? Як щодо трюфелів? Якщо ви відповіли “так” на обидва ці питання, то вам сподобається цей рецепт бригадейро! Бригадейрос – це бразильський шоколадний трюфель, який готується зі згущеного молока, олії та какао-порошку. Зазвичай їх подають днями народження або з особливих випадків.
У цій статті я розповім вам, як приготувати ці смачні шоколадні ласощі з нуля.
Так що збирайте інгредієнти та приступайте!
У чому відмінність Бригадейро від трюфеля
То в чому ж різниця між бригадейро та трюфелями? Основна відмінність полягає в тому, що бригадейрос готують зі згущеним молоком, а трюфелі – з шоколадним ганашем. Бригадейрос також зазвичай менше за розміром, і вони мають липку текстуру. Трюфелі, з іншого боку, зазвичай робляться з вершками і мають м’якшу текстуру.
Ще одна відмінність полягає в тому, що бригадейрос зазвичай обсипають какао-порошком або посипанням, у той час як трюфелі можуть бути обвалені в різних речах, таких як горіхи, цукерки або навіть сусальне золото!
У чому відмінність Бригадейро від помадки
Основна відмінність між бригадейросом і помадкою полягає в тому, що бригадейроси роблять зі згущеним молоком, а помадку – з цукром, маслом і молоком.
Бригадейрос, безперечно, легше зробити, ніж помадку. Для їх приготування не потрібен термометр або міксер, що робить їх ідеальними для кулінарів-початківців. Все, що вам потрібно, – це каструля та ложка.
Інгредієнти:

- 400 гр згущеного молока (1 банка)
- 30 гр какао-порошку
- 15 гр несолоного вершкового масла
- 70 гр темного шоколаду або шоколадної посипки
Як приготувати Бразильський Бригадейро?
Розтопіть 15 гр вершкового масла в каструлі середнього розміру на середньому вогні.

Додайте 1 банку підсолодженого згущеного молока і просійте 30 гр какао-порошку.




Постійно помішуючи, варіть масу до тих пір, поки маса на лопатці не триматиметься і стікатиме з неї. Цей процес займає 5-10 хвилин.
Якщо ви відчуваєте, що маса починає пригоряти, не досягнувши потрібної консистенції – зменшіть нагрівання.
Текстура бригадейро залежить від кількості випареної вологи. Ви можете уварити масу трохи менше і отримати більш кремову текстуру, або трохи довше і отримати більш пружну та тверду, схожу на іриску текстуру, як на верхньому правому фото.
Вимкніть вогонь, дайте масі охолонути за кімнатної температури близько 20 хвилин, а потім поставте її в холодильник на 1 годину.


У цей час натріть на тертці 70 гр темного шоколаду. В оригінальній версії використовується шоколадна посипка. Це теж чудовий варіант, але мені подобається використовувати тут шоколад.
Насправді тут можна проявити фантазію і використовувати будь-які вироби для зовнішнього декору. Какао-порошок, подрібнені горіхи, шоколад або навіть сухофрукти.
За годину дістаньте готову масу з холодильника. Візьміть ложкою невелику кількість маси та скачайте її в кульку між долонями.




Я використовую ложку для дині (щось подібне до цієї). На мій погляд, простіше використовувати її для відмірювання однакової кількості маси та приготування однакових за розміром кульок бригадейро.
Потім просто обваляйте кульку в тертому шоколаді (або в тому, що ви використовуєте) і перекладете на тарілку. Повторіть із рештою.
Інший варіант подачі – викласти готові бригадейроси у паперові форми для маффінів.
Як зберігати бригадейро
Класичні бригадейро чудово зберігаються за кімнатної температури до 5 днів. Але у разі з цим рецептом краще зберігати в холодильнику, щоб шоколад точно не розтанув і не залишив слідів на руках.
Бригадейроси можуть зберігатися до 2 тижнів у холодильнику, але ви, швидше за все, з’їсте їх раніше.
Ви також можете заморозити їх та зберігати у морозильній камері до 3 місяців. Для цього покладіть бригадейро в герметичний контейнер, накрийте та заморозьте. За 5-6 годин до вживання перемістіть контейнер із морозильної камери до холодильника для розморожування. Або розморозити протягом 1,5-2 години при кімнатній температурі.


ПОШИРЕНІ ЗАПИТАННЯ
Що таке торт бригадейро?
Торт “Бригадейро” – це торт, який готується з глазур’ю “Бригадейро”. Це популярний у Бразилії пиріг, який можна знайти у більшості пекарень.
Як зберігати бригадейро?
Бригадейро можна зберігати за кімнатної температури до 3 днів. Його також можна зберігати у холодильнику до тижня або навіть більше.
Чи можна заморожувати бригадейро?
Так, бригадейро можна заморожувати. Просто покладіть їх у герметичний контейнер та заморозьте на термін до 3 місяців. Коли ви будете готові їх з’їсти, дайте їм відтанути за кімнатної температури або розігрійте їх у мікрохвильовій печі.
Як закатати бригадейро?
Найпростіший спосіб зробити це – використовувати ложку. Просто зачерпніть трохи суміші бригадейро і скачайте її руками у кульку.
Звідки родом бригадейро?
Бригадейро – це бразильський шоколадний трюфель, який готується зі згущеного молока, олії та какао-порошку.
Як довго зберігається бригадейро?
Бригадейро може зберігатися до 5 днів за кімнатної температури або до 2 тижнів у холодильнику. Їх також можна заморозити терміном до 3 місяців.
Чому бригадейро є важливим для Бразилії?
Бригадейро – один із найпопулярніших десертів у Бразилії. Він готується з простих інгредієнтів і простий у приготуванні, що робить його ідеальним для кулінарів-початківців. Бригадейро має велике значення для Бразилії, оскільки це традиційний десерт, яким насолоджуються люди різного віку. Вони є невід’ємною частиною будь-якого свята.

Бразильські кульки Бригадейро

Ingredients
- 400 гр згущеного молока (1 банка)
- 30 гр какао-порошку
- 15 гр вершкового масла несолоного
- 70 гр темного шоколаду або шоколадної посипки
Instructions
- Розтопіть 15 гр вершкового масла в каструлі середнього розміру на середньому вогні.15 гр вершкового масла
- Додайте 1 банку підсолодженого згущеного молока і просійте 30 гр какао-порошку.Постійно помішуючи, варіть масу до тих пір, поки маса на лопатці не триматиметься і стікатиме з неї. Цей процес займає 5-10 хвилин.30 гр какао-порошку, 400 гр згущеного молока
- Вимкніть вогонь, дайте масі охолонути за кімнатної температури близько 20 хвилин, а потім поставте її в холодильник на 1 годину.
- У цей час натріть на тертці 70 гр темного шоколаду.70 гр темного шоколаду
- За годину дістаньте готову масу з холодильника. Візьміть ложкою невелику кількість маси та скачайте її в кульку між долонями.
- Потім просто обваляйте кульку в тертому шоколаді (або в тому, що ви використовуєте) і перекладіть на тарілку. Повторіть із рештою.